USR Constanța cere testarea periodică a personalului medical și auxiliar, consiliere psihologică și cazare gratuită. Ce proiect au trimis Consiliului Local? (document)


USR Constanța solicită autorităților centrale și locale
să aibă în vedere măsuri urgente pentru protejarea
personalului medical și auxiliar. USR Constanța solicită autorităților centrale și locale să aibă în vedere măsuri urgente pentru protejarea
personalului medical și auxiliar.


În acest sens, reprezentanții USR, propun:
1. asigurarea echipamentului de protecție pentru
aceștia (nu este normal să se furnizeze o singură
mască pe zi);
2. testarea periodică a personalului
medical și auxiliar;
3. testarea pacienților care
urmează a fi internați în spital din cauza altor
afecțiuni;

4. consiliere psihologică pentru personalul
medical și cel auxiliar;
5. cazare gratuită, în toată această perioadă, pentru medici, asistente, infirmiere, pentru a evita infectarea familiilor acestora.



Solicitările sunt valabile și în ceea ce îi privește pe medicii de familie.


Totodată, USR Constanța a înaintat Consiliului Local Constanța un proiect de hotărâre ce are în vedere protecția cadrelor medicale și a personalului auxiliar din spitale, care poate fi consultat în secțiunea „Documente”.


Proiectul vizează:

1. Demararea procedurilor de identificare a tuturor spațiilor locative libere, aflate în proprietatea sau în administrarea Municipiului Constanța, indiferent de destinația acestora, cu scopul de a fi puse gratuit la dispoziția cadrelor medicale și a personalului auxiliar, care intră în contact cu pacienți suspecți sau infectați de virusul SARS-CoV-2

2. În cazul în care spațiile locative libere nu sunt suficiente sau nu se ridică la standarde de cazare a cel puțin unui hotel de 3 stele, se vor identifica spații locative de închiriat în regim hotelier, care să respecte standarde de cazare de cel puțin 3 stele.

3. În cazul în care, din diverse motive, cadrele medicale vizate de prezenta hotărâre au nevoie de servicii de îngrijire și supraveghere pentru copiii acestora, se vor identifica soluții în acest sens, în condiții adecvate de protecție și siguranță.

4. Pentru personalul medical și auxiliar supus prezentei hotărâri, hrana se va asigura cu titlu gratuit pe tot parcursul perioadei pentru care este valabilă prezenta hotărâre.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 111

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 831

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 724

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 705

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 419

Președintele USR Constanța, Stelian Ion, merge mâine în cartierul Palazu Mare. Cetățenii au semnalat alunecări de teren!

18 Mar 2024 764

Începe evaluarea secretarului general al municipiului Constanța. Cine o va nota pe Fulvia Dinescu?

18 Mar 2024 705

LIVE VIDEO + TEXT Ședință în format fizic a Consiliului Local al municipiului Constanţa! Iată ce proiecte au fost adoptate (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

29 Feb 2024 1395

Deputatul USR Constanța, Stelian Ion “Procurorul șef Marius Voineag trebuie să plece din fruntea DNA!

28 Feb 2024 771

Când se vor pronunța magistrații în dosarul referendumului de demitere a primarului din Agigea ?

27 Feb 2024 732

USR Constanța invită persoanele cu dizabilități din Constanța la un dialog pentru a afla problemele cu care se confruntă

26 Feb 2024 691

Stelian Ion(USR) „Riviera Tomis sau șoseaua de coastă, argument pentru construirea unor blocuri pe taluzul Constanței”!

24 Feb 2024 928

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

22 Feb 2024 1098

ZIUA LIVE Stelian Ion despre o posibilă candidatură la Primăria Constanța - „Cred că este o mare șansă să scăpăm de Vergil Chițac la Constanța“ (VIDEO)

22 Feb 2024 581

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion - „Mă așteptam la comasarea alegerilor. Se vorbește de mult de acest subiect“ (VIDEO)

22 Feb 2024 603