Trecerea cu bacul fluvial militar de la Galați la Isaccea s-a realizat. „Prin profesionalismul nostru suntem convinși că aceste două luni vor fi materializate cu succes“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

Bac fluvial militar  Astăzi, 12 iunie, a avut loc trecerea cu bacul fluvial militar de la Galați la Isaccea, care se desfașoară pentru păstrarea fluidității traficului rutier de mare tonaj și pasageri catre localitatea I.C. Bratianu, județul Tulcea.

Bacul este din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale "Danubius".


 Declarația locotenentului Florin Jerlaianu, de la batalionul menționat 

 Declarația locotenentului Florin Jerlaianu,

 


Batalionul Nave Treceri Fluviale "Danubius" asigură cun bac de tip catamaran trecerea peste fluuviul Dunărea, la Galați.Misiunea aceasta este de o importanță majoră pentru noi, deoarece venim în sprijinul populației civile și deservim cu un bac fluvial, cu o capacitate de500 de tone forță.


Echipajele se rotesc la o săptămână, și prin profesionalismul nostru suntem convinși că aceste două luni vor fi materializate cu succes.Anunțul MApN 

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că începând de sâmbătă, 11 iunie, un bac fluvial militar acționează la Galați. Motivul este punerea în aplicare a măsurilor de decongestionare și fluidizare a trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina.

„Având în vedere faptul că, pentru asigurarea unui volum mai mare pentru traversările între România și Ucraina, agentul economic care operează trecerea cu bacul la punctul de frontieră a redislocat temporar un bac din flota proprie, de la Galați la Isaccea, Ministerul Apărării Naționale va asigura un bac fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale Danubius la Galați, pentru păstrarea fluidității traficului rutier de mare tonaj și pasageri către localitatea I.C. Brătianu, Județul Tulcea”, precizează ministerul într-un comunicat de presă.


Bacul militar a fost deja instalat la punctul de trecere Galați – I.C. Brătianu. Prima cursă a fost realizată în jurul orei 17.00.

„Programul de funcționare a bacului militar va fi zilnic, între orele 6.00 și 20.00, la interval de 60 de minute între curse.

Nava militară care acționează la Galați este un bac fluvial de tip catamaran, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, la o singură cursă”,mai precizează MApN.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Catamaranul care adună deșeuri plutitoare din ape curgătoare și lacuri se lansează la Tulcea! Date despre ,,GreenCat”

13 May 2022 1073

UPDATE Incident naval pe Canalul Sulina. Implicată, o navă maritimă încărcată cu mii de tone de grâu

15 Sep 2021 1652

Eveniment pe Yachtul catamaran Alezzi Premieră. „Cupa Marea Neagră în Arta Culinară 2021“. Cine poate participa la concurs

17 May 2021 2457

Unde petrece Ziua Muncii, constănțeanul Mihai Budeanu de la 3 Sud Est „Ne-am gândit ca merităm puțină relaxare pe mare“

01 May 2021 3214

Yachtul catamaran Alezzi – investiția de peste 10 milioane de euro făcută de Stop SRL

27 Apr 2021 42846

Ultima „fiță“ pe litoralul Mării Negre Alezzi, „clubul“ plutitor cu petreceri între Mamaia și Constanța! Imagini ce vor face senzație

05 Jan 2021 11095

Eroii ISU Neamț, salvatori și în stațiunea 2 Mai! „Le sunt profund recunoscător“

17 Sep 2020 1172

VIDEO Ambarcațiune răsturnată, la 2 Mai. Intervin pompierii constănțeni

11 Sep 2020 1651

Turist salvat de la moarte

10 Jul 2013 939

Turist cu catamaranul în derivă

09 Jul 2013 1296