Zestre de parlamentar

cap_1.jpgConform prevederilor legale în vigoare până în data de 15 iunie, parlamentarii trebuiau să depună declaraţiile de avere actualizate. În Circumscripţia Electorală Constanţa, doar la şase din cei doisprezece deputaţi şi la unul din cei patru senatori de la mal de mare apar postate, pe site-urile Camerelor, noile declaraţii de avere. 

Din cei 12 deputaţi de Constanţa, doar şase par să fi respectat legea: Gheorghe Dragomir (PNL), Amet Aledin (UDTTMR), Mihai Lupu (PNL), Cristina Dumitrache (PSD), Constantin Chirilă (PD-L) şi Ibram Iusein (UDTR). Ceilalţi şase - Zanfir Iorguş (PD-L), Eduard Martin (PSD), Matei Brătianu (PSD), Manuela Mitrea (PSD), Antonella Marinescu (PSD) şi Maria Stavrositu (PD-L) nu aveau postate pe site-ul Camerei Deputaţilor noile declaraţii de avere, cei interesaţi putând afla doar zestrea cu care aceştia au venit în Parlament. O comparaţie între declaraţiile de avere postate la începutul acestei legislaturi şi cea actualizată (n.r. în cazul deputaţilor care au binevoit să respecte legea) ne-a demonstrat că viaţa de parlamentar nu a adus modificări spectaculoase în zestrea deputaţilor constănţeni.

Conturile deputaţilor PNL au intrat la apă

În timp ce deputatul Gheorghe Dragomir şi-a redus cu peste 10.000 lei suma din contul bancar, Amet Aledin şi-a mai deschis un cont în care a agonisit 15.000 lei. Avuţia liberalului Mihai Lupu s-a diminuat cu 16.500 lei, iar zestrea social-democratei Cristina Ileana Dumitrache a rămas aceeaşi... zero, doar la venituri ea reuşind să cumuleze trei salarii primite de la SC Eurosantis, CJC şi Camera Deputaţilor. În declaraţia de avere a deputatului PD-L Constantin Chirilă au apărut doar două modificări în plus: o asigurare de viaţă pe numele soţiei şi acţiuni în valoare de 100 lei la o nouă societate comercială. În cazul deputatului UDTMR, Ibram Iusein, declaraţia de avere actualizată este asemănătoare cu cea postată în decembrie 2008 şi se rezumă la un apartament în municipiul Tulcea.

declaratii__maria_stavrositu_04.jpgContactaţi telefonic, deputaţii PD-L Maria Stavrositu şi Zanfir Iorguş au confirmat că s-au conformat prevederilor legale. „Acum două zile am depus-o, dar nu veţi găsi modificări spectaculoase", ne-a asigurat Iorguş. Ieri şi-a depus declaraţia de avere şi Maria Stavrositu, care a menţionat că doar la capitolul venituri apar sume de bani în plus. „N-am cumpărat, n-am vândut nimic", a adăugat democrat-liberala. Probabil că şi deputaţii PSD s-au încadrat în termenul prevăzut de lege, însă nu am reuşit să obţinem confirmarea direct de la sursă. Cum le-a influenţat averea perioada scurtă ce a trecut de la preluarea mandatului vom afla după ce declaraţiile lor vor apărea pe site.

declaratii_deputati_alexandru_mazare_online.jpgBani albi pentru zile negre

Am fi fost curioşi să vedem dacă este rentabil, din punct de vedere financiar, să fii senator sau deputat, însă curiozitatea noastră  nu a putut fi satisfăcută. Pe site-ul Senatului României, doar la senatorul Puiu Haşotti apare o altă declaraţia de avere, ceilalţi trei senatori de la malul mării - Mircea Banias (PD-L), Alexandru Mazăre (PSD) şi Nicolae Moga (PSD) -uitând, probabil, de prevederile legale. Nu ştim dacă declaraţia senatorului PNL Puiu Haşotti, depusă pe 2 februarie anul curent, poate fi considerată actuală. Însă, indiferent de situaţie, un lucru este cert: parlamentarul a dovedit că poate fi şi econom. În declaraţia sa din februarie, singura noutate o reprezintă depozitul de la CEC în valoare de 80.000 lei. Senatorul PD-L Mircea Banias ne-a declarat că a depus declaraţia de avere actualizată ieri şi urmează a fi postată, situaţie similară cu cea a social-democratului Alexandru Mazăre. „Nu ştiu dacă apar modificări importante în noua declaraţie. Veţi vedea când va fi postată", a adăugat senatorul PSD din Colegiul nr. 3. „Azi a depus declaraţia actualizată... Am sărăcit, dar nu prea rău", a afirmat şi senatorul Nicolae Moga.

{mos_ri:parlamentari,avere}

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Constanţa angajează. Detalii

22 Apr 2024 755

Angajări Constanța Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” angajează medic specialist. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 439

#ConstantaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 14. 22 aprilie 2024- Suntem în vârful valului de energie

22 Apr 2024 367

Angajări Constanța Cauți un loc de muncă? Sunt posturi vacante la Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral

21 Apr 2024 833

Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 02311 Constanța angajează! Ce post este scos la concurs

20 Apr 2024 7295

Caută un loc de muncă? Liceul Tehnologic ”Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, județul Constanța angajează

19 Apr 2024 722

Marcel Ciolacu Portul Constanţa, cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră

19 Apr 2024 579

Locuri de muncă Constanța Primăria Municipiului Mangalia scoate la concurs un post vacant. Detalii

19 Apr 2024 529

Este necesară o vechime de 6 ani și 6 luni Ce post scoate la concurs Universitatea „Ovidius” Constanța

19 Apr 2024 769

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 565

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 683

Angajări Constanța Ce post scoate la concurs Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord

18 Apr 2024 626

Angajări Constanța Spitalul Orășenesc Cernavodă scoate la concurs un pot vacant. Iată ce trebuie să faci

17 Apr 2024 458

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 494

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 797