Politic

USR a depus un proiect de hotărâre de Consiliu Judeţean prin care solicită utilizarea cu titlu gratuit a sălii „Remus Opreanu“ de către locuitorii şi ONG-urile din judeţul Constanţa

USR Constanţa a trimis un proiect de hotărâre Consiliului Judeţean prin care propune utilizarea cu titlu gratuit a sălii „Remus Opreanu“ de către locuitorii şi ONG-urile din judeţul Constanţa.

Prin această iniţiativă, USR spune că vrea să susţină dezbaterile, interacţiunea dintre autorităţile locale şi judeţene cu locuitorii judeţului Constanţa şi încurajarea implicării civice a cetăţenilor.


Iată cum arată proiectul!

 
„Stimate Domnule Preşedinte, 
Subsemnatul Remus Negoi, în calitate de preşedinte al USR (Uniunea Salvaţi România) - filiala Constanţa, vă transmitem următoarea propunere privind utilizarea cu titlu gratuit a sălii «Remus Opreanu» din Constanţa, bd. Tomis nr. 51:
Având în vedere expunerea de motive anexată; ţinând cont de prevederile art. 3 din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice; în temeiul dispoziţiilor art. 91 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, Anexa 1 la proiectul de hotărâre privind utilizarea sălii de şedinţe «Remus Opreanu» de către cetăţenii interesaţi ai judeţului Constanţa. Sala de şedinţe «Remus Opreanu», din bulevardul Tomis nr. 51, etaj 1, Constanţa, va fi pusă în mod gratuit la dispoziţia cetăţenilor interesaţi şi a ONG-urilor, pentru întâlniri civice, dezbateri şi alte asemenea, după următoarea procedură:
pe data de întâi a fiecărei luni, Consiliul Judeţean Constanţa va afişa online, pe site-ul propriu, precum şi în scris, la sediul instituţiei, un calendar cu zilele în care nu se organizează activităţi în sala de şedinţe «Remus Opreanu». Persoanele interesate să folosească sala de şedinţe «Remus Opreanu» vor depune o cerere, prin poşta electronică, la adresa rezervsalaconsiliu@cjc.ro (adresă creată special pentru acest proiect) sau în scris, la registratura Consiliului Judeţean Constanţa.
 
În cerere se vor preciza: data şi intervalul orar în care se doreşte rezervarea sălii, titlul şi subiectul întâlnirii, persoana responsabilă de organizarea întâlnirii, precum şi numărul aproximativ al participanţilor.
 
În maximum 24 de ore de la primirea cererii de către Consiliul Judeţean Constanţa, se va afişa online, pe site-ul Consiliului Judeţean Constanţa, calendarul revizuit al sălii de consiliu, conţinând rezervarea sălii de către persoana care a transmis cererea şi care îndeplineşte condiţiile de la punctul 4.
 
Pot folosi sala de şedinţe persoanele care îndeplinesc următoarele condiţii: pentru persoanele fizice, dacă au împlinit vârsta de 18 ani până la momentul depunerii cererii, au cetăţenie română şi au domiciliul pe raza judeţului Constanţa; pentru persoanele juridice, dacă au sediul social în judeţul Constanţa.
 
Grupurile de iniţiativă civică vor fi asimilate persoanelor fizice din punctul de vedere al îndeplinirii cerinţelor de mai sus. Rezervarea sălii va fi atribuită conform principiului «primul venit, primul servit» persoanei care îndeplineşte condiţiile de la punctul 4 şi care depune prima cerere de rezervare pentru o anumită dată şi oră a lunii.
 
Sala de şedinţe «Remus Opreanu» se va rezerva şi se foloseşte cu titlu gratuit. Sunt interzise în sala de şedinţe «Remus Opreanu» întâlnirile la care organizatorii anticipează că vor participa mai multe persoane decât capacitatea sălii, având ca scop lansarea de produse, prezentarea/promovarea de produse/servicii ori alte acţiuni comerciale sau prin care se promovează acţiuni cu scop ilicit.
 
Consiliul Judeţean Constanţa poate să respingă cererea de rezervare a sălii, dacă nu sunt respectate condiţiile de la pct. 4, dacă deţine date din care rezultă că desfăşurarea întâlnirii ar duce la încălcarea prevederilor de la pct. 7 ori dacă, în perioada pentru care se solicită rezervarea sălii, aceasta este deja rezervată.
Decizia prin care se respinge cererea de rezervare a sălii se comunică în scris organizatorului, cu arătarea motivelor care au determinat-o, în termen de 24 de ore de la primirea cererii.


Expunere de motive

 
Proiect de hotărâre privind utilizarea sălii de şedinţe «Remus Opreanu» de către cetăţenii interesaţi ai judeţului Constanţa. Clădirea Palatului Administrativ al Constanţei, supranumită Casa Albă, situată în municipiul Constanţa, pe bulevardul Tomis nr. 51, este sediul actual al Instituţiei Prefectului - Judeţul Constanţa, al Consiliului Judeţean Constanţa şi al Primăriei Municipiului Constanţa. Clădirea a fost construită între anii 1967-1968, pe locul fostei Gări a oraşului, având subsol, parter şi trei etaje. În această clădire, la etajul 1 (intrarea dinspre str. Traian), se află sala de şedinţe «Remus Opreanu», sală în care se desfăşoară în prezent şedinţe ale Consiliului Local al Municipiului Constanţa, Consiliului Judeţean Constanţa, precum şi alte conferinţe şi dezbateri organizate. Sunt foarte multe zile în care, nefiind şedinţe sau alte evenimente, această sală nu este folosită.
 
Consiliul Judeţean Constanţa ar trebui, conform transparenţei publice, să arate deschidere către cetăţenii judeţului şi să sprijine implicarea civică a acestora. Având în vedere acest lucru, propunem, prin intermediul prezentului proiect de hotărâre, ca sala de şedinţe «Remus Opreanu» să fie pusă la dispoziţia cetăţenilor care doresc să organizeze întâlniri civice şi dezbateri sau alte evenimente similare (evenimente din care organizatorii să nu beneficieze de câştiguri materiale).
 
Modalitatea de lucru pe care o propunem este următoarea: Consiliul Judeţean Constanţa va afişa, pe data de 1 a fiecărei luni, pe site-ul propriu, o listă cu datele calendaristice în care sala de şedinţe va fi disponibilă pentru cetăţeni. Toţi cetăţenii interesaţi de folosirea sălii se vor înscrie online (printr-un email) sau depunând o cerere în format fizic la Registratura Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Rezervarea sălii se va face pe principiul «primul venit, primul servit». Primii cetăţeni care vor completa cererea de înscriere vor putea folosi sala în data rezervării. O astfel de acţiune va putea să fie realizată cu costuri extrem de reduse (consum curent electric, curăţenie), practic, sala fiind întreţinută deja permanent pentru şedinţele desfăşurate în această locaţie.
 
Efectele benefice pot fi importante: printr-o astfel de acţiune, va fi încurajată implicarea civică a cetăţenilor judeţului Constanţa şi astfel, implicit, vor fi aduse beneficii comunităţii.
 
Consiliul Judeţean Constanţa va câştiga la capitolul imagine, deschiderea către cetăţenii judeţului fiind, în prezent, considerată de către mulţi locuitori ca deficitară. Cetăţenii judeţului Constanţa se vor obişnui să interacţioneze cu administraţia locală şi judeţeană.
 
Având în vedere toate aceste elemente, vă propunem spre aprobare Proiectul de hotărâre privind utilizarea cu titlu gratuit a sălii «Remus Opreanu» de către cetăţenii constănţeni interesaţi, cu speranţa că aceasta va aduce beneficii importante comunităţii locale“.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A depus denunţ penal. Deputatul USR Stelian Ion, audiat la Parchetul ÎCCJ, în calitate de martor al evenimentelor din 10 august (document)

13 Nov 2018 91

USR contestă la CCR modificarea legilor Justiției adoptată de Comisia Iordache

12 Nov 2018 264

Ion Stelian (USR) despre decizia CCR referitoare la completurile de cinci judecători de la ICCJ

11 Nov 2018 223

Se doreşte descurajarea sau încurajarea deplasărilor motorizate individuale? USR Constanţa - „Politica de parcări a municipiului Constanţa, tratată cu superficialitate de Primărie!“ (galerie foto)

09 Nov 2018 812

Senatoarea Ramona Dinu îi cere ministrului Sănătăţii să analizeze modul în care se desfăşoară trimiterea bolnavilor în străinătate pentru tratament (document)

08 Nov 2018 377

CCR le-a declarat neconstituţionale. USR şi Iohannis desfiinţează pensiile speciale pentru primari, viceprimari şi preşedinţi de consilii judeţene

07 Nov 2018 444

Proiect de modificare a legii spațiilor verzi. Vor fi aruncate în aer afacerile imobiliare din Constanța ridicate pe terenuri reglementate drept „curți-construcții“?! (document)

05 Nov 2018 1286

USR îşi va desemna candidaţii la europarlamentare după modelul votului de la Eurovision Ce a adus nou dezbaterea organizată la Constanţa? (galerie foto)

05 Nov 2018 1028

Primăria Constanţa şi Orient Construct Decor, un duo de milioane sau cum să construieşti un imobil de opt etaje în Mamaia în patru paşi!

03 Nov 2018 846

USR pregăteşte listele pentru europarlamentare. Cine sunt cei doi posibili candidaţi de la Constanţa

02 Nov 2018 1011

USR Constanţa, raport de activitate la mijlocul legislaturii

01 Nov 2018 278

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri moţiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader

31 Oct 2018 232

Parlamentarii USR nu au votat legea executării pedepselor, cu dedicaţie pentru infractori

31 Oct 2018 455

Uniunea Salvați România-filiala județeană Constanța organizează conferinţă de presă. Ce se va discuta

30 Oct 2018 239

Joaca de-a moțiunea Deputatul PMP Robert Turcescu nu-i mai înțelege pe liberali și pe cei de la USR

30 Oct 2018 442

Stelian Ion (USR) - „Mea culpa! Am crezut pentru o clipă că Tăriceanu şi-a revenit în fire!“ (galerie foto)

30 Oct 2018 589

Ce a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, despre viitorul coaliției de guvernare

29 Oct 2018 257

Senatul a respins propunerea legislativă privind parteneriatul civil. Ce prevede actul normativ

29 Oct 2018 301

Stelian Ion, despre dublul standard al lui Tudorel Toader. „Îndrăzneşte să crezi în imparţialitatea şi corectitudinea conducerii Inspecţiei Judiciare!“

29 Oct 2018 550

„Fără penali în funcţii publice“ este singurul pact pe care USR îl recunoaşte şi îl susţine

27 Oct 2018 555

USR organizează dezbateri cu cetăţenii pentru desemnarea candidaţilor la alegerile parlamentare

26 Oct 2018 677

Discuțiile pe sesizările privind Codul administrativ, amânate de CCR

25 Oct 2018 312

USR şi PNL au depus moţiune simplă împotriva lui Tudorel Toader! Stelian Ion prezintă criticile aduse ministrului

24 Oct 2018 582

Senatoarea USR Ramona Dinu îi cere explicaţii ministrului Apelor în legătură cu situaţia lacului Tăbăcărie (document)

23 Oct 2018 1004

Ce declară deputatul USR Silviu Dehelean, despre relația PSD- Comisia de la Veneția

22 Oct 2018 364

CCR, sesizată pe OUG-ul lui Tudorel Toader. Ion Stelian (USR) - „Îndrăzniţi să credeţi că ordonanţa promovată în sprijinul infractorilor va pica!“

22 Oct 2018 404

Avocatul Poporului a decis să solicite informații suplimentare Guvernului României privind ordonanţa pe legile Justiţiei

18 Oct 2018 243

Stelian Ion (USR) - „OUG pe justiţie conţine dispoziţii care sunt în contradicţie cu cele din Legea 207/2018 cu privire la mandatele în curs ale procurorilor!“

18 Oct 2018 498

Stelian Ion - „Ordonanţa pe justiţie face ca DNA Constanţa să fie spulberată. Este inimaginabil!“ Instituţia are în lucru 230 de dosare!

17 Oct 2018 827

Câteva idei despre noua ordonanță de urgență pe justiție, adoptată de Guvern Stelian Ion (USR) - „Dragnea are nevoie de procurori cuminți în DNA“

16 Oct 2018 574

USR Constanța s-a alăturat proiectului Young European Survey (YES!)

15 Oct 2018 508

CCR a spulberat modificările lui Dragnea la Codul de Procedură Penală. Ce a declarat Stelian Ion

12 Oct 2018 731

Războiul pe justiţie continuă Stelian Ion (USR) - „Tudorel Toader a promovat o ordonanţă de urgenţă prin care încalcă recomandarea Comisiei de la Veneţia!“

12 Oct 2018 679

Stelian Ion (USR) - „Respingerea OUG 6 va conduce la închiderea a peste 5.000 de dosare!“

10 Oct 2018 660

Deputatul Stelian Ion - „Guvernul ar trebui să ia în considerare toate recomandările făcute de Comisia de la Veneţia!“

09 Oct 2018 553

Codrin Ștefănescu, PSD „E halucinant modul în care au boicotat în secţii. Au făcut tot posibilul să boicoteze un demers civic normal, care nu a fost asumat politic“

07 Oct 2018 302

Vor supraveghea votul prin prezenţa a 12.000 de delegaţi. USR avertizează că se pregăteşte o mare fraudă electorală la referendum

06 Oct 2018 482

Biroul Electoral Județean a admis două sesizări depuse de USR Tulcea. Despre ce este vorba

05 Oct 2018 859

Cine face parte din Biroul Electoral Judeţean Constanţa la referendumul pentru familie?

03 Oct 2018 1807

Ion Stelian (USR) - „Guvernul marionetă reclamă la CCR constituirea completului de judecată din procesul lui Liviu Dragnea“

03 Oct 2018 635

Deputatul USR Stelian Ion, în audienţă la ministrul Energiei, Anton Anton. Ce soluţii bombastice propune ministrul pentru rezolvarea crizei apei calde la Constanţa? (document)

02 Oct 2018 1458

Deputatul USR Ion Stelian, în audienţă la Ministerul Energiei pentru situaţia apei calde

29 Sep 2018 2381

Plângerea penală depusă de deputatul USR Stelian Ion împotriva prim-adjunctului Jandarmeriei Române

29 Sep 2018 423

Stelian Ion - „USR va folosi toate pârghiile constituţionale pentru a împiedica instalarea unui haos în sistemul judiciar din România!“

27 Sep 2018 736

Stelian Ion (USR) - „Este inadmisibil ca şefii Jandarmeriei să rămână în funcţie după ce Parchetul a constatat că au evacuat Piaţa Victoriei în baza unui ordin nelegal!“

26 Sep 2018 658

Cum poţi deveni delegat Membrii USR sună mobilizarea să acopere cât mai multe secţii de votare la referendumul pentru familie

25 Sep 2018 2028

Chiar dacă Primăria a invalidat 6.000 de „adeziuni” USR Constanţa a depăşit pragul celor 20.000 de semnături validate

22 Sep 2018 638

Încă o tranşă de semnături pentru iniţiativa Fără Penali în funcţii publice, depusă la Parlament. Câte semnături sunt de la Constanța

21 Sep 2018 622

Amendamente depuse de senatoarea USR Ramona Dinu la proiectele din domeniul energiei

20 Sep 2018 417

Ion Stelian (USR) - „Dacă OUG 6/2016 e respinsă, va exista posibilitatea ca toate probele din dosare să fie revizuite“

19 Sep 2018 385