UDMR-istii tulceni le-o iau inainte constantenilor

cap_2.jpgLiderul UDMR, Francisc Paloşi, încă aşteaptă să se întâlnească cu preşedintele PD-L, Mircea Banias, după ce acesta i-a promis în urmă cu o săptămână, că se va întâlni zilele trecute

După câteva săptămâni de tatonări şi presupuneri discuţii, negocierile dintre PD-L şi UDMR la nivel judeţean, par că nu vor mai avea loc vreodată. Liderul UDMR Francisc Paloşi aşteaptă să fie contactat de liderul PD-L Mircea Banias, în vreme ce acesta aşteaptă ca la centru să fie încheiat protocolul de colaborare. Un fel de joacă de-a şoarecele şi pisica care pare fără vreun final.

Ieri, în mass-media tulceană se vorbea despre faptul că la Tulcea, udemeriştii se mişcă cu mult mai mult talent faţă de colegii lor constănţeni care doar se cred bine poziţionaţi. Dovada faptului că demersurile udemeriştilor tulceni sunt mult mai înaintate faţă de cele ale constănţenilor, o face zvonul confirmat de liderul UDMR, Francisc Paloşi, pentru presa tulceană care precizează că în cel mai scurt timp vor începe discuţiile referitoare la obţinerea de către UDMR a unor posturi în Tulcea. De pe lista acestora se pare că ar face parte Spitalul Judeţean şi Administraţia Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării. Contactat telefonic şi de noi, şeful udemeriştilor constănţeni ne-a declarat că până la clarificarea situaţiei nu poate da niciun nume şi nicio instituţie sigură care le revine, şi la Tulcea şi la Constanţa, până nu se va discuta în detaliu cu PD-L-ul dar şi cu conducerile celorlalte organizaţii din ţară: „Vineri avem Consiliul Consultativ al preşedinţilor iar sâmbătă Adunarea Reprezentanţilor în cadrul cărora vom discuta şi definitiva aceste aspecte legate de protocolul cu cei de la PD-L".

Dacă despre protocolul UDMR - PD-L se discută de ceva vreme, fără însă a se concretiza nimic, minorităţile naţionale au fost mai abile şi au reuşit să definitiveze cadrul legal prin care le revin un procent de 7,5% de reprezentare la nivelul conducerilor judeţene şi deconcentrate. Chiar dacă se discută despre o lipsă de implicare în mod intenţionat, se pare că motivul pentru care nu se definitivează aspectele legate de cerinţele UDMR-ului la nivel judeţean şi disponibilitatea PD-L-ului de a fi de acord, este legat de protocolul de colaborare la nivel central care nu este semnat. Cel puţin aceasta este informaţia pe care liderul PD-L a transmis-o în urmă cu două săptămâni. „Aştept să mă contacteze domnul Banias când va crede el că trebuie", a mai adăugat Paloşi.

Am încercat să-l sunăm şi pe liderul formaţiunii democrat-liberale, Mircea Banias, dar acesta nu a putut răspunde la telefon.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 343

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 315

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 471

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 373

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 391

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 740

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța scoate la concurs un post vacant. Iată ce trebuie să faci

15 Apr 2024 743

​Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” Constanța angajează paznic. Detalii

15 Apr 2024 481

Muzeul de Artă Populară Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

15 Apr 2024 638

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa angajează

15 Apr 2024 731

Vineri, ziua pronunțării Preotul Petrică Leașcu, personaj cheie în investigația Recorder.ro, „Corupție în numele Domnului“, intră „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“

15 Apr 2024 636

Ce sărbătoare este în Calendarul ortodox pe 15 aprilie 2024?

15 Apr 2024 1314

Mesajul Israelului la atac „Vom răspunde Iranului prin acţiune, nu prin cuvinte"

14 Apr 2024 424

Locuri de muncă Constanța Unitatea Militară 02311 Constanța angajează. Detalii

12 Apr 2024 795

Judecătorul Marius Cătălin Croitoru rămâne vicepreședinte al Tribunalului Constanța

11 Apr 2024 417