USR Constanţa dezaprobă decizia SPIT de a plăti o chirie enormă pentru sediul din bulevardul Tomis

USR Constanţa dezaprobă decizia Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa de a-şi stabili sediul în clădirea de pe bulevardul Tomis nr. 112, în condiţiile plăţii din bugetul local al Constanţei a unei chirii lunare de 22.500 de euro, fără TVA.

„Până la data încetării contractului de închiriere, 31.12.2021, SPIT va plăti cu titlu de chirie către o persoană juridică privată suma de aproximativ 1.280.000 de euro, fără TVA, bani cu care s-ar fi putut lesne construi o clădire cu destinaţia de sediu pentru SPIT, cu atât mai mult cu cât terenul pe care a fost construită clădirea actuală a aparţinut Municipiului Constanţa până în anul 2004, când autoritatea publică locală a decis vânzarea acestuia către un fost director din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.

Autoritatea publică locală condusă de PSD preferă să vândă întregul patrimoniu al municipiului, încurajând specula imobiliară, în loc să îl administreze eficient, şi alege să închirieze clădiri cu sume exorbitante, cu care ar putea să construiască clădiri proprii. În cadrul contractului de închiriere este prevăzut şi dreptul «de preemţiune» al locatarului, de unde putem deduce că există intenţia ca, pe viitor, SPIT să cumpere această clădire, după ce, eventual, se vor fi plătit sume exorbitante cu titlu de chirie. Întregul istoric al acestui imobil, teren şi construcţie ne îndreptăţeşte să considerăm că a fost de fapt vorba despre o afacere imobiliară prin care banii municipiului au fost direcţionaţi către interese private“, susţine preşedintele USR Constanţa, Stelian Ion.

În contextul problemei ridicate de închirierea acestui spaţiu, reprezentanţii USR mai reclamă şi lipsa locurilor de parcare alocate noului sediu. „Se pare că, în ciuda declaraţiilor primarului şi ale arhitectului-şef, a devenit deja o politică a Primăriei Constanţa aceea de a permite autorizarea unor sedii de instituţii publice fără locuri de parcare, ceea ce este regretabil. Solicităm domnului primar să îşi pună pe viitor în acord declaraţiile cu acţiunile concrete pe care le întreprinde. Ne declarăm îngrijoraţi de modul în care este cheltuit banul public al Constanţei şi de faptul că fondurile locale sunt direcţionate în medii care nu au de-a face cu dezvoltarea oraşului“, precizează liderul USR, deputatul Stelian Ion.

Citeşte şi:

Pentru 18.000 de euro pe lunăCum a ajuns SPIT Constanţa chiriaş la Eden SRL în clădirea ridicată pe terenul vândut de RAEDPP (galerie foto)

SPIT Constanţa şi marea mutare în noul sediu. A cumpărat mai multe servicii de transport, dar şi un Nissan Qashqai (documente)

Pe un fost teren al RAEDPP-ului vândut lui Marius TărcatuImobilul ridicat de Eden SRL pe Tomis va suferi noi recompartimentări

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 390

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 433

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 560

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 521

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 581

Bugetare participativă Se amenajează părculețul de la Termele Romane. Proiectul a fost depus de un adolescent din Constanța!

13 Apr 2024 514

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 539

A fost emis certificatul de urbanism Spații dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, amenajate în Poarta 6 din municipiul Constanța

12 Apr 2024 440

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 591

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 911

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 740

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 563

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 502

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 650

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 653