Vot liberal in favoarea PSD

Consilierii Stoica si Serban au incalcat disciplina de partid

Pentru infiintarea SC "Domeniul Public si Privat Judetean" SRL a fost nevoie de votul a doua treimi din numarul total al consilierilor judeteni, respectiv 30 de voturi din 44 de consilieri * Dupa plecarea presedintelui CJC din sedinta, in sala au ramas cei doi consilieri liberali Serban Daniel si Valeriu Stoica, care se pare ca au venit la solicitarea pesedistilor * La anuntarea rezultatului votului, impresia tuturor celor prezenti a fost ca, pentru a se intruni cvorumul necesar, unul dintre liberali a votat cu PSD * Presedintele Consiliului Judetean, Stelian Dutu, spune ca, din informatiile sale, ambii consilieri liberali prezenti la sedinta, din motive de ordin personal (n.r. - afacerile pe care le desfasoara cu administratia locala) au dat votul lor partidului de guvernamant * Cei doi sunt la a doua abatere de acest gen, cand prin pozitia lor au incalcat hotararile luate de conducerea judeteana a PNL in raport cu protocolul de Alianta incheiat intre liberali si democrati * Presedintele liberal constantean, Puiu Hasotti, sustine ca in cadrul unei sedinte de partid, programata la sfarsitul acestei saptamani, va aplica masuri drastice, care merg pana la excluderea din partid pentru cei care au votat impotriva Aliantei si au incalcat statutul acesteia

Presedintele Consiliului Judetean, Stelian Dutu, sustine ca detine informatii exacte potrivit carora, la ultima sedinta extraordinara a Consiliului Judetean, convocata de grupul de consilieri PSD-PRM, liberalii au incalcat protocolul de colaborare cu Partidul Democrat. Pentru infiintarea SC "Domeniul Public si Privat Judetean" SRL a fost nevoie de votul a doua treimi din numarul total al consilierilor judeteni, respectiv 30 de voturi din 44 de consilieri. La primul vot s-a inregistrat o eroare, numarul voturilor valabil exprimate fiind mai mare decat cel al consilierilor prezenti. Votul s-a repetat, iar in final infiintarea societatii s-a aprobat cu 30 de voturi "pentru" si unul "impotriva". Dupa plecarea presedintelui CJC din sedinta, in sala au ramas cei doi consilieri liberali Serban Daniel si Valeriu Stoica, care se pare ca au venit la solicitarea pesedistilor. La anuntarea rezultatului votului, impresia tuturor celor prezenti a fost ca, pentru a se intruni cvorumul necesar, unul dintre liberali a votat cu PSD. Seful CJC spune ca ambii consilieri liberali prezenti din motive de ordin personal (n.r. - afacerile pe care le desfasoara cu administratia locala) au dat votul lor partidului de guvernamant. Acestia nu sunt la prima abatere de acest fel. De mai multe ori cei doi n-au respectat hotararile luate de conducerea judeteana a PNL in raport cu protocolul de Alianta incheiat intre liberali si democrati. "Doi liberali au votat cu PSD. Este pentru a doua oara cand se intampla acest lucru. Consider ca aceasta este o problema exclusiva a organizatiei PNL. Personal, eu am incredere in relatia pe care PD o are cu liberalii. Consider ca este normal ca cei care nu respecta disciplina de partid sa suporte consecintele", sustine presedintele CJC, Stelian Dutu. Contactat telefonic, imediat dupa sedinta care s-a desfasurat miercuri dupa-amiaza, presedintele PNL Constanta, Puiu Hasotti, a confirmat faptul ca cei doi consilieri liberali au incalcat protocolul si au votat impreuna cu PSD. Hasotti sustine ca in cadrul unei sedinte de partid, programata la sfarsitul acestei saptamani, va aplica masuri drastice, care merg pana la excluderea din partid pentru cei care au votat impotriva Aliantei si au incalcat statutul acesteia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 347

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 393

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 669

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 576

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 535

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 759

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 558

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 661

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 712

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 524

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 581

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 556

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 786

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14204