Politic

USR oferă asistenţă juridică gratuită pentru victimele din Piaţa Victoriei Jurnal de „front“ cu Stelian Ion - „Dragnea & Co, aţi declarat război României Decente!“ (galerie foto)

Reprezentanţii USR s-au alăturat cetăţenilor care au protestat în mod paşnic împotriva unei coaliţii toxice, convinşi fiind că românii nu pot fi reduşi la tăcere de o gaşcă de penali care a confiscat instituţiile statului. Au primit alături de ceilalţi gaze lacrimogene şi bastoane de cauciuc, tunuri de apă, umilinţă şi înjurături.
 
Deputatul constănţean Stelian Ion a fost în Piaţa Victoriei alături de echipa plecată din Constanţa şi descrie momentele de groază prin care au trecut cei aflaţi în piaţă: „Înţepături în limbă, te arde faţa, te ustură cumplit ochii şi simţi că nu mai poţi respira. Cam acestea sunt senzaţiile când ajunge la tine «adierea» de gaze lacrimogene. Am simţit-o cu toţii, 10.000, 100.000 de români, unii veniţi de la mii de km depărtare, care am îndrăznit să protestăm împotriva infractorilor şi analfabeţilor care au ajuns să conducă ţara.
 
Pentru un grup de bătăuşi, de delincvenţi care au venit în Piaţa Victoriei doar pentru a comite violenţe şi pentru a compromite manifestaţia paşnică, grup de care jandarmii ştiau şi pe care în mod deliberat nu l-au neutralizat, extrăgându-i pe cei agresivi, au fost pedepsiţi toţi cei din Piaţă.
 
Gloanţe de cauciuc şi tunuri cu apă! Toate pentru apărarea unor infractori. Asta a făcut Statul Român ajuns pe mâna mafioţilor.
Pentru un grup de bătăuşi, de delincvenţi care au venit în Piaţa Victoriei doar pentru a comite violenţe şi pentru a compromite manifestaţia paşnică, grup de care jandarmii ştiau şi pe care în mod deliberat nu l-au neutralizat, extrăgându-i pe cei agresivi, au fost pedepsiţi toţi cei din Piaţă.
 
Îmi pare nespus de rău pentru jandarmii care au căzut şi ei victime deciziilor lui Dragnea, Dăncilă, Carmen Dan şi şefilor din jandarmerie, fiind bătuţi de nişte huligani, interlopi infiltraţi printre manifestanţi. Pe de altă parte, jandarmii poartă vina că nu au transmis şefilor că ceea ce fac este odios şi s-au complăcut aseară să fie bodyguarzii infractorilor. Le-am cerut în multe rânduri să transmită acest mesaj, am cerut personal să vorbesc cu şefii lor care s-au ascuns după subalterni şi au refuzat dialogul. Jandarmii au devenit din păcate un aparat de opresiune, de securitate, ca pe vremea dinainte de '89, care nu apară un regim politic, ci apară hoţia“, spune deputatul USR.
 
Stelian Ion dă exemplul unui protestatar care a încasat nevinovat bastoane în cap de la jandarmi, deşi nu a reprezentat absolut niciun pericol pentru nimeni, nu era nici bătăuş, nici infractor, nici analfabet, nici asistat social, ci un tânăr, un foarte bun avocat, unul dintre consilierii care au ajutat la contestarea la CCR a legilor justiţiei, modificărilor codurilor penale, „care ne-a sprijinit cu cartea în mână, în Comisia Iordache, şi care mi-a devenit între timp prieten bun, un om pe care îl respect nu doar pentru ştiinţa de carte, ci şi pentru setul de principii după care îşi conduce viaţa. Probabil că mesajul «Fără penali» de pe tricoul lui Vlad l-a iritat pe jandarmul bătăuş, care a înţeles de la lecţiile de spălat pe creier că infractorii sunt prieteni şi protestatarii sunt duşmani ai poporului. Acest om a primit bastoane în cap de la slugile lui Dragnea. În loc să ajungă la băieţelul lui, a ajuns la spital. Evident că va formula o plângere penală, dar ceea ce i s-a întâmplat este revoltător! Alt coleg, venit din Constanţa pentru a protesta şi el paşnic împotriva infractorilor şi analfabeţilor care conduc tara, a ajuns şi el la spital din pricina unei petarde lacrimogene care a explodat prea aproape şi i-a afectat ochii. Colege ale noastre au suferit atacuri de panică în momentul în care au simţit efectele gazelor lacrimogene, fiica senatorului USR Vlad Alexandrescu şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost luată cu targa pentru a i se acorda primul ajutor. Animalelor, că oameni nu sunteţi, huliganilor infiltraţi printre zeci de mii de oameni decenţi care aţi venit aseară doar ca să vă bateţi cu jandarmii şi să compromiteţi manifestaţia, jandarmilor fără minte care aţi devenit slugile infractorilor şi loviţi şi gazaţi femei, bătrâni, copii nevinovaţi că sa apăraţi nişte secături, nişte lepre, nişte infractori nenorociţi, infractorilor şi derbedeilor Dragnea & Co, aţi declarat război României Decente! Aţi intrat definitiv în subsolul istoriei ca nişte şobolani şi nu veţi mai putea ieşi de acolo niciodată! Pentru ce aţi făcut voi veţi da socoteală în faţa legii mai devreme sau mai târziu! Aruncaţi ţară în haos doar pentru a proteja o gaşcă de infractori!
 
Aflaţi un lucru! Cu tancurile dacă veniţi, tot nu veţi reuşi să ne opriţi să spunem adevărul, să luptăm pentru dreptate şi pentru viitorul copiilor noştri, să eliberăm România de sub tirania infractorilor şi analfabeţilor! Ne vom revedea în piaţă, noi paşnic, voi cu bâtele, că atâta vă duce capul, vom lupta cu voi în Parlament, noi paşnic, dar zgomotos, voi cu forţa brută, cum ne-a ameninţat Nicolicea, nu doar până la capăt, pentru că secături ca voi vor exista mereu, ci vom lupta continuu, totdeauna! Ce aţi făcut ne-a îndârjit şi mai tare, secături de doi bani care trăiţi numai că sa furaţi şi să vă bateţi joc de cei de la care furaţi! Iar pesediştii care nu se delimitează de ce s-a întâmplat în Piaţă sunt complicii infractorilor, bătăuşilor şi merită pe deplin sa fie trataţi ca atare. PSD-ul a devenit oficial o gaşcă de infractori, bătăuşi, analfabeţi şi complici ai lor. Nu există aici jumătăţi de măsură, nuanţe. Cei care au dat ordinele criminale trebuie să răspundă! La fel şi cei care au executat ordine ilegale şi împotriva regulamentelor”, susţine parlamentarul USR, Ion Stelian.
 

Mulţumim, Constanţa, mulţumim, România!

 
După protestele din Piaţa Victoriei, USR Constanţa a postat un mesaj pe pagina proprie de Facebook prin care a mulţumit tuturor celor care au rezistat intervenţiei barbare a jandarmilor şi s-au întors să protesteze paşnic.
„Faptul că românii au ieşit în stradă şi după intervenţia barbară a jandarmilor din Piaţa Victoriei arată că societatea românească este puternică şi capabilă să producă schimbarea. Actuala coaliţie aflată la guvernare este încă ancorată în trecut, iar asta se vede prin modul în care acţionează împotriva cetăţenilor români. Locul lor nu mai este în fruntea ţării. Oamenii educaţi şi de valoare trebuie să-i înlocuiască pe aceşti infractori care ne conduc destinele. Avem nevoie de noi lideri, iar aceştia se găsesc printre noi. Trebuie doar să-i identificam, să-i sprijinim, să le atragem atenţia când greşesc şi, cel mai important, să-i ajutăm să schimbe România. Mulţumim, Constanţa, mulţumim, România!“
 

USR va oferi asistenţă juridică gratuită pentru toţi cei care au fost agresaţi în Piaţa Victoriei

 
Oameni care au ridicat mâinile în faţa jandarmilor au primit bastoane în cap. Oameni care doar scandau au primit gloanţe în picioare. Oameni care strângeau semnături au fost gazaţi. „În nicio ţară civilizată din lumea asta nu se procedează aşa. Scuzele invocate de reprezentanţii Jandarmeriei sunt ruşinoase şi neconvingătoare. Abuzurile nu trebuie să rămână nepedepsite! USR va oferi asistenţă juridică gratuită pentru toţi cei care au fost agresaţi aseară şi vor să depună plângeri penale! Puteţi să ne scrieţi la juridic@usr.ro“, se arată într-un comunicat trimis de USR.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Un pensionar

13 Aug, 2018 08:59

O generatie cu tineri frumosi.Sunt mandru de voi.Romania are viitor.Va multumesc !

Articole asemanatoare

Stelian Ion (USR), sesizare la CE pentru acţionarea în judecată a României în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru încălcarea legislaţiei europene

20 Nov 2018 561

Stelian Ion (USR) - „Dragnea a dat în judecată statul român, care este reprezentat de Guvernul României, condus de Viorica Vasilica Dragnea“

17 Nov 2018 786

Deputaţii coaliţiei au votat „puşcăria la domiciliu“. Stelian Ion (USR) - „N-au înţeles nimic din Rezoluţia Parlamentului European şi din Raportul MCV“

15 Nov 2018 459

Deputatul USR Stelian Ion ştie de ce este Tăriceanu relaxat „Dosarul pare mort ca urmare a iminentei prescrieri a răspunderii penale!“ (document)

14 Nov 2018 557

A depus denunţ penal. Deputatul USR Stelian Ion, audiat la Parchetul ÎCCJ, în calitate de martor al evenimentelor din 10 august (document)

13 Nov 2018 396

USR contestă la CCR modificarea legilor Justiției adoptată de Comisia Iordache

12 Nov 2018 339

Ion Stelian (USR) despre decizia CCR referitoare la completurile de cinci judecători de la ICCJ

11 Nov 2018 256

USR îşi va desemna candidaţii la europarlamentare după modelul votului de la Eurovision Ce a adus nou dezbaterea organizată la Constanţa? (galerie foto)

05 Nov 2018 1085

USR Constanţa, raport de activitate la mijlocul legislaturii

01 Nov 2018 304

Uniunea Salvați România-filiala județeană Constanța organizează conferinţă de presă. Ce se va discuta

30 Oct 2018 270

Stelian Ion (USR) - „Mea culpa! Am crezut pentru o clipă că Tăriceanu şi-a revenit în fire!“ (galerie foto)

30 Oct 2018 650

Stelian Ion, despre dublul standard al lui Tudorel Toader. „Îndrăzneşte să crezi în imparţialitatea şi corectitudinea conducerii Inspecţiei Judiciare!“

29 Oct 2018 580

„Fără penali în funcţii publice“ este singurul pact pe care USR îl recunoaşte şi îl susţine

27 Oct 2018 587

Legea spălării banilor a trecut abia la a doua strigare în Camera Deputaţilor! Ce spun parlamentarii Robert Turcescu şi Stelian Ion

25 Oct 2018 527

USR şi PNL au depus moţiune simplă împotriva lui Tudorel Toader! Stelian Ion prezintă criticile aduse ministrului

24 Oct 2018 613

CCR, sesizată pe OUG-ul lui Tudorel Toader. Ion Stelian (USR) - „Îndrăzniţi să credeţi că ordonanţa promovată în sprijinul infractorilor va pica!“

22 Oct 2018 433

Stelian Ion (USR) - „OUG pe justiţie conţine dispoziţii care sunt în contradicţie cu cele din Legea 207/2018 cu privire la mandatele în curs ale procurorilor!“

18 Oct 2018 526

Stelian Ion - „Ordonanţa pe justiţie face ca DNA Constanţa să fie spulberată. Este inimaginabil!“ Instituţia are în lucru 230 de dosare!

17 Oct 2018 855

Câteva idei despre noua ordonanță de urgență pe justiție, adoptată de Guvern Stelian Ion (USR) - „Dragnea are nevoie de procurori cuminți în DNA“

16 Oct 2018 603

CCR a spulberat modificările lui Dragnea la Codul de Procedură Penală. Ce a declarat Stelian Ion

12 Oct 2018 758

Războiul pe justiţie continuă Stelian Ion (USR) - „Tudorel Toader a promovat o ordonanţă de urgenţă prin care încalcă recomandarea Comisiei de la Veneţia!“

12 Oct 2018 701

Stelian Ion (USR) - „Respingerea OUG 6 va conduce la închiderea a peste 5.000 de dosare!“

10 Oct 2018 683

Deputatul Stelian Ion - „Guvernul ar trebui să ia în considerare toate recomandările făcute de Comisia de la Veneţia!“

09 Oct 2018 570

Ion Stelian (USR) - „Guvernul marionetă reclamă la CCR constituirea completului de judecată din procesul lui Liviu Dragnea“

03 Oct 2018 658

Deputatul USR Stelian Ion, în audienţă la ministrul Energiei, Anton Anton. Ce soluţii bombastice propune ministrul pentru rezolvarea crizei apei calde la Constanţa? (document)

02 Oct 2018 1485

Deputatul USR Ion Stelian, în audienţă la Ministerul Energiei pentru situaţia apei calde

29 Sep 2018 2394

Plângerea penală depusă de deputatul USR Stelian Ion împotriva prim-adjunctului Jandarmeriei Române

29 Sep 2018 428

Stelian Ion - „USR va folosi toate pârghiile constituţionale pentru a împiedica instalarea unui haos în sistemul judiciar din România!“

27 Sep 2018 746

Stelian Ion (USR) - „Este inadmisibil ca şefii Jandarmeriei să rămână în funcţie după ce Parchetul a constatat că au evacuat Piaţa Victoriei în baza unui ordin nelegal!“

26 Sep 2018 671

Ion Stelian (USR) - „Dacă OUG 6/2016 e respinsă, va exista posibilitatea ca toate probele din dosare să fie revizuite“

19 Sep 2018 390

Stelian Ion (USR) - „Procurorul-şef al DIICOT laudă mizeria de modificare a legislaţiei penale concepute de infractori, pentru infractori!“

17 Sep 2018 668

Delegaţia Comisiei de la Veneţia vs membrii Comisiei Iordache. Deputatul Stelian Ion a atras atenţia experţilor asupra încălcărilor Constituţiei

15 Sep 2018 654

Patru partide şi 26 de organizaţii civice au lansat strângerea de semnături pentru iniţiativa cetăţenească de reformă electorală

12 Sep 2018 832

Stelian Ion, deputat USR - „Ce ironie! Să fii bătut de un jandarm fără motiv şi să trebuiască să pui bani pentru a-i plăti acestuia un apărător!“ Ce spune Gruparea de Jandarmi Mobilă (document)

07 Sep 2018 1169

Sancţiune pentru deputaţii indisciplinaţi. USR atacă regulamentul la Curtea Constituţională!

06 Sep 2018 702

Revista presei locale

04 Sep 2018 467

USR va depune moţiune împotriva lui Tudorel Toader în prima zi a sesiunii parlamentare. Deputatul Stelian Ion explică de ce s-a ajuns aici!

30 Aug 2018 921

În ultimii patru ani au murit aproape 120 de persoane. Deputatul Stelian Ion vrea să iniţieze o lege prin care indicaţiile salvamarilor să aibă caracter obligatoriu! (document)

28 Aug 2018 1756

Gruparea Mobilă "Tomis" Constanţa, prezentă la protestul de pe 10 august. USR a depus plângeri penale împotriva şefilor Jandarmeriei

27 Aug 2018 3100

Îngrijorare cu privire la procedura de numire a procurorului-şef al DNA Deputatul USR Stelian Ion - „Paula Tănase nu trebuie să rămână singura variantă!”

23 Aug 2018 1118

Deputatul USR Stelian Ion anunță o nouă strângere de semnături #FaraPenali la Cernavodă

14 Aug 2018 434

Deputatul Ion Stelian anunţă o nouă strângere de semnături #FaraPenali pe faleza Cazinoului din Constanţa

05 Aug 2018 887

Caravana ajunge sâmbătă în localităţile Baia şi Babadag Deputatul Stelian Ion strânge semnături pentru iniţiativa #FaraPenali în judeţul Tulcea

03 Aug 2018 1061

Deputatul Ion Stelian spune că primarul Făgădău a avut o reacţie deplorabilă faţă de inițiativa "Fără penali în funcții publice"

02 Aug 2018 1285

Caravana #Farapenali pleacă către cele 14 județe care au nevoie de 20.000 de semnături (video)

01 Aug 2018 936

Stelian Ion (USR) - „Legea privind statutul magistraţilor este o catastrofă!“

13 Jul 2018 578

Proteste pe holurile Parlamentului Ce le-a cerut deputatul Stelian Ion (USR) premierului Dăncilă şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea?

21 Jun 2018 767

Semnal de alarmă tras de deputatul USR Ion Stelian „Ne este băgat pe gât un nou proiect de lege prin care corupţii să fie avantajaţi!“ (document)

20 Jun 2018 558

Stelian Ion - „Vot final pe modificările aduse Codului de Procedură Penală, cu dedicaţie pentru Dragnea şi Tăriceanu!“

08 Jun 2018 633

Deputatul USR Ion Stelian explică de ce a declinat invitaţia administraţiei Făgădău de a participa la parada organizată de Ziua Constanţei

22 May 2018 875