Politic

USR cere înlocuirea lui Iulian Iancu, deputat PSD de Constanţa, din funcţia de preşedinte al Comisiei de industrii şi servicii

Partidul Uniunea Salvaţi România îi cere preşedintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, să îi retragă sprijinul politic deputatului PSD Iulian Iancu, aflat în poziţia de preşedinte al Comisiei de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor.
 
În ultima şedinţă, Iulian Iancu a ameninţat un deputat, membru în comisie, şi a forţat adoptarea raportului asupra Ordonanţei de Urgenţă 64/2016 pentru modificarea Legii energiei şi gazelor, fără să permită discutarea amendamentelor depuse. „În ultimele trei luni, Iulian Iancu a încercat în toate modurile posibile să împiedice adoptarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 64/2016 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012, invocând propagandistic interesul consumatorului. A adus în comisie amendamente produse de companii private şi s-a plâns că va creşte preţul la gaze la consumatorul casnic, deşi acesta este protejat prin preţuri reglementate. În cele din urmă, Iulian Iancu a preluat amendamentele depuse de companiile private şi a reuşit să convingă grupul PSD să le semneze în nume propriu. Aceste amendamente au produs o serie de schimbări în ordonanţă, care vor izola România pe piaţa gazelor“, susţin deputaţii USR, care solicită conducerii grupului PSD să se sesizeze în legătură cu modul în care deputatul PSD Iulian Iancu, aflat în poziţia de preşedinte al comisiei menţionate, înţelege să conducă lucrările şi să decidă unilateral forma rapoartelor adoptate. 

„Suntem contrariaţi cum un om poate să conducă în acest mod o comisie extrem de importantă pentru Parlamentul României şi care, în loc să asigure transparentizarea procesului legislativ, încearcă să facă jocuri ascunse de ochii publicului. Cea mai bună dovadă este decizia de marţi prin care a interzis discutarea amendamentelor, şi, folosindu-se de incapacitatea colegilor săi din PSD de a protesta, a reuşit să obţină aprobarea lor în grup fără nicio dezbatere. De altfel, suntem îngrijoraţi de ameninţările constante la care se dedă Iulian Iancu în cadrul comisiei. Ordonanţa 64 a prilejuit eliminarea din comisie a unui director din cadrul Ministerului Energiei care i-a atras atenţia că nu spune adevărul şi ameninţarea unui coleg de către Iulian Iancu că îl va ţine minte de acum înainte pentru că a avut curajul să îi ceară să respecte ordinea de zi“, susţin aceştia.
 
Prin amendamentele depuse la Ordonanţa de Urgenţă 64/2016, Iulian Iancu încearcă, de fapt, să întârzie liberalizarea pieţei gazelor în acest an, mai adaugă parlamentarii Uniunii Salvaţi România.
 
Menţionăm că am încercat să obţinem un punct de vedere şi din partea deputatului Iulian Iancu, însă acesta nu a putut fi contactat până la închiderea ediţiei.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Felix Stroe conduce departamentul de Infrastructură și Transport din PSD

11 Mar 2019 789

Accident rutier grav în judeţul Olt. Un mort şi un rănit (video)

04 Mar 2019 1056

Atenție, șoferi! Strada București din municipiul Constanța va fi închisă circulației mâine

25 Feb 2019 581

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 februarie 2019

20 Feb 2019 535

UPDATE HC Dobrogea Sud Constanța a învins Steaua în deplasare. Final de meci plin de dramatism!

13 Feb 2019 645

Ionuţ Iancu - „Suntem încrezători“ Astăzi, HC Dobrogea Sud întâlneşte Steaua Bucureşti în Liga Naţională

13 Feb 2019 493

Primăria Orașului Eforie organizează concurs de recrutare. Care sunt condițiile

08 Feb 2019 673

Avarie în Constanţa! Traficul auto este restricţionat până la finalizarea lucrării

06 Feb 2019 469

#citeşteDobrogea Vasile Canarache, vizionarul care a dezgropat cele mai importante vestigii ale Tomisului. 123 de ani de la naştere (galerie foto inedită)

06 Feb 2019 1772

Constanţa Trafic auto restricţionat pe tronsonul cuprins de străzile Avram Iancu și Atelierelor din cauza unei avarii

05 Feb 2019 484

Bibliotecarul Avram Iancu, din Petroşani, şi-a întrerupt cursa de marş forţat şi alergare spre Constanţa

01 Feb 2019 773

„Pe mine nu mă opreşte decât Dumnezeu!“ Avram Iancu se antrenează în cursa Petroşani - Constanţa pentru ultramaratonul de la Polul Nord (galerie foto)

31 Jan 2019 664

Bloc de opt etaje, în Mamaia. Soţul fostei deputate PDL Maria Stavrositu investeşte în imobiliare

30 Jan 2019 1655

Gabriel Dimisianu, criticul literar specializat în proză română contemporană

25 Jan 2019 311

HC Dobrogea Sud a diversificat antrenamentele, după revenirea de la loturile naţionale a trei handbalişti

23 Jan 2019 657