USR Constanţa militează pentru transport public de calitate. Ce îi sugerează managerului RATC

USR Constanţa susţine orice proiect de modernizare a transportului public în comun şi încurajează utilizarea acestuia, susţin reprezentanţii filialei locale a partidului, deoarece, în opinia acestora, „o ţară cu transport performant nu este aceea în care toata lumea are maşină, ci aceea în care, deşi toată lumea are maşină, se călătoreşte cu mijloacele de transport în comun“.
 
Programul-pilot derulat de RATC, pe linia 42, prin care se testează impactul schimbării modalităţii de acces în autobuze, propunându-se un alt flux - uşa din spate pentru urcare şi cele din mijloc şi din faţă pentru coborâre -, este o astfel de încercare. 

„Prin această mişcare, se doreşte relansarea regiei de transport, care, în ultima perioadă, întâmpină probleme financiare. Pentru că soluţiile conducerii RATC nu au încă anvergura de a rezolva problema financiară a regiei sau pe cea mai puţin acută a confortului călătorilor“, USR Constanţa îşi exprimă disponibilitatea de a contribui, cu ajutorul echipei sale, la alcătuirea unui plan pentru creşterea fluxului de călători şi a încasărilor.
 
Iată doar câteva dintre propunerile reprezentanţilor USR pentru îmbunătăţirea activităţii RATC: extinderea reţelei şi eliminare a concurenţei neloiale, achiziţia de vehicule moderne şi comode care să se succeadă la intervale mici de timp, taxarea fiecărui călător, automate în fiecare staţie pentru procurarea biletelor de călătorie, respectarea graficului de deplasare al mijloacelor de transport, oferirea de informaţii în timp real despre evenimentele din trafic etc.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

maria

31 Aug, 2017 09:25

Educarea soferilor sa adapteze maniera de conducere in functie de starea tramei stradale. Nimeni nu ia in calcul confortul si linistea cetatenilor care locuiesc pe unde circula autobuzele RATC. Acestia sint ignorati total, cu toate ca circulatia respectiva provoaca trepidatii,zgomot, gaze, crapaturi,etc.

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 316

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 484

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 556

Bugetare participativă Se amenajează părculețul de la Termele Romane. Proiectul a fost depus de un adolescent din Constanța!

13 Apr 2024 509

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 531

A fost emis certificatul de urbanism Spații dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, amenajate în Poarta 6 din municipiul Constanța

12 Apr 2024 422

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 579

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 892

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 726

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 551

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 490

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 638

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 645

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 784

Sănătatea locuitorilor în pericol USR Constanța a sesizat Garda de Mediu în legătură cu poluarea din zona străzii Baba Novac !

05 Apr 2024 648