Un membru al Biroului Permanent Judeţean al PSD Constanţa ar putea prelua funcţia lui Nicuşor Constantinescu

Social-democraţii constănţeni se reunesc, astăzi, de la ora 17.00, într-o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ), prima şedinţă oficială după ce senatorul Nicolae Moga a preluat, interimar, conducerea Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa. În cadrul evenimentului, se va discuta despre aşa-numita listă neagră a membrilor PSD Constanţa care intră sub incidenţa rezoluţiei Consiliului Naţional al partidului. Amintim că, potrivit noilor prevederi statutare, membrii PSD care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului îşi pierd automat funcţia dacă sunt urmăriţi penal în dosare de corupţie. Conform rezoluţiei Consiliului Naţional, membrii de partid arestaţi preventiv în cazuri de corupţie îşi pierd funcţia politică. Nu în ultimul rând, membrii PSD trimişi în judecată în cazuri de corupţie pierd funcţia în care au fost numiţi cu sprijinul PSD şi sunt suspendaţi din funcţia politică în care au fost aleşi.

Printre social-democraţii constănţeni afectaţi de rezoluţie se numără Nicolae Matei, primarul suspendat al oraşului Năvodari, Constantin Micu, primarul comunei Tuzla, Dumitru Dedu, primarul din Mircea Vodă, şi Florin Onescu, primarul din Lipniţa.

The curious case of... Nicuşor Constantinescu

În ceea ce priveşte PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, secretarul executiv al organizaţiei, va prezenta, în şedinţa BPJ de azi, situaţia social-democraţilor care, din cauza problemelor pe care le au în justiţie, fie au demisionat deja, fie urmează să demisioneze din funcţiile politice. Un caz aparte îl reprezintă Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. Aparte pentru că social-democratul, încă prim-vicepreşedinte al PSD Constanţa, este trimis în judecată pentru un presupus abuz în serviciu, nu pentru fapte de corupţie şi, deci, conform rezoluţiei, nu ar trebui suspendat din funcţia politică. Chiar şi aşa, potrivit unor surse, colegii săi de partid iau în calcul desemnarea (alegerea? numirea?) unui prim-vicepreşedinte interimar, invocând imposibilitatea lui Constantinescu de a-şi exercita funcţia, din moment ce, în prezent, el se află în arest la domiciliu. Dacă se va ajunge la această situaţie, potrivit unor surse din PSD, funcţia de prim-vicepreşedinte a lui Constantinescu ar urma să fie preluată, interimar, de un membru al Biroului Permanent Judeţean al PSD Constanţa.


Tot astăzi, Cristian Darie, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa şi trezorier al partidului, ar trebui să le prezinte colegilor săi situaţia financiară a partidului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

EVZ.ro - „Dalmațienii“ care conduc partidele Mazăre şi Constantinescu printre fostele „glorii“, trase pe margine de DNA

17 Jul 2015 3611

UPDATE7. Decebal Făgădău, ales în unanimitate președinte al Organizației Municipale a PSD Constanța

27 Jun 2015 2843

Comunicat de Presă - 12-06-2015 - PSD Constanţa

12 Jun 2015 2219

UPDATE 09.00. Constantinescu trimite în continuare hârtii nestatutare PSD Constanţa ia în calcul excluderea lui Nicuşor Constantinescu din partid (documente)

12 Jun 2015 4178

Knock-out? „Conform rezoluţiei Consiliului Naţional, Nicuşor Constantinescu este suspendat de drept şi acest lucru e clar pentru toată lumea”

25 Apr 2015 3471

Tic-tac, tic-tac... „Trebuie să acţioneze cineva în locul lui Nicuşor Constantinescu în PSD Constanţa“

23 Apr 2015 3084

Potrivit unor surse Se caută înlocuitor pentru funcţia lui Nicuşor Constantinescu în PSD Constanţa, pe motiv că acesta este în arest la domiciliu

22 Apr 2015 2363

PSD Constanţa vrea să clarifice situaţia lui Nicuşor Constantinescu şi pe cea a senatorului Mazăre în interiorul partidului

18 Apr 2015 2303

UPDATE 13.50. Situaţia membrilor PSD Constanța care pică testul de integritate al partidului, clarificată până vineri

18 Apr 2015 2729

După Mazăre, potopul Lui Nicuşor Constantinescu i se pregăteşte ceva. Suspendarea din funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Constanţa

18 Apr 2015 2925

Prima şedinţă a PSD Constanţa cu Moga preşedinte interimar Suspendarea lui Nicuşor Constantinescu din funcţia de primvicepreşedinte, dezbătută la o cafea

17 Apr 2015 2491