Politic

USR pregăteşte listele pentru europarlamentare. Cine sunt cei doi posibili candidaţi de la Constanţa

Uniunea Salvaţi România Constanţa a susţinut o conferinţă de presă joi, 1 octombrie, context în care s-a discutat despre rapoartele de activitate ale parlamentarilor USR de Constanţa, fiind anunţate, totodată, detalii noi despre alegerile locale şi europarlamentare.
 
Faptul că partidul susţine votul la alegerile locale în două tururi nu este o noutate, însă de menţionat este că, până la data de 21 noiembrie, USR va avea lista finală pentru alegerile europarlamentare, care este aleasă prin vot secret şi electronic de toţi membrii USR.
 
În primă parte, deputatul USR de Constanţa Stelian Ion a vorbit de corupţie şi de costul acesteia. Mai exact, un studiu arată că pe fiecare român care este angajat în mediul privat îl costă 2.000 de lei tot ceea ce înseamnă corupţie.
 
„Domeniul justiţiei nu interesează pe toată lumea. Este foarte important să conştientizăm, ca cetăţeni, această corupţie, care ni se pare că este îndepărtată de viaţa noastră. Ne afectează direct şi ne priveşte direct. Prin faptul că toate serviciile publice sunt de proastă calitate şi acesta este un efect direct al corupţiei. Pe de altă parte, s-au făcut nişte studii şi au fost chiar nişte apariţii în presă, se pare că există un cost al corupţiei pe fiecare angajat al României. Adică, ar costa această corupţie vreo 2.000 de lei pe lună, pe angajat, pornind de la următorul calcul. S-a adunat suma care se pierde din banii publici, sunt nişte scurgeri clar nejustificate şi care ar intra în sfera corupţiei. Toţi aceşti bani totalizează o anumită sumă. Dacă se împarte acea sumă la numărul de angajaţi - şi ne referim din mediul privat şi cu salarii până într-o mie de euro -, ajungem la suma de 2.000 de lei.
 
Dacă totalizăm sumele din evaziunea fiscală la care se închide ochii, din contractele care se încheie, de asemenea, supraevaluate, sumele din salariile bugetare pentru nişte funcţii total nejustificate. Este o încărcare a schemei bugetare de personal cu nişte salarii halucinante în prezent. Dacă mai punem şi pensiile speciale, trăgând linie, vom ajunge la un total foarte, foarte mare. Toate acestea sunt suportate de angajaţii români, mai ales în mediul privat, care trebuie să plătească impozite foarte mari, tu ca angajat plăteşti 40% la stat pentru a acoperi aceste găuri”, a spus Stelian Ion, deputat USR de Constanţa.
 
Preşedintele USR Constanţa, Remus Negoi, a ţinut să vorbească despre iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, care a mobilizat o ţară întreagă să semneze, iar acum se află în Parlament.
 
„Voiam să amintesc stadiul iniţiativei cetăţeneşti de strângere şi depunere de semnături pentru modificarea Constituţiei, astfel încât persoanele condamnate definitiv pentru faptele săvârşite cu intenţie să nu poată candida sau ocupa funcţii publice până la reabilitarea dispusă de o instanţă. În momentul acesta, semnăturile au fost depuse în Parlament. Se aşteaptă avizul Curţii Constituţionale”, a spus Remus Negoi, preşedinte USR Constanţa.

Va candida USR la Primăria Constanţa?

Remus Negoi a spus că USR va alege un candidat pentru municipiul Constanţa până în primăvara anului 2019, iar oricine doreşte din partid să candideze este liber să o facă. Însă, trebuie identificată persoana cea mai capabilă din partid pentru funcţia respectivă şi pregătită pentru lupta electorală, care se anunţă una foarte strânsă la proxima campanie electorală locală.
 
„M-am gândit să reamintesc faptul că ne dorim participarea la alegerile locale din 2020. Nu ne opreşte faptul că nu avem consilieri să participăm la şedinţele de consilii locale. Ne prezentăm punctele de vedere foarte pe scurt şi succint. Noi ne creionăm un plan de guvernare locală prin dezbateri între colegi şi a întreba cetăţenii din municipiu şi localităţile ce şi-ar dori de la planul de guvernare locală. Încă nu avem candidat, vom avea dezbateri interne. Orice coleg va avea drept să se înscrie în cursă pentru consiliile locale, pentru primar sau pentru consiliu judeţean sau preşedinte de consiliu judeţean. Estimăm şi sperăm ca în primăvara viitoare să avem deja creionat. O alianţă politică nu e neapărat viabilă, ne dorim ceea ce producem intern să fie cât mai bine pregătiţi”, a spus Remus Negoi.
 
Deputatul Stelian Ion a spus clar că doreşte alegeri în două tururi pentru primării şi consilii locale, cum era şi înainte, iar speră că presiunile politice care urmează a fi făcute în viitorul apropiat să ducă a acest rezultat.
 
”Printre pachete de legi la care ţinem foarte mult sunt acestea legate de alegerile electorale căci sunt esenţa democraţiei. Da, este una dintre condiţiile noastre pe care am afirmat-o chiar în cazul în care s-ar pune problema unui nou Guvern. Am spus că am susţine pe cine va promite că promovează fără penali în funcţii publice şi că va modifica legislaţia electorală pentru alegerea primarilor în două tururi. Există şi iniţiativa oameni noi în politică unde strângem semnături, care este împreună cu multe ONG-uri, care include această modificare. PSD nu îşi doreşte sub nicio formă, doar în cazul în care partidul lor se slăbeşte şi ar accepta o asemenea propunere a noastră pentru a trece până în 2020. Există un proiect de lege pe ordinea de zi chiar la Comisia Juridică, dar v-am spus că ei nu îşi doresc. Este destul de dificil”, a punctat deputatul USR de Constanţa.
 
 
Întrebat de cum stă în teritoriu, preşedintele USR Constanţa a punctat că sunt 3 filiale la malul mării - Constanţa, Năvodari şi Mangalia, dar şi 12 nuclee, care, cel mai probabil, se vor transforma în filiale odată ce se vor strânge destui oameni capabili să facă treabă.
 
 
”Acelaşi principiu îl aplicăm şi în judeţ, la fel ca în municipiu. Avem un calendar de care dorim să ne ţinem. Nu putem afirma sau infirma că vom face alianţe electorale la momentul alegerilor. Orice alianţă o vom face după ce se întâmplă în momentul alegerilor. În ceea ce priveşte filialele locale, avem trei filiale în localităţile importante, 12 nuclee pentru filiale înfiinţate în localităţi importate şi oameni care ar dori să se implice şi în jurul cărora s-ar  crea nuclee. La prima vedere, extinderea pare că se mişcă mai greu şi aşa este. Avem criterii de integritate pe care un membru care ar dori să devină coleg ar trebui să le îndeplinească. În mediul rural avem probleme”, a spus Remus Negoi.

Pentru europarlamentare, lupta a început

Pe 4 noiembrie, are loc la hotelul Iaki o dezbatere cu peste 20 de invitaţi care se numără printre cei 80 de candidaţi care să fie incluşi pe listele electorale de la europarlamentare. Dintre aceşti 80 de USR-işti vor fi aleşi 33, de către membrii USR, prin vot secret, pentru a reprezenta România la Parlamentul European. De la Constanţa sunt două candidate - Veronica Enuşcă şi Cristina Drăghici.
 
„Probabil aţi auzit că pe 4 noiembrie, între 10:30 şi 14:30, la hotelul laki din Mamaia avem o sesiune de dezbateri interne ale candidaţilor USR pentru alegerile europarlamentare. Procesul este unic în România. S-au înscris în cursa internă 80 de candidaţi, dintre care toţi membrii vor alege prin vot secret, electronic, cei 33 de candidaţi pentru europarlamentare. Suntem într-o perioadă de dezbateri interne. Cei 80 de candidaţi îşi fac campanie electorală, din filială în filială. De la Constanţa avem 2 colege. Procesul este următorul: din cei 80 de candidaţi, vor vota o listă de 7 pe care îi pun în ordinea preferinţelor. Prin numărătoarea voturilor se va alege lista de 33 candidaţi. Acest proces se încheie pe 21 noiembrie, la Braşov. Cele două candidate sunt de la Năvodari - Veronica Enuşcă şi USR Constanţa - Cristina Drăghici. Veronica lucrează în mediul ONG şi Cristina este expert contabil”, a precizat Remus Negoi.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

SURMELIS ARGENTINA PUSA

02 Nov, 2018 09:02

CINE VREA CU ADEVARAT SA ....SALVEZE ROMANIA ...AR TREBUI SA FACA MULTE ...PARTIDE REPUBLICANE .... , NU-I ASA ???

Articole asemanatoare

Curtea Constituţională discută astăzi cele două proiecte de revizuire a Constituţiei

18 Jul 2019 245

Stelian Ion (USR) „Carmen Dan trebuia de mult să plece”!

16 Jul 2019 520

Revista presei locale

15 Jul 2019 521

Preşedintele USR, Dan Barna, validat drept candidat pentru alegerile prezidenţiale

13 Jul 2019 365

Senatoarea Ramona Dinu îi cere socoteală lui Teodorovici Statul nu-şi mai poate recupera o parte din prejudiciul din Dosarul Retrocedărilor pentru că nu s-a constituit parte civilă (document)

12 Jul 2019 933

Dezbaterile asupra sesizărilor privind modificările aduse codurilor penale, amânate de Curtea Constituțională

10 Jul 2019 453

Stelian Ion, deputat de Constanţa - „Aceasta este echipa cu care, practic, USR va câştiga alegerile locale în 2020“ (galerie foto)

06 Jul 2019 1354

Constănţeanul supărat Stelian Ion (USR) - „În Constanţa e jale, te ciuruie ţânţarii! Au făcut dezinsecţie cu apă chioară. Un fel de Hexi Pharma cu insecticid“

02 Jul 2019 725

USR Constanța și-a ales noua conducere

30 Jun 2019 881

Remus Negoi, candidat unic pentru preşedinţia USR Constanţa

29 Jun 2019 1045

Revista presei locale

27 Jun 2019 640

USR organizează pe litoral o dezbatere pe teme economice, pensii speciale şi energii regenerabile

27 Jun 2019 593

Bătaie de joc la adresa cetăţenilor din Palazu Mare Liderii opoziţiei îi cer primarului Decebal Făgădău să se oprească imediat din a distruge oraşul

27 Jun 2019 1669

„Aveţi toate condiţiile pentru a fi un Miami Beach, dar nu aţi fost în stare să le fructificaţi“ Ion Stelian (USR) spune că, prin discursul său, George Friedman ar fi reproşat administraţiei Făgădău lipsa de implicare

26 Jun 2019 934

Alegeri în ultima zi a lunii iunie Remus Negoi şi Ciprian Ciopa, primii candidaţi pentru preşedinţia USR Constanţa

22 Jun 2019 710