Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD. Cine vine la conducerea partidului. Ce spune Dăncilă

Aseară, Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD, decizia fiind luată la ședința Comitetului Executiv a Partidului Social Democrat, acolo unde s-au aruncat cuvinte grele de partea tuturor taberelor.

Anunțul că Viorica Dăncilă a demisionat a venit târziu, spre miezul nopţii, după ce la ședința Comitetului Executiv s-a luat o pauză, după o serie de discuții foarte aprinse.

Conform surselor politice, șefa PSD a rămas în sală pe timpul pauzei împreună cu Eugen Teodorovici. În urma discuției, Viorica Dăncilă a spus că demisionează, menționează sursele.

Înainte de pauză, liderul PSD a propus să rămână în funcție până la congresul PSD. Propunerea a fost supusă la vot, dar a fost respinsă.

La finalul ședinței CEx, Viorica Dăncilă a confirmat că nu mai e liderul partidului.

„Am înțeles opinia colegilor mei, faptul că se dorește o resetare a partidului. Nu e un moment de slăbiciune, e un moment de demnitate. Eu consider că a trebuit să-mi dau demisia din funcția de președinte al Partidului Social Democrat”, a declarat Dăncilă.


Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD

În urma pasului făcut înapoi de Viorica Dăncilă, șef interimar al Partidului Social Democrat a devenit Marcel Ciolacu, care e Președintele Camerei Deputaților, mai spun sursele politice. Secretar General al Partidului va fi Paul Stănescu.
 
Ședința Comitetului Executiv a decurs furtunos.

Potrivit acelorași surse, mai mulți vicepreședinți ai PSD și-au dat demisia din funcții. Printre ei Carmen Dan și Lia Olguța Vasilescu. Mihai Fifor, la rândul său, a spus că demisionează.


Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a devenit liderul interimar al PSD, după ce Viorica Dăncilă și-a dat demisia. Ciolacu a spus că fosta candidată la prezidențiale a partidului nu a fost forțată să renunțe la conducere.

După ședința Comitetului Executiv al PSD, Marcel Ciolacu a însoțit-o la declarațiile de presă pe Viorica Dăncilă. După ce ea a confirmat că a demisionat, Ciolacu a susținut și el declarații.

Vreau să mulțumesc doamnei Viorica Dăncilă, fostul nostru președinte. După ce colegii mei m-au ales președinte interimar, am ales secretarul general de partid, domnul Paul Stănescu", a spus Ciolacu.


El a dezmințit că Dăncilă a luat decizia sub presiune.

"Nu a fost preluată această conducere prin forţă. Dacă ar fi fost preluată prin forţă, presupun că nu ţinea CEx şase ore şi nu şi-ar fi exprimat toată lumea opinia. A fost un gest de normalitate al doamnei preşedinte după ce ne-a ascultat şi şi-a depus demisia. Nimeni nu i-a cerut demisia doamnei Dăncilă. Cu toţii am ajuns la concluzia că trebuie resetat acest partid", a declarat noul lider.

Ciolacu va rămâne lider al PSD până la congresul partidului, despre care el a estimat că ar putea fi organizat în prima parte a anului viitor.

Sursa foto: Colaj ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viorica Dăncilă a demisionat din Partidul Social Democrat

29 Mar 2022 2805

Viorica Dăncilă cere demisia președintelui României, Klaus Iohannis

14 Oct 2019 1775

Ce spune premierul Viorica Dăncilă, despre o eventuală demisie

07 Oct 2019 1795

Demisia miniştrilor Şova şi Stănescu, solicitată de Viorica Dăncilă

20 Nov 2018 1449

Demisie în Guvernul Dăncilă. Ministrul pentru Afaceri Europene a demisionat din funcție

10 Nov 2018 1696

După scrisoarea pe care a trimis-o la Bruxelles, premierului României, Viorica Dăncilă, i se cere demisia

17 Aug 2018 2614

Premierul Viorica Dăncilă, răspuns pentru președintele Klaus Iohannis „Nu văd niciun motiv ca să-mi depun demisia"

27 Apr 2018 1843

Ce spune Liviu Dragnea despre o eventuală demisie a premierului Viorica Dăncilă

27 Apr 2018 1825

Klaus Iohannis i-a cerut azi demisia premierului Viorica Dăncilă

27 Apr 2018 4147