USR Constanța a sesizat Prefectura în legătură cu modalitatea de desfășurare a ședințelor de Consiliu Local Municipal

  • Deși starea de alertă a încetat din luna martie 2022, primarul Chițac refuză să convoace ședințele în format fizic, iar persoanele care doresc să intervină punctual pe anumite subiecte aflate în discuție se lovesc de numeroase probleme tehnice
  • Reprezentanții USR au sesizat Prefectura Constanța în legătură cu modalitatea de desfășurare a ședințelor de Consiliu Local

Parlamentarii USR de Constanța, deputatul Stelian Ion și senatorul Remus Negoi, au depus la Prefectura Constanța, o sesizare privind modalitatea de desfășurare a ședințelor de Consiliu Local.

„Încercăm să rezolvăm una dintre neregulile patronate de primarul Constanței care îi afectează pe cetățeni.  

Ne-am adresat prefectului, pentru că primarul Vergil Chițac continuă să convoace ședințele de ședințele exclusiv în format on-line, ignorând cererile repetate ale consilierilor locali USR de a se reveni la normalitatea dată de respectarea principiului publicității acestor ședințe.

Deși starea de alertă a încetat din luna martie 2022, primarul Chițac refuză să convoace ședințele în format fizic, iar persoanele care doresc să intervină punctual pe anumite subiecte aflate în discuție se lovesc de numeroase probleme tehnice.

Spre exemplu, de multe ori nu se înțelege ce vorbesc participanții la discuțiile pe anumite proiecte de hotărâri, ceea ce denaturează de multe ori principiile publicității și contradictorialității ședinței de consiliu local.

Potrivit codului administrativ, prefectul are și această atribuție, de a verifica respectarea legalității de către autoritățile administrației publice locale și de a le îndruma pentru aplicarea normelor legale.

Știm că cei doi oficiali sunt amândoi membri PNL, dar aici este vorba despre respectarea legii și a drepturilor cetățenilor, iar interesele de partid nu își au locul", susține deputatul USR Stelian Ion.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 346

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 502

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 564

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 573

Expert Forum susţine că BEC ar trebui să publice alături de lista de candidaturi propusă şi numărul de semnături declarat de către partidul politic sau candidatul independent!

15 Apr 2024 383

Au cerut demisia lui Greblă Opoziția a reacționat după incidentul de securitate cibernetică produs în cadrul AEP

14 Apr 2024 438

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 555

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 391

Dumitru Bădrăgan a plecat din AUR și a preluat conducerea organizației PER Constanța. Cu cine va face tandem în alegerile locale?

11 Apr 2024 857

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 957

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot?

07 Apr 2024 943

Președintele PSD, Marcel Ciolacu „Nu ştiu dacă voi candida pentru funcţia de preşedinte al României“

05 Apr 2024 564

Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” Constanța In memoriam Șerban Papacostea, reputatul academician care a fost deținut politic la Canal

05 Apr 2024 739

Decizii de politică monetară ale BNR

04 Apr 2024 444

Achiziții publice în județul Constanța, nemenționate în declarațiile de interese. Consilierul local și „mecanismul” de succes (DOCUMENTE)

03 Apr 2024 1395