Politic

Trei parlamentari de Constanța fac parte din Comisia de anchetă privind achizițiile pe perioada stării de urgență

  • Senatorul PSD Ștefan Mihu, deputatul PSD George Vișan și deputatul PRO România, Mircea Dobre fac parte din comisia privind achizițiile publice din timpul stării de urgență
  • Comisia de anchetă va verifica toate achiziţie publice făcute de guvernul PNL în această perioadă şi este împuternicită să facă audieri şi să ceară autorităţilor să îi pună la dispoziţie date, informaţii şi materiale necesare şi utile pentru clarificarea obiectivelor sale
  • Preşedintele comisiei va fi propus de PSD, cei trei vicepreşedinţi aparţin PNL, USR şi Pro Europa, iar secretarul - UDMR
 
Majoritatea PSD din birourile reunite ale parlamentului a decis constituirea unei comisii de anchetă privind achizițiile și gestionarea stării de urgență, generată de pandemia de coronavirus.
Trei parlamentari de Constanța fac parte din această comisie. Este vorba despre senatorul PSD Ștefan Mihu, deputatul PSD George Vișan și deputatul PRO România, Mircea Dobre.
Din comisia privind achizițiile publice din timpul stării de urgență, fac parte 21 de parlamentari: 9 sunt de la PSD, 4 de la PNL, 3 de la USR, 2 de la Pro Europa, 2 de la UDMR şi unul de la PMP. Preşedintele comisiei va fi propus de PSD, cei trei vicepreşedinţi aparţin PNL, USR şi Pro Europa, iar secretarul - UDMR. 
Comisia de anchetă va verifica toate achiziţie publice făcute de guvernul PNL în această perioadă şi este împuternicită să facă audieri şi să ceară autorităţilor şi instituţiilor publice, oricăror structuri de specialitate ale statului, altor entităţi publice sau private, precum şi cetăţenilor să îi pună la dispoziţie date, informaţii şi materiale necesare şi utile pentru clarificarea obiectivelor sale.
 

Obiectivele Comisiei de anchetă a achizițiilor din starea de urgență


Potrivit hotărârii de înfiinţare, comisia are ca obiective analiza fundamentării şi eficienţei măsurilor de informare, verificare şi monitorizare epidemiologică a cetăţenilor români care s-au întors în România din zonele de risc de la declanşarea epidemiei de coronavirus; verificarea modului în care s-au fundamentat şi elaborat ordonanţele militare pe perioada stării de urgenţă, precum şi a mijloacelor de informare care au stat la baza fundamentării şi elaborării acestora; verificarea achiziţiilor de materiale sanitare, medicamente şi alte produse folosite pentru limitarea răspândirii virusului, precum şi la diagnosticarea şi tratarea persoanelor susceptibil a fi infectate cu acesta.
Alte obiective ale comisiei sunt analiza situaţiei epidemiologice în principalele focare de infecţie, determinarea cauzelor care au dus la apariţia acestor focare, precum şi analiza măsurilor care au fost luate pentru punerea acestora sub control; analiza măsurilor privind înregistrarea şi plata activităţilor de telemuncă, şomaj tehnic şi a acţiunilor vizând menţinerea locurilor de muncă; verificarea modului în care au fost alocate sume din bugetul de stat pentru asigurarea de materiale şi substanţe necesare limitării efectelor răspândirii şi respectiv tratării infectării cu COVID- 19, precum şi a asigurării alocărilor bugetare necesare susţinerii economiei.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu cu Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „România a traversat o perioadă extrem de tumultuoasă“

10 Jul 2020 2990

Ludovic Orban „Rog pe cei din Parlament să decidă în funcţie de criterii şi analize obiective, nu în funcţie de interese politice sau electorale”

10 Jun 2020 1031

Stelian Ion (USR) „Constanța are nevoie de un spital regional veritabil, de anvergură, dotat la standarde internaționale”

29 May 2020 3409

Proiectul înființării Spitalului Regional Militar în Constanța, aprobat în Camera Deputaților. MApN îl va construi din fonduri europene și guvernamentale!

27 May 2020 1918

Știați că….Data de 14 mai marchează Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste

14 May 2020 412

Legea stării de alertă va intra în vigoare săptămâna viitoare. A fost aprobată de deputați

13 May 2020 764

Google omagiază Ziua Tatălui în România. Cum s-a stabilit această dată (video)

10 May 2020 3592

Senat. Şedinţă de plen. Pe ordinea de zi, o propunere legislativă referitoare la acordarea de ajutoare de urgenţă

05 May 2020 727

Senat. Propunerea legislativă privind prevenţia şi depistarea precoce a diabetului, adoptată

28 Apr 2020 2006

Amendamente pentru sprijinirea fermierilor Mircea Dobre (Pro România) - “Vor beneficia de suspendarea plății ratelor bancare pe o perioadă de până la 18 luni ”

24 Apr 2020 2462

Horia Constantinescu, scrisoare deschisă adresată parlamentarilor. Propunere legislativă în sprijinul producătorilor (document)

11 Apr 2020 3629

Patru parlamentari și șefi ai DRDP Timișoara, trimiși în judecată într-un dosar de angajări nelegale

07 Apr 2020 676

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța Credeți că autoritățile centrale și locale au luat toate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19?

16 Mar 2020 2683

A depus jurământul primul guvern de mascați din istoria României

14 Mar 2020 1013

Procedură specială pentru învestirea guvernului. Toți parlamentarii vor fi testați pentru coronavirus înainte de vot

13 Mar 2020 903