Unde e Zorba Grecul? Mazăre, Antonescu, Fenechiu. De ce tac „victimele" lui Băsescu?

10_Victime_basescu_Traian_Basescu_084.jpgSuspendarea şi, ulterior, încercarea de demitere prin referendum a preşedintelui Traian Băsescu au reprezentat pentru unii dintre politicieni ocazii perfecte de victimizare şi de lansare a unor avertismente. Concret, aceştia au ţipat cât i-au ţinut plămânii, în contextul unor evenimente publice şi prin intermediul mijloacelor de comunicare, că dacă şeful statului nu va fi demis prin referendum, ei se vor retrage din viaţa politică. Atitudine notorie pe scena politică a ultimilor ani, îndeosebi la Constanţa. Să ne aducem aminte, în acest sens, că în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2009 primarul municipiului Constanţa, social democratul Radu Mazăre, transmitea electoratului său fidel mesajul „Alegeţi cine pleacă: ori EU, ori BĂSESCU!". Cine a rămas, ştim cu toţii prea bine. Modelul a fost reluat în campania referendumului pentru demiterea preşedintelui, asemenea lui Mazăre procedând şi liberalii Crin Antonescu şi Relu Fenechiu.

„Eu, Crin Antonescu...". Ba nu!

 

2_victime_basescu_Crin_Antonescu.jpgPrimul politician care a făcut astfel de declaraţii în contextul mai sus menţionat a fost Crin Antonescu, preşedintele Senatului şi, până când a devenit preşedinte interimar, lider al PNL. Chiar în ziua suspendării preşedintelui Traian Băsescu de către Parlament, cu 256 de voturi, Crin Antonescu anunţa: „Veţi fi sau nu suspendat azi, veţi fi sau nu demis de verdictul poporului, ne cam despărţim. Dacă nu veţi fi demis la referendum, eu, Crin Antonescu, mă retrag definitiv din viaţa politică".

Ieri, însă, după ce Curtea Constituţională Română a anunţat invalidarea referendumul din 29 iulie, Crin Antonescu a revenit asupra deciziei de retragere. „Nu mă retrag din politică pentru că Traian Băsescu a fost demis pe fond şi că acesta ar trebui să demisioneze. Cel care trebuie să demisioneze este Traian Băsescu". Iată, aşadar, că cel dintâi liberal nu a tăcut, dar s-a râzgândit. Nici vorbă de retragere de pe scena politică!

„Am greşit"

 

3_victime_basescu_Relu_Fenechiu.jpgA venit, apoi, rândul lui Relu Fenechiu să avertizeze. Vicepreşedintele PNL afirma în luna iulie că dacă românii vor vota, în majoritate, pentru ca preşedintele suspendat să revină la Cotroceni pentru a-şi continua mandatul, el va demisiona din toate funcţiile pe care le deţine în partid. Amintim că Fenechiu a fost coordonatorul campaniei PNL pentru referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

La momentul respectiv, liberalul menţiona: „Am greşit că am declanşat un referendum împotriva lui Traian Băsescu dacă românii vor spune altceva". Românii au spus altceva.

„Tot o să dansez ca Zorba Grecul"

 

1_victime_basescu_Radu_Mazare.jpgNu în ultimul rând, amintim că edilul şef al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, declara în contextul mitingului organizat în favoarea referendumului de demitere a preşedintelui Băsescu că viaţa l-a „tăvălit" destul, faptul pentru care, indiferent de rezultatul referendumului, va continua să danseze precum Zorba Grecul: „M-a tăvălit viaţa destul. Şi dacă o ieşi, şi dacă n-o ieşi, tot o să dansez ca Zorba Grecul". Am încercat, ieri, să aflăm opinia primarului Mazăre faţă de decizia CCR, dar acesta nu ne-a răspuns. În cazul în care primarul ne va transmite, totuşi, un punct de vedere, acesta va fi publicat.

Nici preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, nu a putut fi contactat. Înainte de suspendare, Nicuşor Constantinescu declara, referindu-se la preşedintele României: „Când îţi spun mai mulţi oameni că eşti băut, du-te şi culcă-te!"


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

gogiie

01 Sep, 2012 13:57

MAI BINE AI INCETA CU MAIMUTARELILE SI TE-AI OCUPA EFECTIV DE PROBLEMELE ORASULUI,NU DE ALTA DAR.....iarna nu-i ca vara !

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE De ce Claudiu Palaz candidează pentru președinția CJ Constanța? Perspective și promisiuni pentru un viitor mai bun (VIDEO)

16 Apr 2024 84

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 581

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 380

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 439

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 514

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 647

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3306

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13595

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 884

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 858

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1911

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1286

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2737

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6724

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 796