Vot secret în BPJ. Președintele Bogdan Huțucă obține pentru PNL Constanța două posturi de secretar de stat în cabinetul Cîțu

  • Deputatul Bogdan Huțucă se dovedește încă o dată un lider puternic
  • Huțucă a obținut două posturi de secretar de stat în cabinetul condus de Florin Cîțu, ca urmare a scorului obținut de PNL Constanța la alegerile parlamentare
  • Votul pentru funcțiile de secretar de stat va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni în cadrul Biroului Permanent Județean
  • O funcție de secretar de stat va fi la nivelul Ministerului Energiei și va fi ocupată de George Niculescu, fost prefect al județului Constanța
  • Cel de-al doilea post ar putea fi la Educație, acolo, unde o variantă este Mihnea Claudiu Drumea, decanul de Drept și Administrație Publică, din cadrul Universității Spiru Haret din Constanța
  • PNL Constanța va încerca în cadrul acestor negocieri să păstreze funcția de reprezentant al Guvernului în teritoriu, ocupată de finanțistul Silviu Coșa
 
Deputatul Bogdan Huțucă se dovedește încă o dată un lider puternic.

În cadrul negocierilor purtate la sfârșitul săptămânii trecute, Huțucă a obținut două posturi de secretar de stat în cabinetul condus de Florin Cîțu, ca urmare a scorului obținut de PNL Constanța la alegerile parlamentare.

O funcție de secretar de stat va fi la nivelul Ministerului Energiei și cel mai probabil va fi ocupată de George Niculescu, specialist în energie regenerabilă, fost prefect al județului Constanța și fost candidat pentru Senatul României.

Cel de-al doilea post ar fi putea fi la Educație, acolo, unde una dintre nominalizări ar putea fi Mihnea Claudiu Drumea, decanul de Drept și Administrație Publică, din cadrul Universității Spiru Haret din Constanța și fost candidat PNL pentru Camera Deputaților la parlamentarele din 6 decembrie 2020.

Potrivit liderului PNL Constanța, pentru cel de-al doilea post de secretar de stat, încă se poartă discuții. "Nu avem încă educația", afirmă aceasta.

Vă reamintim, la începutul negocierilor, liberalii de la malul mării și-au exprimat dorința și pentru portofolii de secretar de stat la nivelul ministerelor Transporturilor, Agriculturii, dar și la Muncă, astfel încât, până la finalul negocierilor, postul de la Educație ar putea fi preschimbat într-unul la nivelul altui minister din cele enumerate mai sus.

Fostul director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța, Costel Stanca sau consilierul județean și directorul adjunct AFIR, Dorin Opreanu, ar putea fi și ei variante pentru ministere. 

În ceea ce privește nominalizările pentru funcțiile de secretar de stat, președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă a precizat că votul va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni în cadrul Biroului Permanent Județean. "Pe pozițiile onținute se pot înscrie mai multe persoane sau pot face mai multe propuneri. Votul de la sfârșitul săptămânii din BPJ va fi secret", a spus Huțucă.


Cât privește negocierilor pentru prefecți și subprefecți, atât PNL cât și USR PLUS revendică prefecții în cele mai importante județe din țară: Bucureşti, Clujul, Iaşiul, Sibiul, Timiş şi Constanţa.

PNL Constanța va încerca în cadrul acestor negocieri să păstreze funcția de reprezentant al Guvernului în teritoriu, ocupată de finanțistul Silviu Coșa. Ieri, negocierile s-au blocat, însă aceastea urmează să fie reluate pe parcursul săptămânii.

Vă reamintim, potrivit algoritmului stabilit încă de anul trecut, PNL are alocate 23 de posturi, celor de la USR PLUS le revin 14 prefecţi, iar UDMR-ului, 5 prefecţi.

 

Citește și:

Niculescu, Stanca, Opreanu sau Drumea - oricare poate fi o variantă. PNL Constanța își dorește cel puțin două funcții de secretar de stat în cabinetul Câțu


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Organizația de tineret a PSD Murfatlar a trecut în corpore la filiala PNL din localitate

28 Mar 2024 951

Gabriel Ciobanu, candidează la funcția de primar Partidul Național Liberal, filiala Constanța susține un pol electoral unit cu toate forțele de dreapta, pentru localitatea Agigea!

27 Mar 2024 931

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 729

Începe evaluarea secretarului general al municipiului Constanța. Cine o va nota pe Fulvia Dinescu?

18 Mar 2024 715

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1192

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1577

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1391

LIVE VIDEO+TEXT Vergil Chițac consideră că Florin Mitroi îl poate ajuta să câștige al doilea mandat la Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Mar 2024 888

Vergil Chițac - „Candidez pentru al doilea mandat de primar al Municipiului Constanța“

15 Mar 2024 1055

Florin Mitroi, candidat PNL la CJ Constanța! Iulia Iurea, actualul viceprimar, viitor candidat la primăria Valu lui Traian

15 Mar 2024 1410

Florin Mitroi face tandem cu Vergil Chițac PNL Constanța și-a desemnat candidații pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța !

15 Mar 2024 1424

Florin Mitroi, oficial candidat al PNL la Consiliul Județean Constanța

15 Mar 2024 1086

Liberalii constănțeni dezbat și decid duminică în CDJ candidatul pentru Consiliul Județean Constanța!

14 Mar 2024 979

Un consilier județean a fost radiat din registrul membrilor PNL Constanța. Cine preia mandatul vacant în CJC?

13 Mar 2024 928

Partidul Național Liberal - Filiala Constanța, mesaj de 8 Martie

08 Mar 2024 367