Victor Ponta, acuzații la adresa președintelui PSD - ”Liviu Dragnea și Tel Drum au fost protejați de stat”

Fostul premier Victor Ponta susţine că Liviu Dragnea şi firma Tel Drum au fost protejaţi ai statului şi că actualul preşedinte al PSD ar fi fost vizat de un flagrant al DNA în perioada când era vicepremier, acţiune care ar fi fost anulată în cele din urmă şi ca urmare a unui sprijin primit de la o persoană din SRI, relatează AGERPRES.

Victor Ponta a declarat, vineri seară, la B1 TV, că, dacă va fi cazul, va oferi informaţiile necesare doar instituţiilor statului.

"Nu pot să vă spun acest lucru, pentru că, după cum ştiţi foarte bine, aceasta este o chestiune care are semnificaţie juridică. Dacă mă cheamă cineva din instituţiile statului, voi spune", a răspuns Victor Ponta, solicitat fiind să explice ce înseamnă că s-a anulat flagrantul şi dacă s-a discutat cu cineva în legătură cu o acţiune în flagrant a DNA în cazul lui Liviu Dragnea.

De asemenea, Victor Ponta susţine că Liviu Dragnea a fost ajutat de persoane din SRI în cazul presupusului flagrant şi că, de fapt, atât actualul preşedinte al PSD, cât şi firma Tel Drum erau protejaţii statului.

Întrebat de unde ştia Liviu Dragnea că urma să aibă loc o acţiune în flagrant a DNA, Victor Ponta a spus că de la o persoană din SRI.

"De la o persoană foarte importantă din SRI, care l-a şi salvat. (...) Eu vă spun foarte clar, că dl Dragnea este de mult timp protejat - şi Tel Drum a fost protejat. (....) Tel Drum e ceva atât de mare şi atât de complicat şi atât de bine protejat (....) şi totuşi nu s-a întâmplat niciodată nimic. Iar povestea asta cu luptăm cu corupţia, dar de fapt e un business care, înţeleg, că am văzut şi eu cifrele acum, că se duce la peste 500 de milioane de euro din bani publici şi că nici până azi nu a fost deloc elucidat arată că sunt nişte carenţe şi că au fost nişte lucruri şi nişte complicităţi. Dar, de la asta să-l aud pe dl Dragnea că este victima statului paralel sau de drept... Nu e victima; dl Dragnea a fost protejatul statului, nu paralel, că eu nu cred că a existat un stat paralel, a existat un stat care a funcţionat mai bine sau mai rău, de la caz la caz", a spus Victor Ponta.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

România câștigă procesul în dosarul Roșia Montană. Statul român nu va plăti nicio despăgubire

09 Mar 2024 530

Pro România a decis să participe cu liste proprii la alegerile pentru Parlamentul European, cap de listă fiind Victor Ponta

14 Jan 2024 907

Fostul premier Victor Ponta, achitat definitiv în dosarul care a dus la demisia sa din fruntea PSD și, ulterior, din funcția de prim ministru

28 Dec 2023 875

Victor Ponta, reales președinte al Pro România

25 Nov 2023 960

Victor Ponta este noul consilier al premierului. Prima reacție după numire

18 Aug 2023 1460

Fostul ministru, Victor Paul Dobre nu-l va mai consilia pe președintele CJ Constanța (DOCUMENT)

26 Jun 2023 1391

Fostul ministru, Victor Paul Dobre, consilier cu normă întreagă la cabinetului președintelui CJ Constanța (DOCUMENT)

27 May 2023 1363

Constanța Aflat în vacanță pe litoral, Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, a ajuns de urgență la spital. Ce s-a întâmplat

12 Aug 2021 2236

Fostul deputat Andrei Gerea a fost numit la conducerea parcului eolian Crucea din Dobrogea

23 Apr 2021 2561

Un fost ministru din guvernul Ponta a devenit consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Constanța

06 Apr 2021 3406

A murit actorul Bogdan Stanoevici. Fusese confirmat cu COVID-19

12 Jan 2021 3638

Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” din Constanța Controversatul nou (vechi) ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu #25

25 Dec 2020 4130

Anunțul nopții în politica românească. Retragere șoc după eșecul de la parlamentare

07 Dec 2020 3301

Editorial Hai cu transparența averilor! Consilierii onorifici trebuie să-și dovedească onestitatea!

05 Dec 2020 5429

#alegeriparlamentare2020 PRO România și ALDE au fuzionat. Victor Ponta, desemnat de Congres pentru funcția de premier

08 Nov 2020 2029