Vergil Chițac și-a depus candidatura pentru funcția de vicepreședinte al PNL

  • Consiliul Național al PNL are loc pe 27 mai, la Poiana Brașov, unde ar urma să participe peste 1000 de delegați
  • Vor avea loc alegeri pentru funcțiile de secretar general al PNL, prim-vicepreședinte în domeniul strategiilor politice și vicepreședinte în domeniul apărării și siguranței naționale
  • Prin alegerea lui Nicolae Ciucă la președinția PNL a rămas vacantă și poziția de vicepreşedinte pe apărare, care ar urma să fie ocupată, de primarul Constanţei, Vergil Chiţac
 
 
 
Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal a decis să convoace Consiliul Național al PNL pentru 27 mai, la Poiana Brașov, unde ar urma să participe peste 1000 de delegați.

Cu ocazia Consiliului Național al PNL vor avea loc alegeri pentru funcțiile de secretar general al PNL, prim-vicepreședinte în domeniul strategiilor politice și vicepreședinte în domeniul apărării și siguranței naționale.

Pentru poziția de prim-vicepreședinte, lupta se va da între eurodeputatul Dan Motreanu și ministrul Energiei, Virgil Popescu.

În cazul în care Virgil Popescu prim-vicepreședinte, în conducerea PNL va rămâne vacantă funcția de vicepreședinte Buget, Politici Fiscale, Economie, Energie și Mediu de Afaceri.

Prin alegerea lui Nicolae Ciucă la președinția PNL a rămas vacantă și poziția de vicepreşedinte pe apărare, care ar urma să fie ocupată, de primarul Constanţei, Vergil Chiţac. Acesta și-a depus candidatura pentru această funcție.

De altfel, Chițac a fost printre primii lideri liberali care l-au susținut public pe premierul Nicolae Ciucă pentru președinția PNL. La fel a făcut și cu Florin Cîțu, de care ulterior s-a dezis.

Candidaturile pentru aceste funcții s-au depus până ieri, 20 mai.


PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Contraamiralul lui Ciucă! Vergil Chițac, favorit să preia funcția de vicepreședinte PNL la nivel național
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2673

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 591

Surpriză în politică! Dan Diaconescu candidează la europarlamentare din partea partidului Alianța Românilor Digitali (surse)

23 Mar 2024 626

Este oficial! Primarul comunei Castelu, județul Constanța, Nicolae Anghel a intrat în PSD (GALERIE FOTO

23 Mar 2024 867

95% dintre candidații PSD la alegerile locale, validați! Care este situația la Constanța

21 Mar 2024 1055

BPN al PNL a validat candidatura președintelui PNL Iași, Alexandru Muraru, la alegerile europarlamentare

21 Mar 2024 488

Peste 95% dintre candidaţii la consilii judeţene şi primării de municipii reşedinţă de judeţ, validați de Consiliul Politic Naţional al PSD

21 Mar 2024 693

Mihai Tudose, Gabriela Firea şi Claudiu Manda deschid lista PSD pentru europarlamentare

21 Mar 2024 603

Vergil Chițac și Florin Mitroi, validați în ședința BPN al PNL

21 Mar 2024 740

Deputatul Bogdan Huțucă „Din 31 martie, județul Constanța va fi poarta Schengen a României “

21 Mar 2024 732

BPN al PNL a validat candidații pe lista comună cu PSD la europarlamentare. Consiliul Național, convocat pe 24 martie

21 Mar 2024 526

Doliu în lumea politicii românești. S-a stins din viață un fost parlamentar din partidul lui Traian Băsescu

20 Mar 2024 679

Candidatul PSD - PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu - „Împreună vom învinge un oraş bolnav şi-l vom face sănătos“

20 Mar 2024 380

MAEPrimirea de către ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a delegației Comisiei pentru politică externă a Parlamentului Republicii Irak

20 Mar 2024 328

MAEComunicat comun de presă al Ministerelor Afacerilor Externe ale României și Republicii Bulgaria cu prilejul marcării unui an de la semnarea Declarației Politice Comune de Parteneriat Strategic între România și Republica Bulgaria

15 Mar 2024 451