Un potenţial nou candidat pentru şefia PDL Constanţa Cine se teme de Vicenţius Petrescu?

cap_3.jpgProaspătul membru al BPJ nu exclude o candidatură dacă partidul i-o va cere: „Sunt suficient de pregătit, în plus am o experienţă şi o notorietate care mi-ar permite să fac acest lucru"

Doar ce a fost cooptat în conducerea organizaţiei judeţene PDL Constanţa şi au şi început speculaţiile privind traiectoria sa politică în partid. Vicenţius Petrescu - despre el este vorba - ar putea fi noul candidat pentru şefia organizaţiei municipale PDL Constanţa, spun voci din partid.

PDL_Vicentius_Petrescu.jpgSursele noastre susţin că Petrescu ar fi fost cooptat în Biroul Permanent Judeţean (BPJ) pentru a fi anunţat ulterior drept un nou candidat la şefia organizaţiei municipale PDL Constanţa. Cu alte cuvinte, el ar putea să contracandideze împotriva celorlalţi doi pretendenţi ai şefiei PDL Constanţa pe care îi ştim deja: Maria Stavrositu şi Adrian Manole. Cu toate acestea, scenariul alegerilor de la municipiu este cam confuz având în vedere faptul că preşedintele organizaţiei judeţene Mircea Banias a propus cooptarea lui Petrescu în echipa sa şi că tot Banias era şi susţinătorul lui Adrian Manole în cursa pentru şefia filialei municipale. Să fi rămas Manole pe dinafară? Deocamdată nu se poate şti, cu atât mai mult cu cât discuţiile privind şeful PDL Constanţa au fost tăiate de către liderii centrali ai partidului de pe agenda politică a pedeliştilor constănţeni, după îmbrâncelile care au făcut deliciul unei naţiuni.

Şi pro şi contra

Există printre pedeliştii constănţeni unii care cred în potenţiala candidatură a lui Petrescu la municipiu, pe principiul că acesta s-ar putea bucura de susţinerea lui Mircea Banias, având în vedere că îi leagă o veche prietenie - au lucrat împreună în port. Există însă şi democrat-liberali care spun că Banias va merge în continuare pe varianta Manole.

Contactat telefonic, Vicenţius Petrescu ne-a declarat că sunt simple comentarii ale unora care s-ar teme de o astfel de decizie din partea sa. Pe de altă parte, democrat-liberalul nu exclude o potenţială candidatură când va veni vremea. „Cred că sunt suficient de pregătit pentru un astfel de post, în plus am o experienţă şi o notorietate care mi-ar permite să fac acest lucru", ne-a declarat Petrescu. El a adăugat însă, că ar lua o astfel de decizie doar dacă partidul i-o va cere, şi în urma unei evaluări interne.

Banias: „Nu am discutat aşa ceva"

Întrebat dacă se gândeşte să ceară din nou supunerea la vot a includerii sale în BPJ, având în vedere faptul că au existat voci care au susţinut că a fost cooptat nestatutar pe motiv că nu era întrunit cvorumul, Petrescu a afirmat: „O astfel de decizie poate fi doar la latitudinea preşedintelui de organizaţie. Eu am fost bucuros că am fost acceptat de către colegi şi ar fi ridicol din partea mea să mă ridic şi să cer resupunerea la vot a cooptării mele".

Preşedintele organizaţiei judeţene PDL Constanţa, Mircea Banias, neagă că ar fi existat o astfel de discuţie. „Nu am discutat aşa ceva niciodată", a spus Banias.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

constantean_pdl

23 Aug, 2010 19:28

Interesant! De ce nu? are staif si e loial! cred ca il voi vota!

Articole asemanatoare

Declaraţie de avere - Vicenţius Petrescu Şeful Sucursalei de Servicii Port din cadrul CN APMC, cu patru terenuri, o casă şi două apartamente (documente)

13 Jul 2017 2719

UPDATE.Lista completă propusă de ALDE pentru CLM Constanţa

26 Apr 2016 3644