Politic

USR pregăteşte listele pentru europarlamentare. Cine sunt cei doi posibili candidaţi de la Constanţa

Uniunea Salvaţi România Constanţa a susţinut o conferinţă de presă joi, 1 octombrie, context în care s-a discutat despre rapoartele de activitate ale parlamentarilor USR de Constanţa, fiind anunţate, totodată, detalii noi despre alegerile locale şi europarlamentare.
 
Faptul că partidul susţine votul la alegerile locale în două tururi nu este o noutate, însă de menţionat este că, până la data de 21 noiembrie, USR va avea lista finală pentru alegerile europarlamentare, care este aleasă prin vot secret şi electronic de toţi membrii USR.
 
În primă parte, deputatul USR de Constanţa Stelian Ion a vorbit de corupţie şi de costul acesteia. Mai exact, un studiu arată că pe fiecare român care este angajat în mediul privat îl costă 2.000 de lei tot ceea ce înseamnă corupţie.
 
„Domeniul justiţiei nu interesează pe toată lumea. Este foarte important să conştientizăm, ca cetăţeni, această corupţie, care ni se pare că este îndepărtată de viaţa noastră. Ne afectează direct şi ne priveşte direct. Prin faptul că toate serviciile publice sunt de proastă calitate şi acesta este un efect direct al corupţiei. Pe de altă parte, s-au făcut nişte studii şi au fost chiar nişte apariţii în presă, se pare că există un cost al corupţiei pe fiecare angajat al României. Adică, ar costa această corupţie vreo 2.000 de lei pe lună, pe angajat, pornind de la următorul calcul. S-a adunat suma care se pierde din banii publici, sunt nişte scurgeri clar nejustificate şi care ar intra în sfera corupţiei. Toţi aceşti bani totalizează o anumită sumă. Dacă se împarte acea sumă la numărul de angajaţi - şi ne referim din mediul privat şi cu salarii până într-o mie de euro -, ajungem la suma de 2.000 de lei.
 
Dacă totalizăm sumele din evaziunea fiscală la care se închide ochii, din contractele care se încheie, de asemenea, supraevaluate, sumele din salariile bugetare pentru nişte funcţii total nejustificate. Este o încărcare a schemei bugetare de personal cu nişte salarii halucinante în prezent. Dacă mai punem şi pensiile speciale, trăgând linie, vom ajunge la un total foarte, foarte mare. Toate acestea sunt suportate de angajaţii români, mai ales în mediul privat, care trebuie să plătească impozite foarte mari, tu ca angajat plăteşti 40% la stat pentru a acoperi aceste găuri”, a spus Stelian Ion, deputat USR de Constanţa.
 
Preşedintele USR Constanţa, Remus Negoi, a ţinut să vorbească despre iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, care a mobilizat o ţară întreagă să semneze, iar acum se află în Parlament.
 
„Voiam să amintesc stadiul iniţiativei cetăţeneşti de strângere şi depunere de semnături pentru modificarea Constituţiei, astfel încât persoanele condamnate definitiv pentru faptele săvârşite cu intenţie să nu poată candida sau ocupa funcţii publice până la reabilitarea dispusă de o instanţă. În momentul acesta, semnăturile au fost depuse în Parlament. Se aşteaptă avizul Curţii Constituţionale”, a spus Remus Negoi, preşedinte USR Constanţa.

Va candida USR la Primăria Constanţa?

Remus Negoi a spus că USR va alege un candidat pentru municipiul Constanţa până în primăvara anului 2019, iar oricine doreşte din partid să candideze este liber să o facă. Însă, trebuie identificată persoana cea mai capabilă din partid pentru funcţia respectivă şi pregătită pentru lupta electorală, care se anunţă una foarte strânsă la proxima campanie electorală locală.
 
„M-am gândit să reamintesc faptul că ne dorim participarea la alegerile locale din 2020. Nu ne opreşte faptul că nu avem consilieri să participăm la şedinţele de consilii locale. Ne prezentăm punctele de vedere foarte pe scurt şi succint. Noi ne creionăm un plan de guvernare locală prin dezbateri între colegi şi a întreba cetăţenii din municipiu şi localităţile ce şi-ar dori de la planul de guvernare locală. Încă nu avem candidat, vom avea dezbateri interne. Orice coleg va avea drept să se înscrie în cursă pentru consiliile locale, pentru primar sau pentru consiliu judeţean sau preşedinte de consiliu judeţean. Estimăm şi sperăm ca în primăvara viitoare să avem deja creionat. O alianţă politică nu e neapărat viabilă, ne dorim ceea ce producem intern să fie cât mai bine pregătiţi”, a spus Remus Negoi.
 
Deputatul Stelian Ion a spus clar că doreşte alegeri în două tururi pentru primării şi consilii locale, cum era şi înainte, iar speră că presiunile politice care urmează a fi făcute în viitorul apropiat să ducă a acest rezultat.
 
”Printre pachete de legi la care ţinem foarte mult sunt acestea legate de alegerile electorale căci sunt esenţa democraţiei. Da, este una dintre condiţiile noastre pe care am afirmat-o chiar în cazul în care s-ar pune problema unui nou Guvern. Am spus că am susţine pe cine va promite că promovează fără penali în funcţii publice şi că va modifica legislaţia electorală pentru alegerea primarilor în două tururi. Există şi iniţiativa oameni noi în politică unde strângem semnături, care este împreună cu multe ONG-uri, care include această modificare. PSD nu îşi doreşte sub nicio formă, doar în cazul în care partidul lor se slăbeşte şi ar accepta o asemenea propunere a noastră pentru a trece până în 2020. Există un proiect de lege pe ordinea de zi chiar la Comisia Juridică, dar v-am spus că ei nu îşi doresc. Este destul de dificil”, a punctat deputatul USR de Constanţa.
 
 
Întrebat de cum stă în teritoriu, preşedintele USR Constanţa a punctat că sunt 3 filiale la malul mării - Constanţa, Năvodari şi Mangalia, dar şi 12 nuclee, care, cel mai probabil, se vor transforma în filiale odată ce se vor strânge destui oameni capabili să facă treabă.
 
 
”Acelaşi principiu îl aplicăm şi în judeţ, la fel ca în municipiu. Avem un calendar de care dorim să ne ţinem. Nu putem afirma sau infirma că vom face alianţe electorale la momentul alegerilor. Orice alianţă o vom face după ce se întâmplă în momentul alegerilor. În ceea ce priveşte filialele locale, avem trei filiale în localităţile importante, 12 nuclee pentru filiale înfiinţate în localităţi importate şi oameni care ar dori să se implice şi în jurul cărora s-ar  crea nuclee. La prima vedere, extinderea pare că se mişcă mai greu şi aşa este. Avem criterii de integritate pe care un membru care ar dori să devină coleg ar trebui să le îndeplinească. În mediul rural avem probleme”, a spus Remus Negoi.

Pentru europarlamentare, lupta a început

Pe 4 noiembrie, are loc la hotelul Iaki o dezbatere cu peste 20 de invitaţi care se numără printre cei 80 de candidaţi care să fie incluşi pe listele electorale de la europarlamentare. Dintre aceşti 80 de USR-işti vor fi aleşi 33, de către membrii USR, prin vot secret, pentru a reprezenta România la Parlamentul European. De la Constanţa sunt două candidate - Veronica Enuşcă şi Cristina Drăghici.
 
„Probabil aţi auzit că pe 4 noiembrie, între 10:30 şi 14:30, la hotelul laki din Mamaia avem o sesiune de dezbateri interne ale candidaţilor USR pentru alegerile europarlamentare. Procesul este unic în România. S-au înscris în cursa internă 80 de candidaţi, dintre care toţi membrii vor alege prin vot secret, electronic, cei 33 de candidaţi pentru europarlamentare. Suntem într-o perioadă de dezbateri interne. Cei 80 de candidaţi îşi fac campanie electorală, din filială în filială. De la Constanţa avem 2 colege. Procesul este următorul: din cei 80 de candidaţi, vor vota o listă de 7 pe care îi pun în ordinea preferinţelor. Prin numărătoarea voturilor se va alege lista de 33 candidaţi. Acest proces se încheie pe 21 noiembrie, la Braşov. Cele două candidate sunt de la Năvodari - Veronica Enuşcă şi USR Constanţa - Cristina Drăghici. Veronica lucrează în mediul ONG şi Cristina este expert contabil”, a precizat Remus Negoi.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

SURMELIS ARGENTINA PUSA

02 Nov, 2018 09:02

CINE VREA CU ADEVARAT SA ....SALVEZE ROMANIA ...AR TREBUI SA FACA MULTE ...PARTIDE REPUBLICANE .... , NU-I ASA ???

Articole asemanatoare

Concluziile USR după audienţa cu Dăncilă şi Toader „Modificările recente ale legislaţiei penale nu sunt oportune şi vor pune în pericol siguranţa naţională!“

15 Dec 2018 550

Mai multe societăți și persoane fizice din Constanța vor plăti impozit majorat pe clădiri și terenuri în paragină

14 Dec 2018 341

USR Constanţa solicită Consiliul Local Municipal să nu aprobe o vânzare directă a unui teren din staţiunea Mamaia (documente)

14 Dec 2018 974

Deputatul USR Stelian Ion „Alianţa Vestului, noua spaimă a PSD”!

13 Dec 2018 404

Cetățenii pot decide proiectele care vor fi incluse în bugetul campaniei PNL şi USR, detalii ale campaniei „Tu decizi pentru Constanţa!”

12 Dec 2018 385

Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion „PSD e un partid de penali. Tot ceea ce au făcut de 2 ani de zile este în sprijinul infractorilor“

10 Dec 2018 301

„USR deschide porţile Parlamentului, la doi ani de la alegeri” Oaspeţii lui Stelian Ion, obstrucţionaţi să participe la şedinţa de plen, deşi aveau o cerere oficială aprobată

07 Dec 2018 558

Simbolic, Dragnea demis de la conducerea Camerei. Scandal în Parlament. Ce spun deputaţii constănţeni despre cele întâmplate?

06 Dec 2018 646

Stelian Ion - „USR va sesiza CCR în legătură cu modificările aduse CPP în Comisia specială pe legile Justiţiei”

06 Dec 2018 502

Scandal în Parlament! Deputaţii PMP, USR şi PNL solicită demisia lui Iordache şi Dragnea

05 Dec 2018 583

„Fără penali în funcţii publice“, proiectul USR în Anul Centenarului

03 Dec 2018 514

Uniunea Salvați România deschide porțile Parlamentului pentru cetățeni. Ce mesaj are deputatul Stelian Ion

30 Nov 2018 608

Stelian Ion - „Comisia Iordache a dat din nou undă verde controversatei ordonanţe Toader“

28 Nov 2018 505

Semnal de alarmă în ceea ce privește situația CET Constanța. Parlamentul vrea să interzică debranșările

26 Nov 2018 1242

Stelian Ion (USR) avertizează că Drăghici, propunerea PSD pentru Ministerul Transporturilor, este trimis în judecată

24 Nov 2018 508

Tu decizi pentru Constanţa! Un proiect al USR şi PNL de promovare la nivelul oraşului a conceptului de buget participativ

23 Nov 2018 713

PUZ-ul lacului Tăbăcărie, în dezbatere Deputatul USR Stelian Ion trage un semnal de alarmă şi invită constănţenii să-şi spună punctul de vedere (document)

22 Nov 2018 1401

Stelian Ion (USR), sesizare la CE pentru acţionarea în judecată a României în faţa Curţii de Justiţie a UE pentru încălcarea legislaţiei europene

20 Nov 2018 748

Cine sunt reprezentantele USR Constanţa în cadrul selecţiei interne a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare din 2019?

19 Nov 2018 1060

Stelian Ion (USR) - „Dragnea a dat în judecată statul român, care este reprezentat de Guvernul României, condus de Viorica Vasilica Dragnea“

17 Nov 2018 901

USR şi RO+ cer demisia Guvernului Dăncilă şi alegeri anticipate

16 Nov 2018 486

Deputaţii coaliţiei au votat „puşcăria la domiciliu“. Stelian Ion (USR) - „N-au înţeles nimic din Rezoluţia Parlamentului European şi din Raportul MCV“

15 Nov 2018 562

Deputatul USR Stelian Ion ştie de ce este Tăriceanu relaxat „Dosarul pare mort ca urmare a iminentei prescrieri a răspunderii penale!“ (document)

14 Nov 2018 650

A depus denunţ penal. Deputatul USR Stelian Ion, audiat la Parchetul ÎCCJ, în calitate de martor al evenimentelor din 10 august (document)

13 Nov 2018 503

USR contestă la CCR modificarea legilor Justiției adoptată de Comisia Iordache

12 Nov 2018 386

Ion Stelian (USR) despre decizia CCR referitoare la completurile de cinci judecători de la ICCJ

11 Nov 2018 297

Se doreşte descurajarea sau încurajarea deplasărilor motorizate individuale? USR Constanţa - „Politica de parcări a municipiului Constanţa, tratată cu superficialitate de Primărie!“ (galerie foto)

09 Nov 2018 960

Senatoarea Ramona Dinu îi cere ministrului Sănătăţii să analizeze modul în care se desfăşoară trimiterea bolnavilor în străinătate pentru tratament (document)

08 Nov 2018 496

CCR le-a declarat neconstituţionale. USR şi Iohannis desfiinţează pensiile speciale pentru primari, viceprimari şi preşedinţi de consilii judeţene

07 Nov 2018 562

Proiect de modificare a legii spațiilor verzi. Vor fi aruncate în aer afacerile imobiliare din Constanța ridicate pe terenuri reglementate drept „curți-construcții“?! (document)

05 Nov 2018 1401

USR îşi va desemna candidaţii la europarlamentare după modelul votului de la Eurovision Ce a adus nou dezbaterea organizată la Constanţa? (galerie foto)

05 Nov 2018 1189

Primăria Constanţa şi Orient Construct Decor, un duo de milioane sau cum să construieşti un imobil de opt etaje în Mamaia în patru paşi!

03 Nov 2018 950

USR Constanţa, raport de activitate la mijlocul legislaturii

01 Nov 2018 364

Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri moţiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader

31 Oct 2018 295

Parlamentarii USR nu au votat legea executării pedepselor, cu dedicaţie pentru infractori

31 Oct 2018 524

Uniunea Salvați România-filiala județeană Constanța organizează conferinţă de presă. Ce se va discuta

30 Oct 2018 318

Joaca de-a moțiunea Deputatul PMP Robert Turcescu nu-i mai înțelege pe liberali și pe cei de la USR

30 Oct 2018 525

Stelian Ion (USR) - „Mea culpa! Am crezut pentru o clipă că Tăriceanu şi-a revenit în fire!“ (galerie foto)

30 Oct 2018 698

Ce a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, despre viitorul coaliției de guvernare

29 Oct 2018 312

Senatul a respins propunerea legislativă privind parteneriatul civil. Ce prevede actul normativ

29 Oct 2018 341

Stelian Ion, despre dublul standard al lui Tudorel Toader. „Îndrăzneşte să crezi în imparţialitatea şi corectitudinea conducerii Inspecţiei Judiciare!“

29 Oct 2018 612

„Fără penali în funcţii publice“ este singurul pact pe care USR îl recunoaşte şi îl susţine

27 Oct 2018 635

USR organizează dezbateri cu cetăţenii pentru desemnarea candidaţilor la alegerile parlamentare

26 Oct 2018 728

Discuțiile pe sesizările privind Codul administrativ, amânate de CCR

25 Oct 2018 394

USR şi PNL au depus moţiune simplă împotriva lui Tudorel Toader! Stelian Ion prezintă criticile aduse ministrului

24 Oct 2018 649

Senatoarea USR Ramona Dinu îi cere explicaţii ministrului Apelor în legătură cu situaţia lacului Tăbăcărie (document)

23 Oct 2018 1040

Ce declară deputatul USR Silviu Dehelean, despre relația PSD- Comisia de la Veneția

22 Oct 2018 411

CCR, sesizată pe OUG-ul lui Tudorel Toader. Ion Stelian (USR) - „Îndrăzniţi să credeţi că ordonanţa promovată în sprijinul infractorilor va pica!“

22 Oct 2018 462

Avocatul Poporului a decis să solicite informații suplimentare Guvernului României privind ordonanţa pe legile Justiţiei

18 Oct 2018 270

Stelian Ion (USR) - „OUG pe justiţie conţine dispoziţii care sunt în contradicţie cu cele din Legea 207/2018 cu privire la mandatele în curs ale procurorilor!“

18 Oct 2018 555