Viitorii parlamentari ne vor costa 13 milioane pe zi

Ca toti bugetarii, senatorii si deputatii au primit si ei, inca de la inceputul acestui an, cresteri salariale prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului, sporurile fiind cele anuntate pentru toata lumea, adica 6% incepand cu luna ianuarie si 9% din aceasta luna. Dar, pentru ca nu sunt simpli bugetari, parlamentarii constanteni, si nu numai, s-au bucurat mai mult decat salariatii obisnuiti ai statului, deoarece, in cazul lor, marirea s-a acordat de mai multe ori. Indemnizatia unui parlamentar a ajuns, dupa repetatele mariri, intre 36 si 45 de milioane lei. Totusi, parlamentarii nu au dreptul numai la indemnizatia impozabila. Pentru fiecare zi de lucru, in cadrul celor doua camere ale Parlamentului, fiecare parlamentar din provincie, cum este si cazul celor 19 alesi constanteni, mai primeste si o diurna reprezentand 2% din indemnizatie. Pentru fiecare zi de lucru, parlamentarii din provincie, deci si cei din Constanta, mai primesc si o diurna, de aproape 700.000 lei pe zi. In total, se ajunge la peste 100 de milioane pe luna pentru fiecare parlamentar. In afara acestor sume, parlamentarilor li se mai asigura cate un automobil de serviciu, autohton pentru cei de rand si strain pentru cei cu functii, cotele de benzina aferente, si, nu in ultimul rand, telefoanele mobile cu abonamente generoase. Daca in cazul deputatilor Liana Naum, Aurel Daraban, Puiu Hasotti si al senatorilor Mircea Iustian si Dan Nicolae Rahau sumele forfetare se justifica prin prezenta zilnica la cabinete a unui reprezentant, in cazul celorlalti fondurile sunt nejustificate si este lesne de inteles ca le intra in buzunare.Senatul si Camera Deputatilor continua sa fie institutii care impovareaza an de an contribuabilul de rand. Daca in anul 2000, Constanta a fost reprezentata in Senat cu cinci mandate, in urmatoarea legislatura, judetului ii vor reveni doar patru mandate. De asemenea, comparativ cu anul 2000, cand Constanta a dat 14 deputati, dupa alegerile din noiembrie, doar 11 deputati vor reprezenta judetul nostru in Parlament. Pentru toti acestia, se vor cheltui, nici mai mult, nici mai putin de 4,7 miliarde lei. Daca ar fi sa ducem calculul mai departe, am constata ca acelasi parlamentar ne va costa pe zi aproximativ 13 milioane de lei. Daca tinem cont ca, numai la Constanta, PSD a inclus pe listele parlamentare o serie de reprezentanti cu "greutate" precum fiul prefectului Gheorghe Martin, Eduard, obisnuit cu "banii lui tata", am putea crede ca suma nu reprezinta mare lucru pentru unii dintre viitorii parlamentari.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 467

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Iulianei Florentina Ciubuc, secretar general, UAT Murfatlar (DOCUMENTE)

13 Apr 2024 561

Declarații de avere Constanța Marian Cara-Dima, secretar general la Primăria Rasova, averea și interesele (DOCUMENTE)

09 Apr 2024 515

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Luminiței Gheorghe din cadrul ABADL (DOCUMENTE)

06 Apr 2024 464

Declarații de Avere Constanța Mihai Dusu, șef formație la ABADL deține un apartament (DOCUMENT)

02 Apr 2024 640

Declarații de avere Constanța Andreea Ciocănel, secretar general la Primăria Mangalia, averea și interesele (DOCUMENTE)

01 Apr 2024 633

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Gabriel Dorbica, șef compartiment la ABADL (DOCUMENTE)

30 Mar 2024 576

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 671

Oficial Parchetul European, ample percheziții în Constanța și Galați. Ar fi vizați angajați ai ANR și ai Administrației Dunării

27 Mar 2024 1068

Declarații de avere Constanța Simona Grigorescu, șef birou la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

26 Mar 2024 608

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui lui Paul Cononov, Director la ABADL (DOCUMENTE)

24 Mar 2024 716

Ora Pământului Și în acest an, Tulcea este „oraş oficial Earth Hour” (VIDEO)

20 Mar 2024 599

Firme „de casă” în județul Constanța Primăria Cogealac, contracte directe cu două companii apropiate arhitectului șef de la Primăria Corbu (DOCUMENTE)

18 Mar 2024 1018

Declarații de avere Constanța Bristena Doxan, șef serviciu la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, averea și interesele (DOCUMENTE)

18 Mar 2024 678

Andreea Adelina Cârjilă, parte din personalul care administrează/ implementează programe/proiecte finanțate din fonduri externe/ bugetare la ABADL, averea și interesele (DOCUMENTE)

10 Mar 2024 725