USR spune „NU“ taxei pentru spaţiile verzi, propusă de Vergil Chiţac

  • USR spune „NU“ taxei pentru spaţiile verzi, propusă de Vergil Chiţac

Marţi, 28 decembrie,  în ultima şedinţă de Consiliu Local Municipal din acest an, pe ordinea de zi este introdus proiectul iniţiat de domnul primar Vergil Chiţac, prin care Primăria Constanţa impune plata a 50 de lei/persoană pe an pentru „amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi“. Dacă va avea votul majorităţii consilierilor locali, de la 1 ianuarie 2022 fiecare cetățean cu domiciliul în municipiul Constanța va plăti o nouă taxă.


Consilierii USR Constanţa vor vota împotriva acestui proiect şi sperăm că la fel vor face şi consilierii celorlalte formaţiuni politice. 


Încă de la punerea în dezbatere publică a proiectului, în luna noiembrie, am transmis că această taxă nu are nici o altă justificare în afară de faptul că este doar o altă modalitate prin care constănţenii sunt puşi să deconteze eşecurile administraţiilor anterioare şi gestionarea iresponsabilă a serviciilor publice de către actualul primar. 


Primăria Constanţa are deja un departament specializat: Serviciul Spaţii Verzi. Pe lângă faptul că domnul Vergil Chiţac nu s-a consultat cu niciunul dintre consilierii USR cu privire la acest proiect, până în prezent nu a fost făcut un audit sau o analiză cu privire la activitatea acestui serviciu din care să rezulte necesitatea impunerii unei noi taxe. 

De asemenea, considerăm că priorităţile actualei administraţii ar trebui să fie reprezentate de atragerea noilor investiţii, precum şi gestionarea transparentă şi, mai ales, responsabilă a banului public. Poate că în logica administrativă a domnului Chiţac, să cheltuieşti peste 1 milion de euro pentru luminiţe de Sărbători şi artificii, iar din prima zi a noului să-i pui pe constănţeni să scoată bani din buzunare pentru o nouă taxă, chiar reprezintă o realizare.      

USR Constanţa consideră că acest proiect este un alt derapaj grav de care administraţia Chiţac se face responsabil şi care, din nou, denotă o abordare învechită în care cea mai uşoară şi la îndemână soluţie pentru rezolvarea unei probleme este taxarea cetăţeanului. Deşi subiectul este „spaţiile verzi“, domul primar ar trebui să ţină cont de faptul că, nicăieri pe lumea asta, banii nu cresc în pom.



Sursă foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 320

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 401

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 520

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 518

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 576

Bugetare participativă Se amenajează părculețul de la Termele Romane. Proiectul a fost depus de un adolescent din Constanța!

13 Apr 2024 514

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 538

A fost emis certificatul de urbanism Spații dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, amenajate în Poarta 6 din municipiul Constanța

12 Apr 2024 438

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 586

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 902

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 737

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 561

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 498

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 645

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 652