Un nou scrutin în comuna Ion Corvin? Candidatul liberalilor ar putea fi „primul-născut“ al dreptei unificate

Cu o situaţie similară celei de la Rasova s-ar putea confrunta scurt timp locuitorii comunei Ion Corvin. Astfel, dacă la Rasova, fostul lider al autorităţii locale a demisionat din funcţia de primar din proprie iniţiativă, situaţia este diferită în cazul primarului comunei Ion Corvin, Dumitru Nedea, aflat în imposibilitatea de a-şi îndeplini funcţia din cauza unor grave probleme de sănătate.
 
„Pe data de 11 iulie, se împlinesc şase luni de când primarul comunei Ion Corvin nu şi-a mai putut exercita funcţia. Potrivit prevederilor legale, trebuie să aştept ca secretarul comunei să trimită către Prefectură, la această dată, toate documentele necesare, care să ateste starea de sănătate a liderului de administraţie publică locală, precum şi dovezi că acesta a fost în imposibilitatea de a-şi exercita funcţia în toată această perioadă. Pe baza acestor documente, prefectul judeţului Constanţa poate emite ordinul de suspendare din funcţie a primarului“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, prefectul Radu Volcinschi.
 
Potrivit Legii 215/2001 a Administraţiei publice locale, ordinul prefectului poate fi atacat de primar la instanţa de contencios administrativ, în termen de zece zile de la comunicare. „Exact pe data de 11 iulie, vom trimite toate actele necesare către Instituţia Prefectului. Teoretic, domnul primar se poate întoarce până la această dată, dar, din păcate, suntem siguri că nu o va face, întrucât starea de sănătate nu îi permite. Din luna ianuarie, atribuţiile care îi reveneau şefului de autoritate publică locală au fost preluate de domnul viceprimar Florin Doşcu“, a declarat secretarul comunei Ion Corvin, Stela Mocanu.

Primul „produs“ al unei drepte (parţial) unificate

În aceste condiţii, potrivit legii, în aproximativ trei luni trebuie organizate alegeri anticipate pentru alegerea unui nou primar al localităţii Ion Corvin. În contextul fuziunii PNL-PDL şi al eventualei unificări a partidelor de dreapta, candidatul pentru Primăria comunei Ion Corvin ar putea fi primul „produs“ al forţelor de dreapta unificate.
„Cu certitudine, dacă în localitatea Ion Corvin se vor organiza alegeri parţiale locale, vom avea un candidat comun PNL-PDL, rezultat în urma discuţiilor şi pe fondul fuziunii dintre cele două formaţiuni politice. Mai departe, lăsăm deschis orice dialog pe zona de dreapta“, a declarat senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa.
 
„Este firesc să avem un singur candidat. Chiar dacă până în momentul în care s-ar putea organiza alegeri în comuna Ion Corvin, nu va fi finalizată procedura de fuziune, vom face o alianţă, iar candidatul va fi stabilit de comun acord. Dacă Forţa Civică doreşte să ni se alăture, suntem deschişi oricăror discuţii şi propuneri“, a declarat şi liderul PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir.
„Pentru noi, obiectivul principal pe care l-am fixat este acela de a fi părtaşi la unificarea dreptei. Chiar dacă în centrul atenţiei se află alegerile prezidenţiale, dacă vor fi organizate alegeri locale şi se va ajunge în situaţia de a avea un candidat pentru Primăria Ion Corvin atunci, probabil, acesta va fi dat în urma discuţiilor cu celelalte partide de dreapta. Aşa cum am mai spus, susţin o dreaptă unificată“, a declarat şi preşedintele Forţei Civice Constanţa, deputatul Dănuţ Culeţu.
 
Aşadar, simpatizanţii politicii de dreapta, chiar dacă nu au un nume concret, ştiu că viitorul candidat pentru Primăria comunei Ion Corvin, în situaţia în care vor fi organizate alegeri parţiale locale, va fi unul şi acelaşi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri locale 2020. Primarii aleși în judeţul Constanţa. Unde sunt alese femei-primar

01 Oct 2020 5258

Mircea Banias este dezamăgit – „A fost o greșeală de desemnare a candidatului”

10 Jun 2016 3619

Competitori în mediul rural Politicieni vs. independenţi, femei vs. bărbaţi (galerie foto)

16 May 2016 3197

Comuna Ion Corvin se află în această situaţie Plângere penală împotriva lui Ponta pentru că nu organizează alegeri parţiale

21 Jan 2015 2987

Prezidenţiabilul se teme de concurenţa de la locale? Viitorul primar al comunei Ion Corvin se lasă aşteptat

21 Oct 2014 2386

Comunicat de presa -PMP - 12.08.2014

12 Aug 2014 2014

Cine este consilierul local din localitatea Ion Corvin care a trecut la PMP

12 Aug 2014 2562

Alegeri parţiale la Ion Corvin Alianţa Creştin-Liberală va da „primul născut“ al noii drepte

12 Aug 2014 3148

Inevitabilul s-a produs la Ion Corvin Prefectul Volcinschi a emis ordinul de încetare a mandatului lui Dumitru Nedea

15 Jul 2014 4043

Urmează alegeri anticipate Se pregăteşte suspendarea din funcţie a primarului din Ion Corvin

30 Jun 2014 2219