Politic

Turcescu a depus 58 de amendamente care privesc judeţul Constanţa în cadrul dezbaterilor pe buget Zone vizate - sănătatea şi modernizarea instituţiilor de învăţământ

Au început dezbaterile pe buget în comisiile parlamentare. Ca deputat de Constanţa, Robert Turcescu (PMP) a depus un număr de 58 de amendamente care vizează problemele legate de infrastructura judeţului, situaţia şcolilor şi a unităţilor sanitare din judeţ, dar şi a unor lăcaşuri de cult.
 
Astfel, în ceea ce priveşte sănătatea, acesta a solicitat alocări bugetare pentru renovarea şi dotarea Spitalului Clinic de Balneologie din Eforie, a Spitalului Municipal Mangalia, modernizarea şi dotarea cu aparatură a centrelor ambulatorii din Policlinica Eforie Nord şi din oraşul Negru Vodă, dar şi pentru înlocuirea instalaţiei electrice în Secţia de Pneumologie/TBC din Spitalul Judeţean Constanţa. De asemenea, Turcescu a cerut achiziţionarea unei ambulanţe pentru centrul medical din comuna Mihai Viteazu, amenajarea şi dotarea unui dispensar în satul Siminoc, construcţia unui dispensar în comuna Corbu, dar şi renovarea dispensarelor din Săcele şi Seimeni. În plus, a solicitat Guvernului să aloce bani şi pentru construcţia de locuinţe destinate medicilor care lucrează în spitalele din Hârşova şi Mangalia.
 
„Pentru că PMP a susţinut mereu înfiinţarea de creşe şi grădiniţe, am cerut Executivului sumele necesare pentru construcţia unor astfel de unităţi în Cumpăna şi Negru Vodă. De asemenea, am solicitat fonduri pentru renovarea, modernizarea şi/sau dotarea cu mobilier sau calculatoare a unor şcoli din Constanţa, Agigea, Aliman, Dunăreni, Costineşti, Dobromir, Hârşova, Negru Vodă, precum şi achiziţionarea unui microbuz pentru transportul elevilor din Costineşti. În plus, am cerut şi modernizarea grădiniţelor din Cobadin şi Eforie, dar şi construcţia/modernizarea de săli de sport pentru şcoli şi licee din Cobadin, Eforie, Nicolae Bălcescu, Săcele, Mangalia“, susţine parlamentarul PMP.
 
Alte solicitări de alocări bugetare s-au făcut pentru asfaltarea DC 85, care leagă satul Luminiţa de DJ 226, şi pentru bretelele de legătură între Cumpăna şi şoseaua de centură Ovidiu - Agigea. Deputatul a mai solicitat Guvernului să aloce bani pentru alimentarea cu gaze a comunei Corbu, dar şi pentru alimentarea cu apă şi canalizare sau extinderea reţelelor existente din Dobromir, Sinoe, Mihai Viteazu, Peştera şi Mangalia.
 
De asemenea, acesta a cerut fonduri pentru construcţia de case de cultură în Costineşti şi în satul Dunăreni din comuna Aliman, dar şi pentru renovarea caselor de cultură din Mangalia, Văleni şi Hârşova.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Raport de activitate Interpelări, amendamente, puncte de vedere şi luări de cuvânt ale alesului local PNL Ioan Solomon

14 Aug 2019 399

Senatorul USR Ramona Dinu, amendamente la Legea Turismului

22 Jul 2019 507

Vlad Gheorghe (Alianţa 2020 USR PLUS) - „UE este un partener de încredere pentru noi. A venit timpul să trimitem şi noi oameni de încredere la Bruxelles“

21 May 2019 799

Registru al celor care au comis violuri sau acte de pedofilie. Se apropie votul final în Camera Deputaţilor

24 Apr 2019 571

Săli de sport inexistente, improvizate sau subdimensionate Peste 17.000 de elevi din 26 de şcoli şi licee din municipiul Constanţa, condamnaţi de autorităţi (galerie foto + document)

12 Apr 2019 1865

Când va fi reexaminat proiectul de buget retrimis de președintele Iohannis

12 Mar 2019 614

Reorganizarea ANAF, sprijinită de senatorul PSD Ştefan Mihu

01 Mar 2019 1407

Anunțul lui Călin Popescu Tăriceanu, despre ce s-ar putea modifica la OUG 114

26 Feb 2019 622

Amendamentele PNL la Legea Bugetului de stat în domeniul dezvoltării, sănătăţii, educaţiei, administraţiei şi infrastructurii rutiere (document)

14 Feb 2019 641

Amendamentele depuse la proiectul de buget de către deputatul PMP Robert Turcescu (document)

12 Feb 2019 1682

Ministrul Sorina Pintea Programul de sănătate pentru vitamina D, propunerea Comisiei naţionale de endocrinologie

11 Feb 2019 1063

Două amendamente depuse de deputații PNL de Constanța la Legea Bugetului. Acestea vizează în mod direct județul Constanța.

10 Feb 2019 841

Amendamentele liberalilor la bugetul pe 2019 - fonduri pentru spitale regionale, inclusiv la Constanţa, şi restituirea taxei auto şi a timbrului de mediu

08 Feb 2019 909

Stelian Ion, deputat USR, bilanţ la jumătate de mandat A propus sute de amendamente în Comisia Juridică şi Comisia Iordache ca să îndrepte din dezastrul produs de legile justiţiei!

22 Dec 2018 772

Facilităţi fiscale pentru transportatori, adoptate în Camera Deputaţilor. Deputatul Vişan, despre efectele micşorării cotei TVA

13 Dec 2018 474