Politic

USR solicită declasificarea raportului privind protestul din 10 august

Uniunea Salvaţi România solicită „declasificarea de urgenţă (...), în termen de 24 de ore”, a raportului prezentat de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, cu privire la evenimentele din 10 august, precizând că, în caz contrar, va ataca decizia în instanţă.

„Carmen Dan a fugit de la conferinţa de presă de ieri ca să nu răspundă la întrebările jurnaliştilor. Va fi obligată să răspundă, mâine, în faţa Comisiei de apărare din Parlament. 1. De ce şi-a întrerupt concediul şi a fost la sediul MAI în seara de 10 august, dacă nu a influenţat în niciun fel intervenţia Jandarmeriei? 2. Unităţile teritoriale ale Jandarmeriei se dislocă la ordinul Ministrului de Interne. A dat ordinul pentru deplasarea la Bucureşti a unităţilor din Dolj şi Prahova şi alte 2 judeţe. Dacă da, de ce? 3. A avut în seara de 10 august convorbiri/mesaje, în orice formă, cu Cazan, Sindile, Paraschiv? Dacă da, care e conţinutul acestora? 4. S-a întrunit, chiar şi informal, un comitet operativ pentru mitingul din 10 august? Dacă a fost informal, există documente oficiale care să consemneze ce s-a discutat/decis? 5. Cine a decis clasificarea ca secret de serviciu a raportului şi de ce dacă informaţiile de la serviciile de informaţii erau doar generalităţi?”, se arată într-un mesaj postat, luni, pe pagina de Facebook a USR.

Raportul privind evenimentele din 10 august este clasificat secret de serviciu întrucât unele informaţii din cuprinsul său vizează date pe care MAI le-a solicitat celorlalte instituţii din domeniul securităţii naţionale, a declarat, duminică, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.
Vă reamintim că, zilele trecute, filiala USR Constanța a depus o solicitare către Jandarmeria constănţeană prin care cere lămuriri în legătură cu evenimentele din 10 august din Piața Victoriei. Potrivit col. Sorin Trancă, purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanţa , 100 de jandarmi au fost prezenţi în Piaţa Victoriei pe 10 august.

Citeşte şi:

USR Constanța solicită Inspectoratului Județean de Jandarmi să clarifice dacă în Piața Victoriei au acționat și trupe din cadrul structurii locale


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bătaie de joc pe plajele din Mamaia. Şezongurile sunt amplasate la un pas de apa mării

17 Jun 2019 5529

Stelian Ion "USR cere desfiinţarea Secţiei speciale de investigare a magistraţilor. Şeful DNA Constanţa, blocat de SS "

17 Jun 2019 729

Alegeri interne în filiala locală U.S.R. Constanța. Lista completă cu cei aleşi

16 Jun 2019 1824

USR Constanţa, sesizări către ABADL şi Poliţia Locală Lacul Tăbăcărie a devenit bătaia de joc a autorităţilor. Ce spune administratorul luciului de apă?

14 Jun 2019 1877

Ceremonia de semnare a Acordului Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, astăzi, la Palatul Cotroceni

13 Jun 2019 449

Turcescu (PMP) - „Voturile PRO România şi ale minorităţilor, esenţiale pentru succesul moţiunii de cenzură“

13 Jun 2019 2104

Modificare în statutul USR. Preşedintele partidului, ales de toţi membrii

09 Jun 2019 436

Senatoarea USR de Constanța Ramona Dinu îi cere vicepremierului Suciu să intervină pentru stoparea dezastrului urbanistic din „Zona litoral Mamaia Nord - Năvodari“

07 Jun 2019 754

Iniţiativa „Fără penali în funcţii publice“, la primul vot în Parlament

07 Jun 2019 683

Interviu live Remus Negoi, președinte USR - „Modul de abordare a lucrurilor în Primăria Constanța este unul falimentar!“ (video)

06 Jun 2019 4321

Deputatul PMP Robert Turcescu, despre condiţiile ce trebuie să vină la pachet cu moţiunea de cenzură care să răstoarne guvernul Dăncilă

06 Jun 2019 707

Deputatul Stelian Ion, tătic pentru a doua oară

05 Jun 2019 755

Decizie luată de CCR. Cristian Deliorga şi Gheorghe Stan pot fi judecători CCR

05 Jun 2019 764

Klaus Iohannis, consultări cu partidele pentru punerea în aplicare a referendumului

04 Jun 2019 434

Răspuns halucinant de la Ministerul Sănătăţii în privinţa secţiilor retrocedate din Spitalul Municipal Mangalia. Senatoarea Ramona Dinu continuă demersurile, iar Primăria Mangalia vrea să ofere la schimb un teren în Venus (document)

04 Jun 2019 1360