USR Constanța le cere tuturor consilierilor locali să voteze împotriva proiectului ce vizează cumpărarea unei bucăți de plajă din Mamaia

Sursa foto: facebook/USR Constanta

În atenţia tuturor consilierilor municipali locali,

Indiferent de viziunea politică pe care fiecare dintre partidele pe care le reprezentăm a manifestat-o în ultimii doi ani, în mare măsură am fost convinși că împărtășim scopul comun de a opri orice formă de abuz şi ilegalitate urbanistică şi, mai ales, de a nu călca pe urmele fostelor administraţii.
20 de ani de administrație sub conducerea lui Radu Mazăre şi a lui Nicuşor Constantinescu au lăsat urme adânci, negative și ireparabile legate de ceea ce înseamnă respectarea mediului și speram că ne îndreptăm către o abordare diferită, în care vânzările și retrocedările abuzive şi ilegale a spațiilor verzi sau a plajelor nu se vor mai repeta.
În ultima ședință ordinară de consiliu local, din luna februarie 2023, domnul primar Vergil Chiţac a considerat că este oportună vânzarea unei suprafețe de plajă din stațiunea Mamaia, și nu oricui, ci unei societăți comerciale deținută de șeful PSD Constanţa. Din păcate, cei mai mulţi dintre dumneavoastră aţi acordat un vot majoritar pentru acest demers cu vizibil caracter ilegal.
Aşa cum aţi putut observa ulterior, proiectul pe care l-aţi votat a generat reacții negative în rândul constănţenilor, care văd ce se întâmplă şi care s-au săturat de astfel de combinații ilegale nefaste pentru oraș şi pentru staţiunea Mamaia.
Joi, 30 martie 2023, va fi o nouă ședință de Consiliu Local Municipal, în cadrul căreia se află pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea vânzării, a caietului de sarcini și a raportului de evaluare prin care stabilește prețul suprafeței de plajă.
Aveţi acum șansa de a repara greșeala votului anterior și de a nu accepta vânzarea unui bun inalienabil.  În primul rând, trebuie să nu uitaţi că ați depus un jurământ la momentul investirii în Consiliul Local Municipal Constanţa, anume de a respecta Constituția și legile țării. Așadar, dacă veți merge la fața locului, veți constata faptul că terenul respectiv chiar este o bucată de plajă, situată în stațiunea Mamaia, or acest tip de bunuri nu poate fi vândut decât cu încălcarea Legii.
Faptul că acea suprafață de teren este menționată în acte ca având o altă destinație, reprezintă în sine un abuz și o ilegalitate, ce nu vă acoperă în niciun fel și nici nu vă dă dreptul să votați pentru vânzare.
Legile în vigoare spun clar că nu se poate vinde celui care are dreptul de preempţiune decât terenul aferent construcției şi, astfel, ne întrebăm, chiar vreți să vindeți dublu față de cât, teoretic, s-ar fi permis legal?
Constănţenii nu v-au trimis în Consiliul Local pentru a face jocurile liderilor partidelor pe care le reprezentaţi și, cu atât mai mult, nu prin vânzări de terenuri ce l-ar face până și pe condamnatul penal Radu Mazăre să vă felicite. În Consiliul Local Constanţa reprezentaţi interesele constănţenilor, nu pe cele ale şefilor dumneavoastră.
Prin urmare, în speranța că, în cele din urmă, veți găsi verticalitatea și independența necesară, vă îndemnăm să votați împotriva distrugerii plajelor stațiunii Mamaia.
 
 
Grupul consilierilor locali municipali USR Constanţa                                      Miercuri, 29 ianuarie, 2023
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 544

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 647

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 479

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 786

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 896

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1296

28.000 de oameni au semnat pentru ca Dreapta Unită să poată participa la alegerile europarlamentare și locale din 9 iunie

27 Mar 2024 396

Dorin Sărăcilă, candidatul ales de ADU pentru Primăria Tuzla, în județul Constanța

23 Mar 2024 553

Curtea Constituţională a României (CCR) Proiectul de lege care permite devansarea alegerii preşedintelui României este constituțional

20 Mar 2024 370

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 728

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 707

Situație disperată, semnalată autorităților din Constanța Investitorul RENT MOB.RO SRL, acuzat că pune în pericol viața a zeci de locatari pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 2286

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 424

Oficial! Alianța Dreptei Unite s-a constituit legal! ÎCCJ a anulat decizia BEC

19 Mar 2024 426

LIVE VIDEO + TEXT Locuitori de pe strada Ionel Teodoreanu din Palazu Mare disperați din cauza alunecării de teren. Monica Roman - „S-a simțit ca un cutremur” (GALERIE FOTO + VIDEO)

19 Mar 2024 1189