Tudorel Calapod s-a intalnit cu cele mai longevive familii

1181330359.jpg

Cu stangacie si timiditate, 40 de oameni au pasit in Casa Casatoriilor din localitate, invitati fiind la "Reconfirmarea casatoriei".

Festivitatea este traditionala si se adreseaza cuplurilor care au implinit peste 40 de ani de casatorie. Majoritatea perechilor trecusera bine de venerabila cifra, iar invitatia primarului Calapod a provocat uimire, emotii si multe amintiri. Doamnele au primit flori si un ajutor financiar, barbatii diplome, iar ceremonia s-a incheiat cu sampanie, tort si rememorarea celor mai importante evenimente din viata. Apelul primarului la dialog a oprit pret de cateva secunde suflarea. Gheata a fost sparta de un cuplu sudat in mii de zile si nopti de casnicie, stabilit in Navodari in urma cu peste 30 de ani. Povestile de dragoste ale "tinerilor insuratei" au provocat uimire si zambete. Majoritatea cuplurilor s-au casatorit rapid, in doar cateva luni sau chiar zile, spre deosebire de cuplurile moderne. Fie ca s-au cunoscut la bal, la prieteni comuni sau pe strada, ei au ramas impreuna, la bine si la rau. La intrebarea primarului Calapod "Ce este cel mai important intr-o relatie", 40 de oameni au raspuns aproape la fel, "intelegerea". Surprinzator, cuplurile care si-au petrecut anii tineretii intr-o perioada vitrega din punct de vedere al comunicarii, au sustinut ca fara bunavointa, ingaduinta si respect fata de aproape, o casnicie nu poate supravietui. Impresionat de trainicia relatiilor si caldura oamenilor, primarul Tudorel Calapod a felicitat rand pe rand cuplurile. "Performanta a fost atinsa de un cuplu din Navodari, premiat la intalnirea precedenta, care implinise 61 de ani de la casatorie", a specificat el. Evenimentul s-a incheiat cu o poza de grup, care a imortalizat momentul deosebit. Parada scolilor In paralel cu "Reconfirmarea casatoriei", elevii si cadrele didactice din oras au sarbatorit "Zilele scolii navodarene", manifestare ajunsa la editia a VII-a. Proiectul a fost initiat de Scoala Generala, numarul 1, in anul 2000. Festivitatea a debutat cu o parada, marsul festiv pornind de la Scoala Generala 3 cu oprire in fata Primariei Navodari si a continuat cu Scoala Generala 1, Scoala Generala 2, avand punctul final in Parcul Central. Copiii inarmati cu baloane si stegulete au impartit trecatorilor fluturasi cu programul zilei, cu speranta ca vor participa la manifestari. Deschiderea evenimentului a avut loc in amfiteatrul Scolii Generale nr. 1, la care a participat si primarul orasului, Tudorel Calapod, directorii scolilor, cadrele didactice si un numar impresionat de parinti. Programul zilei a inclus actiunea cu tema "Violenta in mediul scolar", organizata in colaborare cu Asociatia Psihologilor si Psihopedagogilor Procivitas Constanta. In Parcul din Sud, cu incepere de la ora 09.00, s-a desfasurat un concurs de role pentru elevii claselor I-IV din Navodari si au avut loc intreceri sportive la fotbal si baschet. Tot cu acest prilej, a fost organizat un concurs de desene pe asfalt cu tema "Scoala Europeana" pentru clasele I-IV. Scopul manifestarilor vizeaza recunoasterea unitatii celor trei scoli pentru un tel comun, educatia.

Scris de: {autor}Cristina RACOARE si Violeta LECA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu este păcăleală! De astăzi, 1 aprilie, se oprește furnizarea căldurii în municipiul Constanța

01 Apr 2024 662

Termoficare Constanța Avarie pe bulevardul I. C. Brătianu. Iată ce consumatori nu vor avea apă caldă și căldură

27 Mar 2024 576

Termoficare Constanța Apa caldă și căldura oprite în unele zone din municipiu în urma unei avarii

25 Mar 2024 916

Societatea Termoficare Constanța va începe citirea contoarelor de energie termică. Iată când

22 Mar 2024 603

Termoficare Constanța face un anunț de întrerupere a furnizării de apă caldă și încălzire. Zona vizată

19 Mar 2024 556

Termoficare Constanța Lucrări pe strada Răscoalei. Iată ce consumatori nu vor beneficia de apă caldă și căldură în perioada următoare

10 Mar 2024 553

Termoficare Constanța Ce constănțeni nu vor avea apă caldă și căldură începând de mâine?

06 Mar 2024 788

Avarie Termoficare Constanța! Mai mulți constănțeni nu au apă caldă și căldură

22 Feb 2024 777

Termoficare Constanța Revine apa caldă și căldura într-o zonă din municipiu

15 Feb 2024 692

Termoficare Constanța Revine apa caldă și căldura în unele zone din municipiu. Iată lista zonelor vizate

14 Feb 2024 823

O nouă avarie Termoficare Constanța! Mai multe puncte termice nu furnizează căldură și apă caldă

13 Feb 2024 714

Termoficare Constanța Revine apa caldă și căldura pe o stradă din municipiu

12 Feb 2024 827

Termoficare Constanța Fără apă caldă și căldură într-o zonă din municipiu. Iată care este aceea

12 Feb 2024 733

Termoficare Constanța Se oprește apa caldă și căldura pe o stradă din municipiu. Iată care este aceasta

11 Feb 2024 767

Termoficare Constanța Se oprește apa caldă și căldura în mai multe zone din municipiu. Iată lista străzilor vizate

11 Feb 2024 1053