VIDEO Liderii PSD au luat decizii cruciale la Neptun. Marcel Ciolacu – „M-am speriat de ceea ce va urma în România”

  • Liderii PSD au decis să mai aștepte cu depunerea moțiunii de cenzură pentru a strânge cele 234 de voturi necesare pentru căderea Guvernului condus de Florin Cîțu
  • „În acest moment, noi strângem 204 voturi”

Membrii din cadrul Partidului Social Democrat s-au aflat în acest început de săptămână la Neptun, unde, luni dimineață, a avut loc ședința Consiliului Politic Național al PSD, care a fost urmată de Reuniunea Grupurilor Senatului și Camerei Deputaților PSD.
 
Un aspect important, punctat de către liderul PSD, Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc între cele două ședințe ale social-democraților, a fost prezentarea vicepreședinților Senatului și Camerei Deputaților, nominalizările fiind, fără surprise, Gabriela Firea, Sorin Grindeanu și Vasile Dîncu.
 
„Am luat o decizie. În primul rând, niciun coleg nu a rămas în afara tabloului. Şi am luat o decizie ca cei mai buni comunicatori, deoarece nu este o comunicare foarte evidentă în Parlamentul României, ca cei mai buni comunicatori să urce şi în anumite funcţii în Biroul permanent. Aici mă refer la Sorin Grindeanu, Gabriela Firea şi Vasile Dîncu - să ocupe funcţiile de vicepreşedinţi la Senat, respectiv la Camera Deputaţilor", a precizat liderul PSD, Marcel Ciolacu.
 
Președintele PSD a fost întrebat dacă la şedinţă s-a discutat despre candidatul PSD la Preşedinţia României, iar Marcel Ciolacu a arătat că nu aceasta este prioritatea partidului. „Nu am avut această discuţie şi cred că am făcut suficiente declaraţii şi am schimbat cutuma partidului - preşedintele partidului nu este automat şi candidat la Preşedinţie. Mai e timp”, a spus Ciolacu.
 
„Eu am crezut că actualii şefi la Cameră şi la Senat convoacă în sesiune extraordinară Parlamentul ca să treacă această lege prin Parlament (legea consumatorului vulnerabil). Ei au convocat Parlamentul ca s-o pună pe prietena vrăjitoarelor din nou la TVR. Astea sunt priorităţile actualilor şefi de la Cameră şi Senat şi ale actualului Guvern şi altele sunt priorităţile românilor. Ea trebuia deja să fie în vigoare, trebuia convocat Parlamentul în sesiune extraordinară când au explodat preţurile, dar domnului Cîţu îi convine această explozie de preţuri, pentru că îşi măreşte valoarea PIB-ului, astfel încât va putea în continuare să facă împrumuturi externe”, a susţinut Marcel Ciolacu. 
 

Fără penali în funcții publice

 
Preşedintele Marcel Ciolacu a mai precizat în conferință că a solicitat colegilor din PSD ca iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” să fie introdusă de urgenţă pe ordinea de zi a Senatului, astfel încât să fie organizat referendumul prin care românii să se poată exprima cu privire la acest aspect. "Tot în această sesiune, voi cere ca prioritate zero la Senatul României - camera decizională - să fie introdus pe ordinea de zi proiectul de lege „Fără penali în funcţii publice". Astfel încât, după promulgarea legii, domnul prim-ministru penal, condamnat, să organizeze referendumul prin care românii să se exprime dacă doresc sau nu penali în funcţii publice. Eu sunt ferm convins că românii, peste 90%, nu doresc penali în nicio funcţie publică. Cer Biroului permanent al Senatului, liderului de grup al Partidului Social Democrat şi nu în ultimul rând domnului Barna - susţinătorul proiectului „Fără penali în funcţii publice”, şi domnului Cioloş să introducă pe ordinea de zi, în prima şedinţă a Senatului, proiectul de lege”, a declarat Ciolacu.

 

Moțiunea va fi depusă... dar nu acum

 
Parlamentarii PSD vor depune moţiune de cenzură când vor avea cele 234 de voturi necesare. Aceasta este concluzia la care au ajuns social-democrații care au stabilit, în cadrul Consiliului Politic Naţional al formaţiunii, să mai aștepte până să fie depusă moțiunea.

„De fapt şi de drept, domnul prim-ministru Cîţu ar fi trebuit să fie plecat de cel puţin o săptămână din fruntea Guvernului României, ori prin demisie, cum ar fi făcut orice om responsabil de stat, ori să i se ceară demisia, în cazul în care nu ai responsabilitatea de a-ţi da demisia, de către cel care l-a susţinut prim-ministru al României, de către cel care şi-a dorit această coaliţie a pierzătorilor, domnul Klaus Iohannis. Motivele principale sunt explozia preţurilor, gestionarea dezastruoasă a campaniei de vaccinare, iarăşi valul 4 ne-a prins nepregătiţi şi pe de altă parte faptul că avem un prim-ministru penal, condamnat şi ţepar dovedit în urma documentelor pe care le-am văzut cu toţii.
 
Am decis în unanimitate de voturi astăzi, în cadrul Consiliului Politic Naţional, că vom depune moţiune de cenzură în momentul în care vom avea cele 234 de voturi necesare să treacă această moţiune. În acest moment, partea de opoziţie a Parlamentului are 204 voturi”, a spus Marcel Ciolacu.

 

„M-am speriat de ceea ce va urma în România”

 
Marcel Ciolacu a decis să aștepte cu depunera moțiunii după ce mai mulți specialiști din partid i-au „prezentat întreg tabloul economic, financiar în acest moment în România”.
 
„Eu, personal, m-am speriat de ceea ce va urma în România, şi o să vedeţi în lunile de iarnă şi în luna martie, când ajungem să decontăm toate aceste scumpiri care se vor ţine în lanţ şi ce importuri şi ce presiune pe moneda naţională, pe rata de schimb va fi în luna decembrie. Şi atunci am avut o discuţie aplicată, astăzi, pe ceea ce avem. În acest moment, noi strângem 204 voturi. Nu vrem să depunem o moţiune de dragul de a depune o moţiune şi de a face un spectacol politic în jurul acestei moţiuni. Parlamentarii au candidat pe liste de partid, dar aş vrea să amintesc parlamentarilor PNL, UDMR, minorităţi, USR PLUS că primul lucru a fost să fie pe listă de partid, al doilea lucru a fost să primească votul românilor, iar românii în acest moment sunt într-un mare necaz produs de Guvernul domnului Iohannis. Este cazul să gândească singuri şi să vadă că 72% dintre români consideră că România se îndreaptă într-o direcţie greşită”, a adăugat el.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 25.04.2024

25 Apr 2024 165

Oficial de la Ministerul Muncii Anunțul mult așteptat de pensionari! Se va întâmpla înaintea sărbătorilor pascale

25 Apr 2024 290

Investiții la Marea Neagră Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu comisarul european pentru Parteneriate Internaționale

25 Apr 2024 249

Guvernul RomânieiÎntrevederea dintre premierul Marcel Ciolacu și comisarul european pentru Parteneriate Internaționale, Jutta Urpilainen

25 Apr 2024 193

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 24 aprilie 2024

24 Apr 2024 291

Guvernul RomânieiMesajul premierului Marcel Ciolacu transmis cu prilejul Sărbătorii Pesah

23 Apr 2024 239

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 23 aprilie 2024

23 Apr 2024 237

Premierul Marcel Ciolacu „Gabriela Firea n-a avut nicio treabă cu azilele groazei“

20 Apr 2024 529

Marcel Ciolacu Portul Constanţa, cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră

19 Apr 2024 586

MAEDin Agenda de lucru a MAE 19 aprilie 2024, vă semnalăm

19 Apr 2024 248

MAEDin Agenda de lucru a MAE 18 aprilie 2024, vă semnalăm

18 Apr 2024 316

Guvernul RomânieiPremierul Marcel Ciolacu

18 Apr 2024 284

Guvernul RomânieiEforturile comune de pace și securitate în Orientul Mijlociu și dezvoltarea unor proiecte majore de investiții vor dezvolta constant relația între România și Qatar

17 Apr 2024 303

MAEDin Agenda de lucru a MAE 17 aprilie 2024, vă semnalăm

17 Apr 2024 280

Guvernul RomânieiPremierul Marcel Ciolacu - Avem în vedere atragerea de investiții în valoare de 15 miliarde de euro

16 Apr 2024 281