Politic

Vergil Chiţac - „De mai bine de trei ani, oraşul Constanţa este condus cu poze, nu cu fapte“În ultima luare de poziţie, senatorul independent de Constanţa Vergil Chiţac atacă strategia de regenerare urbană prezentată recent de primarul Constanţei, Decebal Făgădău, prin care se intenţionează schimbarea la faţă a cartierelor de blocuri construite înainte de anul 1989, staţiunea Mamaia, dar şi zona peninsulară. 

Senatorul, care este şi preşedintele Asociaţiei „Constanţa Altfel”, spune că „Primăria a apelat la Banca Mondială, care a prezentat câteva propuneri, ce nu ne-au fost prezentate în totalitate, de parcă noi, constănţenii, prezumtivii beneficiari ai acestora, nu am merita să le ştim. Ne-au fost însă prezentate câteva desene realizate pe calculator prin care am putea să înţelegem că aşa vor arăta mai multe zone din Constanţa, în viitor. Făgădău, dacă nu a fost în stare să ia bani europeni nerambursabili, acum ne îndatorează pe toţi. Pentru că banii vor trebui restituiţi cu tot cu dobândă. Dacă tot spune că «a apelat la specialiştii în urbanism ai Băncii Mondiale», de ce ţine 60 de angajaţi la Direcţia de urbanism a Primăriei Constanţa? Un primar care ar fi prezentat promisiuni mincinoase şi-ar fi dat demisia de onoare demult. Nu ştiu cum aţi lucrat 10 ani în Primărie, dar vă spun că la noi, la militari, cuvântul dat înseamnă încă ceva. Eu mi-am dat demisia în 2001 din funcţia de decan al facultăţii pentru un gest al rectorului de atunci care mi s-a părut că-mi atinge onoarea. Şi onoarea este mai importantă decât un scaun... sigur profitabil, domnule Făgădău”, susţine senatorul.

Chiţac îşi continuă pledoaria pentru Constanţa, cu noi critici la adresa edilului-şef în funcţie. „Aţi arătat poze şi în campania electorală din 2016 şi n-aţi făcut nimic. Am văzut cu toţii desene în care apărea un sens giratoriu suspendat în zona Podului de la Butelii, unde traficul este un coşmar pentru şoferi. N-aţi făcut nimic pentru ca poza să devină realitate. Ba mai mult, n-aţi reuşit să reparaţi nici măcar un pod, deşi ar fi trebuit să fie gata în şase luni... aşa aţi spus. Aţi pus sensuri giratorii pe marile bulevarde şi sigur că nu se pot sincroniza semafoarele, iar maşinile stau la semafoare din sute în sute de metri.

Aţi arătat poze ale unor pieţe din Constanţa: I. L. Caragiale, Tomis III, Griviţei... Am văzut acolo pieţe care numai la exterior aveau un aspect civilizat. Era clar că nu era decât o minciună. Nu spuneaţi cât costă şi nici de unde aveţi finanţarea. Vă mai aduceţi aminte de ele? Prin ce sertar le-aţi aruncat? Pieţele arată ca acum mai bine trei ani, când îi minţeaţi pe constănţeni cu promisiunile acestea. Am remarcat însă că aţi asfaltat toate străzile din jurul Pieţei Brick. Acum veniţi, cu mai puţin de un an înainte de alegeri, şi ne arătaţi alte fotografii realizate pe calculator. Vedem blocuri reabilitate - după ce aţi spus că nu e nevoie de reabilitarea blocurilor, vedem spaţii verzi - după ce aţi aprobat în neştire construcţii pe spaţii verzi, vedem chiar şi un biciclist - după ce nu aţi mai realizat nici măcar un metru de pistă. Ba, mai mult, partenerii din port, cu colaborarea cărora v-aţi lăudat de multe ori, au închis digul pentru biciclişti”, conchide Vergil Chiţac. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Huţucă îi bate obrazul senatorului Chiţac şi Asociaţiei „Constanţa Altfel” „Nu am stat la masă cu membrii familiei Mazăre. O minciună sfruntată!”

22 Jul 2019 782

În plin sezon estival, şezlonguri instalate abuziv până la malul apei Senatorul Chiţac îi solicită ministrului Apelor să intervină de urgenţă (document)

19 Jun 2019 2412

Senatorul Vergil Chiţac îşi face casă

08 Jun 2019 1235

În continuă campanie electorală Senatorul Chițac critică facilitățile acordate de municipalitate pentru chiriașii din Henri Coandă (document)

01 Jun 2019 1209

„Primarul Constanţei, oricare ar fi el, ar trebui să respecte legea şi să-şi respecte cetăţenii“ Senatorul Chiţac îi solicită lui Decebal Făgădău un raport de activitate

15 May 2019 1078

Senatorul este nemulţumit de cum arată bugetul oraşului Vergil Chiţac - Cine conduce Constanţa? Întâmplarea!

27 Apr 2019 830

S-a retras din Consiliul Local Municipal pentru că era prea puţin pentru domnia sa Senatorul Chiţac critică administraţia Făgădău, de pe margine!

08 Apr 2019 1876

Senatorul Chiţac şi-a asumat „Constanţa Altfel“ şi în declaraţia de interese (document)

25 Mar 2019 887

Deficit oficial de 77.428 de locuri de parcare Vergil Chiţac - „Constanţa, oraş sufocat de maşini. Vina aparţine primarului şi Consiliului Local!“

19 Mar 2019 1373

Vergil Chiţac, reclamat la ANI pentru că a omis să treacă în declaraţia de interese funcţia de preşedinte la Constanţa Altfel. Ce a declarat senatorul

13 Mar 2019 804

Senatorul Chiţac, despre situaţia îngrijorătoare de la Marea Neagră, la Adunarea Parlamentară a NATO de la Bruxelles

26 Feb 2019 819

Vergil Chiţac - „Generalii Armatei Române au picat între scaunele politicienilor!“

01 Jan 2019 1342

Senatorul Chiţac, despre delirul lui Dragnea pe teme economice

19 Dec 2018 720

Senatorul Vergil Chiţac, despre corupţie ca vulnerabilitate naţională

14 Dec 2018 602

Senatorul Chiţac - „În cazul în care contractul corvetelor nu i se acordă lui Damen, a doua zi DNA bate la uşa cuiva!“

23 Nov 2018 1498