USR a depus la secretariatul CLM Constanţa un proiect privind sterilizarea gratuită a câinilor cu sau fără stăpân

Uniunea Salvaţi România Filiala Constanţa a înaintat primarului şi consilierilor municipiului Constanţa o solicitare de finanţare, începând chiar din acest an, a unui program de sterilizare gratuită a animalelor fără pedigree, cu sau fără stăpân.

Alături de expunerea de motive, USR Filiala Constanţa a prezentat şi un proiect de hotărâre de Consiliu Local în acest sens.
 
„Până acum, autorităţile locale au apelat la metode costisitoare şi ineficiente în abordarea problemei câinilor fără stăpân, metode care au provocat suferinţe şi moarte animalelor şi antagonizarea unor grupuri din societate, fără a rezolva problema. Nu mai departe de anul trecut, aduceam la cunoştinţa dumneavoastră că, într-un interval mai mic de doi ani, autoritatea locală a cheltuit 531.455,43 de lei (suma nefiind finală) şi, cu toate acestea, numărul animalelor fără stăpân a crescut.
 
Ne-am propus să nu promitem soluţii rapide, nerealiste, ci să ne orientăm către cauzele care au generat problema şi să căutăm soluţii pe termen lung. Iar printre aceste cauze se numără tocmai nesterilizarea animalelor cu stăpân, abandonul puilor unor astfel de câini pe domeniul public şi reproducerea necontrolată a câinilor fără stăpân. Programul pe care îl propunem nu poate rezolva singur problema, dar e un punct de plecare important şi necesar“, potrivit USR Filiala Constanţa.


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 411

ZIUA LIVE Planuri și proiecte asumate pentru viitorul comunei Tortoman, alături de candidatul USR, Gabriel Cateliu

22 Apr 2024 452

În anul 2024, cartierul Palas din Constanța, praf și mocirlă după o simplă ploaie!

21 Apr 2024 447

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 505

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 665

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 569

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 611

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 569

A fost emis certificatul de urbanism Spații dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, amenajate în Poarta 6 din municipiul Constanța

12 Apr 2024 450

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 757

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 512

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 667

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 813

Sănătatea locuitorilor în pericol USR Constanța a sesizat Garda de Mediu în legătură cu poluarea din zona străzii Baba Novac !

05 Apr 2024 663

ZIUA LIVE Viziunea și strategia pentru renașterea comunei Agigea. Interviu cu candidatul APA la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu

01 Apr 2024 1137