Visul unei candidaturi de-o vară Primăria Mangalia, cea mai râvnită din judeţul Constanţa (galerie foto)

cap_8.jpgNouă nume sunt avansate pentru alegerile locale de anul acesta pentru Primăria Mangalia: Zanfir Iorguş, Cristian Radu, Claudiu Tusac, Ion Niculescu, Vasile Olan, Ion Mincă, Mihai Voicu, Adrian Cârlescu şi Constantin Filimon.

Alegerile locale de anul acesta, a căror dată a fost stabilită de Guvern pe 10 iunie, reorganizează taberele şi dau ocazia prefigurării a noi şi noi alianţe şi înţelegeri electorale. În această perioadă, toţi posibilii aspiranţi la mandatul de primar îşi fac calcule, promit, negociază. Deveniţi peste noapte strategi, unii dintre candidaţi aşteaptă momentul propice pentru anunţul candidaturii. În unele cazuri însă, aceşti aspiranţi la mandatul de primar încă se mai lasă curtaţi.

Primăria Mangalia este, fără îndoială, una dintre marile mize ale scrutinului din această vară. Sudul litoralului pare să atragă din ce în ce mai mulţi candidaţi, unii cu notorietate, alţii străini de localitate, unii cu şanse reale, alţii doar visători cu ochii deschişi.

Pentru mandatul de primar al municipiului Mangalia sunt avansate numele a nouă candidaţi: Claudiu Tusac - actualul primar social-democrat, Zanfir Iorguş - deputatul PDL al Colegiului 5, fost primar al Mangaliei, Cristian Radu - comisarul-şef autosuspendat al Gărzii Financiare Constanţa, Ion Mincă - vicepreşedintele UNPR Constanţa, Vasile Olan - preşedintele PC Mangalia, Adrian Cârlescu (PRM), Ion Niculescu (independent), Mihai Voicu şi Constantin Filimon. Numele acestora doi din urmă sunt însă mai puţin vehiculate în clipa de faţă, chiar dacă la un moment dat se spunea că Nicuşor Constantinescu l-ar putea prefera pe unul dintre ei pentru o candidatură în locul lui Tusac. Voicu este consilier local PSD, iar Filimon consilier local FD, chiar dacă Partidul Forţa Democrată nu mai există.

Candidaţi anunţaţi oficial

candidati_mangalia_-_Ion_Minca_07.jpg

Printre cele nouă nume există şi aspiranţi la mandatul de edil-şef al Mangaliei care au recunoscut public faptul că vor intra în cursa pentru Primărie. Primul care a făcut acest gest a fost Cristian Radu, comisar-şef al Gărzii Financiare Constanţa, care s-a autosuspendat din funcţie pentru o perioadă de şase luni. Pe 6 martie, Radu a anunţat că va candida la Primăria Mangalia, în calitate de independent. Mai exact, „independent susţinut de locuitorii municipiului Mangalia", aşa cum a declarat chiar Cristian Radu.

Tot pe 6 martie a mărturisit şi Adrian Cârlescu faptul că va candida la Primăria Mangalia, din partea PRM.

Câteva zile mai târziu, Vasile Olan a anunţat că va intra şi el în cursa pentru Primăria din sudul litoralului, din partea PC.

„N-am chef de o discuţie despre o candidatură"

Interesantă este, pe tema alegerilor, reacţia actualului primar, Claudiu Tusac. Acesta ne-a declarat, ca şi în alte ocazii de altfel, că pentru moment candidatura nu este o prioritate pentru el. „Nu mai ştiu nici cum o cheamă pe nevastă-mea de când am revenit în Primărie, fiindcă nu am timp deloc. Dacă decid cei de la Constanţa, de la Bucureşti, o să vedem. Acum n-am nici chef, nici timp de o discuţie despre o candidatură", a explicat recent revenitul în funcţia de primar, Cladiu Tusac.

Nu în ultimul rând, de precizat este că, în cazul în care va candida, Tusac nu a putut să spună dacă va fi candidat PSD sau din partea USL.

Iorguş dă Parlamentul pentru Primărie

Deşi nu şi-a anunţat oficial candidatul până la acest moment, cel mai probabil PDL va merge la alegerile din iunie pe mâna deputatului Zanfir Iorguş. Parlamentarul intenţionează să revină, în calitate de edil-şef, în Primăria pe care a condus-o până în 2008.

Nici UNPR-ul nu stă pe margine în Mangalia. Aşa cum a declarat în urmă cu aproximativ două săptămâni, vicepreşedintele UNPR Constanţa, Ion Mincă, ia în calcul o candidatură la fotoliul de primar. Decizia va fi luată, conform spuselor lui Mincă, în cursul săptămânii viitoare.

Independenţa, un statut la modă

candidati_mangtalia_-_Claudiu_Tusac_01.jpg

Doctorul Ion Niculescu, fostul director al Spitalului Municipal Mangalia, a anunţat, pe 3 februarie, că va candida pentru mandatul de primar în calitate de independent. Conform spuselor acestuia, campania sa nu va fi una agresivă, ci mai degrabă constructivă. Niculescu nu vrea o campanie cu pui şi căldări.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 444

Rugby CSM Constanța Under-20 a urcat pe locul doi, după victoria cu LPS Suceava (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 374

Afaceri Constanța AGOA societății Romanța Estival 2002, convocată în ședință. Ce se va discuta

27 Mar 2024 434

Constanța Șofer beat și fără permis condamnat definitiv la închisoare

27 Mar 2024 532

Firme Constanța Acționarii Hotel Club Estival 2002 SA, convocați în ședință. Iată ce se va discuta

27 Mar 2024 345

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)

26 Mar 2024 787

Avocatul Adrian Cuculis, din Baroul București, declarații în dosarul crimei din Mangalia! (VIDEO)

26 Mar 2024 475

UPDATE. Imaginile durerii la Tribunalul Constanța! Mătușa Alinei, tânăra ucisă la Mangalia, strânge la piept poza copilei (FOTO+VIDEO)

26 Mar 2024 784

Eco Gold Invest SA anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Amplasarea Unei Instalații De Sortare Deșeuri

26 Mar 2024 272

Atenție, detalii cu puternic impact emoțional! Crimă într-un hotel din Mangalia! Prima ședință de judecată cu ușile deschise (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 1050

Știri Constanța Ce a descoperit Poliția pe strada Tudor Vladimirescu din Medgidia?

24 Mar 2024 637

Fotoreportaj În armonie cu natura. Spectacolul lebedelor în Portul Turistic Mangalia (FOTO+VIDEO)

24 Mar 2024 395

Firme Constanța Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia. Se stabilește indemnizaţia brută fixă lunară a administratorilor provizorii

23 Mar 2024 579

Procesul dintre UAT Mangalia și Serviciului Comisariatului Județului Constanța, amânat. Dosarul, pe rolul Tribunalului

23 Mar 2024 445

Cine sunt candidații AUR la alegerile locale din județul Constanța. Lista oficială (DOCUMENT)

23 Mar 2024 2430