Politic

USR oferă asistenţă juridică gratuită pentru victimele din Piaţa Victoriei Jurnal de „front“ cu Stelian Ion - „Dragnea & Co, aţi declarat război României Decente!“ (galerie foto)

Reprezentanţii USR s-au alăturat cetăţenilor care au protestat în mod paşnic împotriva unei coaliţii toxice, convinşi fiind că românii nu pot fi reduşi la tăcere de o gaşcă de penali care a confiscat instituţiile statului. Au primit alături de ceilalţi gaze lacrimogene şi bastoane de cauciuc, tunuri de apă, umilinţă şi înjurături.
 
Deputatul constănţean Stelian Ion a fost în Piaţa Victoriei alături de echipa plecată din Constanţa şi descrie momentele de groază prin care au trecut cei aflaţi în piaţă: „Înţepături în limbă, te arde faţa, te ustură cumplit ochii şi simţi că nu mai poţi respira. Cam acestea sunt senzaţiile când ajunge la tine «adierea» de gaze lacrimogene. Am simţit-o cu toţii, 10.000, 100.000 de români, unii veniţi de la mii de km depărtare, care am îndrăznit să protestăm împotriva infractorilor şi analfabeţilor care au ajuns să conducă ţara.
 
Pentru un grup de bătăuşi, de delincvenţi care au venit în Piaţa Victoriei doar pentru a comite violenţe şi pentru a compromite manifestaţia paşnică, grup de care jandarmii ştiau şi pe care în mod deliberat nu l-au neutralizat, extrăgându-i pe cei agresivi, au fost pedepsiţi toţi cei din Piaţă.
 
Gloanţe de cauciuc şi tunuri cu apă! Toate pentru apărarea unor infractori. Asta a făcut Statul Român ajuns pe mâna mafioţilor.
Pentru un grup de bătăuşi, de delincvenţi care au venit în Piaţa Victoriei doar pentru a comite violenţe şi pentru a compromite manifestaţia paşnică, grup de care jandarmii ştiau şi pe care în mod deliberat nu l-au neutralizat, extrăgându-i pe cei agresivi, au fost pedepsiţi toţi cei din Piaţă.
 
Îmi pare nespus de rău pentru jandarmii care au căzut şi ei victime deciziilor lui Dragnea, Dăncilă, Carmen Dan şi şefilor din jandarmerie, fiind bătuţi de nişte huligani, interlopi infiltraţi printre manifestanţi. Pe de altă parte, jandarmii poartă vina că nu au transmis şefilor că ceea ce fac este odios şi s-au complăcut aseară să fie bodyguarzii infractorilor. Le-am cerut în multe rânduri să transmită acest mesaj, am cerut personal să vorbesc cu şefii lor care s-au ascuns după subalterni şi au refuzat dialogul. Jandarmii au devenit din păcate un aparat de opresiune, de securitate, ca pe vremea dinainte de '89, care nu apară un regim politic, ci apară hoţia“, spune deputatul USR.
 
Stelian Ion dă exemplul unui protestatar care a încasat nevinovat bastoane în cap de la jandarmi, deşi nu a reprezentat absolut niciun pericol pentru nimeni, nu era nici bătăuş, nici infractor, nici analfabet, nici asistat social, ci un tânăr, un foarte bun avocat, unul dintre consilierii care au ajutat la contestarea la CCR a legilor justiţiei, modificărilor codurilor penale, „care ne-a sprijinit cu cartea în mână, în Comisia Iordache, şi care mi-a devenit între timp prieten bun, un om pe care îl respect nu doar pentru ştiinţa de carte, ci şi pentru setul de principii după care îşi conduce viaţa. Probabil că mesajul «Fără penali» de pe tricoul lui Vlad l-a iritat pe jandarmul bătăuş, care a înţeles de la lecţiile de spălat pe creier că infractorii sunt prieteni şi protestatarii sunt duşmani ai poporului. Acest om a primit bastoane în cap de la slugile lui Dragnea. În loc să ajungă la băieţelul lui, a ajuns la spital. Evident că va formula o plângere penală, dar ceea ce i s-a întâmplat este revoltător! Alt coleg, venit din Constanţa pentru a protesta şi el paşnic împotriva infractorilor şi analfabeţilor care conduc tara, a ajuns şi el la spital din pricina unei petarde lacrimogene care a explodat prea aproape şi i-a afectat ochii. Colege ale noastre au suferit atacuri de panică în momentul în care au simţit efectele gazelor lacrimogene, fiica senatorului USR Vlad Alexandrescu şi-a pierdut cunoştinţa şi a fost luată cu targa pentru a i se acorda primul ajutor. Animalelor, că oameni nu sunteţi, huliganilor infiltraţi printre zeci de mii de oameni decenţi care aţi venit aseară doar ca să vă bateţi cu jandarmii şi să compromiteţi manifestaţia, jandarmilor fără minte care aţi devenit slugile infractorilor şi loviţi şi gazaţi femei, bătrâni, copii nevinovaţi că sa apăraţi nişte secături, nişte lepre, nişte infractori nenorociţi, infractorilor şi derbedeilor Dragnea & Co, aţi declarat război României Decente! Aţi intrat definitiv în subsolul istoriei ca nişte şobolani şi nu veţi mai putea ieşi de acolo niciodată! Pentru ce aţi făcut voi veţi da socoteală în faţa legii mai devreme sau mai târziu! Aruncaţi ţară în haos doar pentru a proteja o gaşcă de infractori!
 
Aflaţi un lucru! Cu tancurile dacă veniţi, tot nu veţi reuşi să ne opriţi să spunem adevărul, să luptăm pentru dreptate şi pentru viitorul copiilor noştri, să eliberăm România de sub tirania infractorilor şi analfabeţilor! Ne vom revedea în piaţă, noi paşnic, voi cu bâtele, că atâta vă duce capul, vom lupta cu voi în Parlament, noi paşnic, dar zgomotos, voi cu forţa brută, cum ne-a ameninţat Nicolicea, nu doar până la capăt, pentru că secături ca voi vor exista mereu, ci vom lupta continuu, totdeauna! Ce aţi făcut ne-a îndârjit şi mai tare, secături de doi bani care trăiţi numai că sa furaţi şi să vă bateţi joc de cei de la care furaţi! Iar pesediştii care nu se delimitează de ce s-a întâmplat în Piaţă sunt complicii infractorilor, bătăuşilor şi merită pe deplin sa fie trataţi ca atare. PSD-ul a devenit oficial o gaşcă de infractori, bătăuşi, analfabeţi şi complici ai lor. Nu există aici jumătăţi de măsură, nuanţe. Cei care au dat ordinele criminale trebuie să răspundă! La fel şi cei care au executat ordine ilegale şi împotriva regulamentelor”, susţine parlamentarul USR, Ion Stelian.
 

Mulţumim, Constanţa, mulţumim, România!

 
După protestele din Piaţa Victoriei, USR Constanţa a postat un mesaj pe pagina proprie de Facebook prin care a mulţumit tuturor celor care au rezistat intervenţiei barbare a jandarmilor şi s-au întors să protesteze paşnic.
„Faptul că românii au ieşit în stradă şi după intervenţia barbară a jandarmilor din Piaţa Victoriei arată că societatea românească este puternică şi capabilă să producă schimbarea. Actuala coaliţie aflată la guvernare este încă ancorată în trecut, iar asta se vede prin modul în care acţionează împotriva cetăţenilor români. Locul lor nu mai este în fruntea ţării. Oamenii educaţi şi de valoare trebuie să-i înlocuiască pe aceşti infractori care ne conduc destinele. Avem nevoie de noi lideri, iar aceştia se găsesc printre noi. Trebuie doar să-i identificam, să-i sprijinim, să le atragem atenţia când greşesc şi, cel mai important, să-i ajutăm să schimbe România. Mulţumim, Constanţa, mulţumim, România!“
 

USR va oferi asistenţă juridică gratuită pentru toţi cei care au fost agresaţi în Piaţa Victoriei

 
Oameni care au ridicat mâinile în faţa jandarmilor au primit bastoane în cap. Oameni care doar scandau au primit gloanţe în picioare. Oameni care strângeau semnături au fost gazaţi. „În nicio ţară civilizată din lumea asta nu se procedează aşa. Scuzele invocate de reprezentanţii Jandarmeriei sunt ruşinoase şi neconvingătoare. Abuzurile nu trebuie să rămână nepedepsite! USR va oferi asistenţă juridică gratuită pentru toţi cei care au fost agresaţi aseară şi vor să depună plângeri penale! Puteţi să ne scrieţi la juridic@usr.ro“, se arată într-un comunicat trimis de USR.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Un pensionar

13 Aug, 2018 08:59

O generatie cu tineri frumosi.Sunt mandru de voi.Romania are viitor.Va multumesc !

Articole asemanatoare

Ion Stelian (USR) - „Dacă OUG 6/2016 e respinsă, va exista posibilitatea ca toate probele din dosare să fie revizuite“

19 Sep 2018 274

Stelian Ion (USR) - „Procurorul-şef al DIICOT laudă mizeria de modificare a legislaţiei penale concepute de infractori, pentru infractori!“

17 Sep 2018 518

Delegaţia Comisiei de la Veneţia vs membrii Comisiei Iordache. Deputatul Stelian Ion a atras atenţia experţilor asupra încălcărilor Constituţiei

15 Sep 2018 498

Patru partide şi 26 de organizaţii civice au lansat strângerea de semnături pentru iniţiativa cetăţenească de reformă electorală

12 Sep 2018 616

Stelian Ion, deputat USR - „Ce ironie! Să fii bătut de un jandarm fără motiv şi să trebuiască să pui bani pentru a-i plăti acestuia un apărător!“ Ce spune Gruparea de Jandarmi Mobilă (document)

07 Sep 2018 967

Sancţiune pentru deputaţii indisciplinaţi. USR atacă regulamentul la Curtea Constituţională!

06 Sep 2018 580

Revista presei locale

04 Sep 2018 383

USR va depune moţiune împotriva lui Tudorel Toader în prima zi a sesiunii parlamentare. Deputatul Stelian Ion explică de ce s-a ajuns aici!

30 Aug 2018 805

În ultimii patru ani au murit aproape 120 de persoane. Deputatul Stelian Ion vrea să iniţieze o lege prin care indicaţiile salvamarilor să aibă caracter obligatoriu! (document)

28 Aug 2018 1663

Gruparea Mobilă "Tomis" Constanţa, prezentă la protestul de pe 10 august. USR a depus plângeri penale împotriva şefilor Jandarmeriei

27 Aug 2018 2856

Îngrijorare cu privire la procedura de numire a procurorului-şef al DNA Deputatul USR Stelian Ion - „Paula Tănase nu trebuie să rămână singura variantă!”

23 Aug 2018 990

Deputatul USR Stelian Ion anunță o nouă strângere de semnături #FaraPenali la Cernavodă

14 Aug 2018 365

Deputatul Ion Stelian anunţă o nouă strângere de semnături #FaraPenali pe faleza Cazinoului din Constanţa

05 Aug 2018 777

Caravana ajunge sâmbătă în localităţile Baia şi Babadag Deputatul Stelian Ion strânge semnături pentru iniţiativa #FaraPenali în judeţul Tulcea

03 Aug 2018 958

Deputatul Ion Stelian spune că primarul Făgădău a avut o reacţie deplorabilă faţă de inițiativa "Fără penali în funcții publice"

02 Aug 2018 1202

Caravana #Farapenali pleacă către cele 14 județe care au nevoie de 20.000 de semnături (video)

01 Aug 2018 828

Stelian Ion (USR) - „Legea privind statutul magistraţilor este o catastrofă!“

13 Jul 2018 493

Proteste pe holurile Parlamentului Ce le-a cerut deputatul Stelian Ion (USR) premierului Dăncilă şi preşedintelui PSD, Liviu Dragnea?

21 Jun 2018 692

Semnal de alarmă tras de deputatul USR Ion Stelian „Ne este băgat pe gât un nou proiect de lege prin care corupţii să fie avantajaţi!“ (document)

20 Jun 2018 495

Stelian Ion - „Vot final pe modificările aduse Codului de Procedură Penală, cu dedicaţie pentru Dragnea şi Tăriceanu!“

08 Jun 2018 568

Deputatul USR Ion Stelian explică de ce a declinat invitaţia administraţiei Făgădău de a participa la parada organizată de Ziua Constanţei

22 May 2018 801

USR susţine solicitarea preşedintelui Iohannis şi aşteaptă demisia premierului

28 Apr 2018 512

Deputatul Stelian Ion, despre modificările codurilor „CCR primeşte o putere extraordinară, efectele unor decizii deja pronunţate se vor răsfrânge şi cu privire la condamnările anterioare!“

20 Apr 2018 932

Deputatul Stelian Ion a propus încetarea de mandat pe conflict de interese Aleşii locali, sancţionaţi cu diminuarea indemnizaţiei pe maximum şase luni (galerie foto)

18 Apr 2018 1112

Taxa de pod plătită prin SMS, păcăleală Deputatul USR Stelian Ion, la judecată cu CNAIR!

17 Apr 2018 2765

Inițiativa „Fără penali în funcții publice“ Deputatul Ion Stelian – „Constănţenii trebuie să se trezească şi să spele ruşinea că au fost conduşi de persoane condamnate penal”!

07 Apr 2018 1601

Fără penali în funcţii publice USR strânge semnături privind proiectul iniţiat de deputatul USR Stelian Ion

31 Mar 2018 1400

UPDATE. USR Constanţa strânge semnături pentru modificarea Constituției României (galerie foto)

30 Mar 2018 707

„Făcea mingea pătrată“ Staruri ale FC Farul, pe când abia le mijise mustaţa. Iată-i la juniorii „marinarilor“, vicecampioni naţionali! (galerie foto)

24 Mar 2018 5651

Întâlnire de gradul zero, mâine la Parlament. USR va prezenta situația reală a scandalului din justiţie, necosmetizată!

28 Feb 2018 392

„Continuaţi-vă goana după ştrumfi ca simplu cetăţean, nu ca ministru!“ Deputatul USR Stelian Ion îi cere lui Tudorel Toader să-şi prezinte demisia

24 Feb 2018 689

Deputatul constănţean Stelian Ion critică decizia luată de Curtea Constituțională pe legile Justiţiei

24 Jan 2018 787

LIVE TEXT Astăzi, ședință ordinară a Consiliului local al municipiului Constanţa. 48 de proiecte pe ordinea de zi (galerie foto + video)

28 Dec 2017 2603

Deputatul USR Stelian Ion îl invită pe Dacian Cioloș în partid - „Hai să lucrăm împreună!“

25 Dec 2017 1072

Parlamentari din arcul puterii cu probleme de incompatibilitate sau conflict de interese. Deputatul USR Stelian Ion a cerut invalidarea mandatelor

07 Dec 2017 1325

Deputatul USR Ion Stelian despre statutul judecătorilor şi procurorilor „Este un produs la normă”!

30 Nov 2017 757

Ion Stelian (USR) - „Ne apropiem cu paşi repezi de a deveni un stat represiv. Libertatea de exprimare este încălcată, iar participarea la proteste, descurajată!“

09 Nov 2017 1210

Stelian Ion, despre taxele şi impozitele pregătite constănţenilor „Făgădău s-a molipsit de la colegii săi de la Bucureşti, deveniţi celebri prin ideile revoluţionare în materie fiscală!“ (document)

07 Nov 2017 3864

Hotărâre definitivă în cazul omului de afaceri Eduard Stelian Martin, administratorul societății Polaris M Holding

06 Nov 2017 3712

UPDATE. Imagini de la eveniment. Protest împotriva distrugerii Parcului Tăbăcărie din Constanța. Participanții nu sunt de acord cu amplasarea miniaturilor în parcul Tăbăcărie (galerie foto)

04 Nov 2017 2364

Fagadau - Am primit petitia, am vazut ca au semnat-o toti membrii de partid USR Constanţa şi Baricada Verde cheamă constănţenii la un nou protest împotriva distrugerii parcului Tăbăcărie

02 Nov 2017 6647

Incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. Deputatul Ion Stelian ameninţat de Florin Iordache de la PSD după ce acesta a decis să consulte constănțenii cu privire la modificările Codului Penal

30 Oct 2017 3061

Deputatul USR Stelian Ion consultă constănțenii cu privire la modificările Codului Penal. Vizată este neutralizarea abuzului în serviciu. Ce aveți de făcut? (document)

28 Oct 2017 2264

Deputatul Stelian Ion (USR), despre proiectul de modificare a legilor Justiţiei - Ministrul a pus cartoful fierbinte pe masă şi a plecat!

26 Oct 2017 1701

UPDATE Imagini de la eveniment Protest pentru protejarea parcului Tăbăcărie (galerie foto + video)

20 Oct 2017 2830

USR Constanţa, plângere prealabilă împotriva hotărârilor Consiliului Local Protest pe amplasamentul viitorului parc de miniaturi (document)

20 Oct 2017 3551

Sediul USR din Jurilovca inaugurat în prezenţa deputatului de Constanţa, Stelian Ion. Este prima filială din mediul rural a USR Tulcea

06 Oct 2017 1949

Legea finanţării partidelor, ciopârţită de PSD Au eliminat măsura confiscării sumelor primite ilegal de formaţiunile politice sau utilizate ilegal în campaniile electorale

27 Sep 2017 964

Parlamentarii Ramona Dinu şi Stelian Ion îi invită pe constănţeni la audienţe. USR va „ataca“ şi mediul rural!

22 Sep 2017 1983

Oil Terminal SA, parte civilă Ani grei de închisoare pentru opt inculpaţi judecaţi din 2012

31 Aug 2017 1820