Unirea Principatelor Romane, serbata si la Cumpana

MarianaGaju-ZiuaUnirii_.jpgCa în fiecare an, şi în comuna Cumpăna a fost celebrată Ziua Unirii Principatelor Române. Consiliul Local Cumpăna, reprezentat legal de către primarul Mariana Gâju, a dedicat zilei de 24 ianuarie, o serie de manifestări prin care s-a sărbătorit împlinirea a 151 de ani de la unirea Principatelor Române.

CumpanaZiuaUnirii_.jpgÎn ciuda gerului de afară, locuitorii comunei s-au strâns ieri, cu mic cu mare în centrul localităţii pentru a celebra Unirea. Serbările au început cu intonarea Imnului de Stat al României şi cu un Te Deum, dedicat memoriei celor care au contribuit la realizarea acestui ideal. Primarul Mariana Gâju a rostit o alocuţiune în cinstea actului solemn al unirii care a marcat istoria României. De la eveniment nu puteau lipsi cuvântările veteranilor de război, care au readus în atenţia tuturor, evenimente care se pierd în negura vremurilor, dar care au rămas scrise în istorie. Au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din centrul comunei, primarul Mariana Gâju, reprezentanţi ai Consiliului Local Cumpăna, ai parohiilor din localitate, ai Grupului Şcolar Cumpăna şi grădiniţelor, ai partidelor politice de pe raza comunei şi ai Postului de Poliţie şi Poliţiei Comunitare Cumpăna. Cu această ocazie, a avut loc şi o defilare în faţa Monumentului Eroilor, executată de către o subunitate din cadrul UM 0608 Jandarmi Constanţa. Cei prezenţi s-au prins în Hora Unirii evocând astfel momentul istoric de la 1859. Manifestările dedicate Unirii Principatelor s-au încheiat cu spectacolul intitulat „Hai să dăm mână cu mână", susţinut de elevi ai Grupului Şcolar Cumpăna şi de preşcolari ai Grădiniţei cu orar normal.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Care sunt grădinițele din Constanța care funcționează în vacanța de vară? Lista completă

22 Jun 2023 1987

„Doresc să urmăresc îndeaproape stadiul lucrărilor“ Florin Cocargeanu, viceprimarul Constanței, la Grădinița nr. 34 și la sălile de sport ale Liceelor „George Călinescu“ și „Energetic“ (galerie foto)

04 Aug 2021 1787

Comunicat de presă Lucrările de amenajare a locurilor de joacă de la grădiniţele „Licurici“ şi „Zig-Zag“, finalizate de Primăria Ovidiu (galerie foto)

23 Nov 2019 1583

Școlile şi grădiniţele din Constanţa, igienizate înainte de noul an şcolar (galerie foto)

04 Sep 2018 1494

Zeci de deficienţe descoperite la grădiniţele din Constanţa. Un chioşc alimentar, închis

17 Oct 2017 5750

Iată lista completă! Directorii şcolilor, ai liceelor şi ai colegiilor din Constanţa, evaluaţi. Câte capete vor cădea?

14 Jul 2016 13219

Util părinţilor din Constanţa Iată lista completă a grădiniţelor cu program prelungit deschise pe timpul verii!

24 Jun 2016 9630

Festivalul Gradinitelor Particulare din Constanta

14 May 2015 1439