USR Constanța le cere tuturor consilierilor locali să voteze împotriva proiectului ce vizează cumpărarea unei bucăți de plajă din Mamaia

Sursa foto: facebook/USR Constanta

În atenţia tuturor consilierilor municipali locali,

Indiferent de viziunea politică pe care fiecare dintre partidele pe care le reprezentăm a manifestat-o în ultimii doi ani, în mare măsură am fost convinși că împărtășim scopul comun de a opri orice formă de abuz şi ilegalitate urbanistică şi, mai ales, de a nu călca pe urmele fostelor administraţii.
20 de ani de administrație sub conducerea lui Radu Mazăre şi a lui Nicuşor Constantinescu au lăsat urme adânci, negative și ireparabile legate de ceea ce înseamnă respectarea mediului și speram că ne îndreptăm către o abordare diferită, în care vânzările și retrocedările abuzive şi ilegale a spațiilor verzi sau a plajelor nu se vor mai repeta.
În ultima ședință ordinară de consiliu local, din luna februarie 2023, domnul primar Vergil Chiţac a considerat că este oportună vânzarea unei suprafețe de plajă din stațiunea Mamaia, și nu oricui, ci unei societăți comerciale deținută de șeful PSD Constanţa. Din păcate, cei mai mulţi dintre dumneavoastră aţi acordat un vot majoritar pentru acest demers cu vizibil caracter ilegal.
Aşa cum aţi putut observa ulterior, proiectul pe care l-aţi votat a generat reacții negative în rândul constănţenilor, care văd ce se întâmplă şi care s-au săturat de astfel de combinații ilegale nefaste pentru oraș şi pentru staţiunea Mamaia.
Joi, 30 martie 2023, va fi o nouă ședință de Consiliu Local Municipal, în cadrul căreia se află pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea vânzării, a caietului de sarcini și a raportului de evaluare prin care stabilește prețul suprafeței de plajă.
Aveţi acum șansa de a repara greșeala votului anterior și de a nu accepta vânzarea unui bun inalienabil.  În primul rând, trebuie să nu uitaţi că ați depus un jurământ la momentul investirii în Consiliul Local Municipal Constanţa, anume de a respecta Constituția și legile țării. Așadar, dacă veți merge la fața locului, veți constata faptul că terenul respectiv chiar este o bucată de plajă, situată în stațiunea Mamaia, or acest tip de bunuri nu poate fi vândut decât cu încălcarea Legii.
Faptul că acea suprafață de teren este menționată în acte ca având o altă destinație, reprezintă în sine un abuz și o ilegalitate, ce nu vă acoperă în niciun fel și nici nu vă dă dreptul să votați pentru vânzare.
Legile în vigoare spun clar că nu se poate vinde celui care are dreptul de preempţiune decât terenul aferent construcției şi, astfel, ne întrebăm, chiar vreți să vindeți dublu față de cât, teoretic, s-ar fi permis legal?
Constănţenii nu v-au trimis în Consiliul Local pentru a face jocurile liderilor partidelor pe care le reprezentaţi și, cu atât mai mult, nu prin vânzări de terenuri ce l-ar face până și pe condamnatul penal Radu Mazăre să vă felicite. În Consiliul Local Constanţa reprezentaţi interesele constănţenilor, nu pe cele ale şefilor dumneavoastră.
Prin urmare, în speranța că, în cele din urmă, veți găsi verticalitatea și independența necesară, vă îndemnăm să votați împotriva distrugerii plajelor stațiunii Mamaia.
 
 
Grupul consilierilor locali municipali USR Constanţa                                      Miercuri, 29 ianuarie, 2023
 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanul supărat Stațiunea Mamaia, bombardată cu documentații de urbanism!

02 Jun 2023 680

Decizie de ultimă oră a fostului viceprimar al Constanței, Florin Cocargeanu!

31 May 2023 1393

Dan Barna a fost ales vicepreședinte al partidului european ALDE

28 May 2023 628

LIVE VIDEO Reacția USR Constanța, după revocarea din funcție a viceprimarului Florin Cocargeanu (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 May 2023 1013

Consilierii locali au votat pentru revocarea lui Florin Cocargeanu din funcția de viceprimar al municipiului Constanța

26 May 2023 866

ZIUA LIVE. Stelian Ion, deputat USR „Chițac este un primar neasumat și incompetent"(VIDEO)

26 May 2023 1239

UPDATE 3. A încălcat principiile de „Buna-credință și fidelitate“ Primarul Chițac propune eliberarea din funcție a viceprimarului USR, Florin Cocargeanu

25 May 2023 1271

ZIUA LIVE Stelian Ion, despre petiția prin care USR Constanța îi cere demisia primarului Chițac (VIDEO)

25 May 2023 672

Sporul de 25% acordat personalului ANI, neconstituțional. CCR a admis sesizarea USR

24 May 2023 958

ZIUA LIVE. Câți constănțeni au semnat petiția prin care USR Constanța îi cere demisia primarului, Vergil Chițac?

24 May 2023 966

Cătălin Drulă, USR „Tot ce trebuie să facă Marcel Ciolacu dacă vrea să rezolve cele două priorități este să voteze amendamentele și proiectele USR“

20 May 2023 545

Sute de persoane au semnat petiția inițiată de USR Constanța prin care invită cetățenii să îi ceară demisia primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac

20 May 2023 744

Alegeri pentru preşedinţia USR Constanța. Deputatul Stelian Ion își depune candidatura

20 May 2023 1404

Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe consideră tardivă și inutilă petiția USR prin care se cere demisia primarului Chițac

18 May 2023 815

Înfiinţarea Muzeului Naţional de Istorie şi Cultură a Romilor a fost aprobată în Senat

18 May 2023 725