Politic

Ziua Instituţiei Prefectului la Constanţa Foşti prefecţi şi subprefecţi au celebrat alături de actualii conducători. Cine au fost marii absenţi (galerie foto)

Eveniment de mare anvergură la Instituţia Prefectului din Constanţa. Foşti prefecţi şi subperfecţi, alături de actuala conducere a instituţiei, reprezentanţi ai deconcentratelor, politicieni, invitaţi, au serbat împreuna Ziua Instituţiei Prefectului, marţi, 2 aprilei 2019.

De la ora 11.00 pe platoul din fața Instituției Prefectului – Județul Constanța , au debutat manifestările dedicate Zilei Instituţiei Prefectului. La eveniment au participat 250 de elevi, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al județului Constanța, Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Grupării de Jandarmi Mobilă ”Tomis” Constanța, Gărzii de Coastă, Inspectoratului Școlar Județean Constanța, şefii instituţiile deconcentrate.

Platoul din fața Instituției Prefectului – Județul Constanța a fost împărțit în patru careuri. Fiecare careu avea îndrumători din partea instituției care a pus la dispoziție tehnica /echipamentele, pentru ca acestea să poată fi prezentate copiilor participanți.

De la ora 12:30, în curtea interioară și foaierul și Sala ”Remus Opreanu” a avut loc un program artistic susţinut de un cvartet de coarde, de Fanfara  Muzicii Militare a Forțelor Navale  şi de de elevii Colegiului de Artă “Regina Maria“ din Constanţa. La eveniment au fost prezenţi mai mulţi primari din judeţ, amintindu-i pe George Scupra, din Ovidiu, Viorel Ionescu, din Hârşova, dar şi mulţi alţii.
Zece foști prefecți și subprefecți au fost la evenimentul care a început cu intonarea Imnului Național al României, cântat de corul copiilor de la Colegiul Național de Arte Constanța. Au fost nelipsiți de la eveniment reprezentanții Consiliului Județean Constanța și ai Primăriei Municipiului Constanța. 

Dumitru Jeacă, actualul prefect al judeţului, sub privirile emoţionate ale lui Şenol Ali şi Ionuţ Done, cei doi subprefecţi, a transmis mesajul instituţiei.
Din foştii conducători ai instituţiei, au fost prezenţi Eugen Bola, Dragoş Chilea, Dragoş Chirobocea, Marian Pârjol, Radu Volcinschi, Claudiu Iorga Palaz, Daniel Culeţu, Ioan Albu, Curt-Mala Aidun şi Anefi Ersun.
Nu au lipsit nici preşedintele Universității Andrei Șaguna, Aurel Papari, rectori universitari, inspectorii școlari,  în frunte cu Gabriela Bucovală, reprezentanți ai Armatei, Gărzii de Coastă,  UMC, CCINA, CJPC, Delfinariu Constanța, muzeele din municipiu, etc.
Mirela Florneța Matichescu, administratorul județului a transmis, de asemenea, un mesaj emoționant pentru a transmite mulțumiri și admirație către foștii și  actualii prefecți. 

Viceprimarul Costin Răsăuțeanu a transmis mesajul autorității locale , în numele Primăriei Constanța. El a făcut o trecere în  timp că ceea ce se întâmplă astăzi , libertatea de exprimare de care ne bucurăm cu toții pleacă de la un moment foarte important - 24 ianuarie 1859. Corina Apostoleanu, directorul Bibliotecii Județene Constanța a continuat cu o prezentare istorică a clădirilor unde a funcționat Instituția Prefectului de-a lungul anilor, de la înființare până în prezent.
Cuvântul de încheiere l-a avut Constantin Dancu, inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, care a vorbit în numele tuturor deconcentratelor prezente.
Evenimentul s-a terminat cu o recepţie de şampanie şi gustări, în surdină fiind Fanfara Forţelor Navale.

Marii absenţi la eveniment

De la eveniment au lipsit primarul Decebal Făgădău, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu. Cei doi au trimis, însă reprezentanţi, mai precis pe cei doi viceprimari Costin Răsăuţeanu şi Dumitru Babu, unde a vorbit cel dintâi, iar din parte CJ-ului a venit Mirela Matichescu, administratorul judeţului.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

S-a declarat recurs în procesul în care Prefectura Constanța vrea anularea unui PUZ inițiat de tulcenii de la Cambela Prod (document)

13 Jun 2019 2386

Târg de benefacere la Constanța Fondurile strânse, donate Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Albatros

09 Jun 2019 1829

Sindicatul polițiștilor din Constanța își caută dreptatea în instanță. Procese pe bandă rulantă pentru drepturile salariale

01 Jun 2019 947

În ce stadiu este procesul de primire a buletinelor de vot din municipiul și județul Constanța

27 May 2019 425

UPDATE Continuă procesul de dezinstituționalizare la nivelul DGASPC Constanța. Azi, au fost semnate trei contracte. Detalii

23 May 2019 649

Miting în această seară la Prefectura Constanţa. Cine îl organizează

19 May 2019 652

Post vacant în cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Constanţa. Când este programat concursul

16 May 2019 658

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, întâlnire de lucru la Prefectura Constanța

10 May 2019 727

Prefectura Constanța pierde procese pe bandă rulantă pe motiv de tardivitate! Cauza - nu are specialiști în PUZ-uri și stă la „mâna“ Inspectoratului în Construcții, care face verificări

25 Apr 2019 1347

Ambasadorul Republicii Turcia la Constanța în vizită de curtoazie la Prefectura Constanţa (galerie foto)

05 Apr 2019 462

LIVE TEXT + VIDEO. Ziua Instituției Prefectului, celebrată la Constanţa. Primari, foști prefecți și parlamentari prezenți (galerie foto)

02 Apr 2019 1413

ISU Dobrogea şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa şi-au expus tehnica în faţa Instituţiei Prefectului (galerie foto+video)

02 Apr 2019 639

Comandantul vânătorului de mine francez „Capricorne" în vizită la Primăria Constanţa

01 Apr 2019 423

Prefectura Constanţa nu renunţă la proces! Cere anularea unei hotărâri de Consiliu Local Municipal. Vizat, blocul din coasta Poliţiei

16 Mar 2019 2059

Constănţeanul supărat Cu PUZ atacat în instanţă de Prefectură şi „Verde Urban“, proprietarul dă semne că vrea să construiască!

06 Mar 2019 2630