Politic

Viceprim-ministrul Mihai Fifor, întrevedere cu delegația Parlamentului Republicii Moldova

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice, Mihai Fifor, a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu delegația Parlamentului Republicii Moldova, condusă de vicepreședintele Monica Babuc.

Guvernul României rămâne un susținător ferm al Republicii Moldova, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral, bază esențială a relației noastre speciale față de care există un permanent interes la nivelul ambelor societăți, a subliniat vicepremierul Mihai Fifor.

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice a transmis un mesaj de încurajare a Republicii Moldova în direcția continuării obiectivelor europene și implementării reformelor asumate în contextul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. ”România rămâne cel mai solid susținător al eforturilor Republicii Moldova în parcursul său european. Avem toată deschiderea să punem la dispoziția partenerilor noștri de la Chișinău expertiză pe mai multe planuri, în special în domeniul afacerilor europene, având în vedere experiența acumulată în contextul deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene”, a afirmat vicepremierul Fifor.

Întrevederea a prilejuit un dialog consistent asupra priorităților relației bilaterale și a proiectelor comune dezvoltate în domeniile social și economic.

În acest context, oficialul român a evidențiat importanța consolidării comunității de limbă, cultură și istorie, care stă la baza relației  deosebite cu Republica Moldova. Guvernul României are toată determinarea să continue programele de acordare a burselor identitare elevilor care studiază în statele vecine și Balcani, în limba română, sau care studiază limba română ca limbă maternă, precum și indemnizații de sprijin pentru cadrele didactice care predau în limba română. De asemenea, Executivul român va sprijini în continuare programul de îmbunătățire a infrastructurii școlare și preșcolare din Republica Moldova, a afirmat vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice.  

În ceea ce privește proiectele din domeniul economic, accentul a fost pus asupra investițiilor de interconectare energetică, pilon solid de sprijin în vederea asigurării ireversibilității parcursului european al Republicii Moldova.

”Toate proiectele noastre de cooperare au scopul să contribuie la îmbunătățirea vieții cetățenilor din Republica Moldova și la consolidarea relației speciale dintre țările noastre, bazată pe comunitatea de limbă, cultură și istorie”, a subliniat viceprim-ministrul Mihai Fifor.


La rândul său, Monica Babuc, vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, a mulțumit pentru sprijinul constant acordat de-a lungul timpului de către România și a subliniat că autoritățile de la Chișinău mizează în continuare pe această susținere.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mihai Fifor, fost ministru de Interne, şi Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, sunt chemaţi la DNA Timișoara

13 Dec 2019 569

Ludovic Orban a decis Bogdan Despescu, fostul șef al Poliției Române, a fost numit secretar de stat

29 Nov 2019 1162

UPDATE. Demisii în cadrul CEx-ului PSD Radu Moldovan și Dragoș Benea au cerut ca întreaga conducere a partidului să demisioneze

26 Nov 2019 755

A murit Bogdan Niculescu Duvăz. Fost deputat de Constanţa, Tulcea, şi Argeş. Cel mai mult a fost de Constanţa

17 Nov 2019 2530

Documentar ZIUA de Constanta Lista completă a prim-miniştrilor României de după Revoluţia din 1989 (galerie foto)

05 Nov 2019 1029

Viorica Dăncilă a convocat CEx al PSD, la Parlament

01 Oct 2019 347

Felix Stroe - „În nucul care nu are nuci nu dai cu reteveiul!“ Ce le-au transmis liderii PSD seniorilor din partid (galerie foto)

02 Sep 2019 2523

Mamaia. Ce s-a discutat, la PSD, despre pensiile militare

01 Sep 2019 6005

Dăncilă huiduită din nou la Mamaia. Conducerea PSD faţă în faţă cu pensionarii din Constanţa (Galerie foto+Video)

01 Sep 2019 1576

LIVE TEXT Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, prezentă la Constanţa, la Şcoala de vară a femeilor (galerie foto + video)

30 Aug 2019 2725

Programul complet al Şcolii de Vară a Femeilor Social-Democrate Mamaia. Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici şi Mihai Fifor şi-au anunţat prezenţa

29 Aug 2019 748

Premierul Viorica Dăncilă a transmis președintelui propunerile de noi miniştri pentru Educaţie, Justiţie şi Interne

26 Aug 2019 410

Mihai Fifor revoluţionează MAI. Se va regândi managementul fiecărui post de conducere. Ce spune despre şefia inspectoratelor de poliţie

24 Aug 2019 843

Ședință CExN PSD Noi propuneri la ministerele de Justiție, Educație și Afaceri Interne

23 Aug 2019 735

Text integral. Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind circulaţia pe drumurile publice. De când se aplică în totalitate

19 Aug 2019 2904