Politic

Ziua Instituţiei Prefectului la Constanţa Foşti prefecţi şi subprefecţi au celebrat alături de actualii conducători. Cine au fost marii absenţi (galerie foto)

Eveniment de mare anvergură la Instituţia Prefectului din Constanţa. Foşti prefecţi şi subperfecţi, alături de actuala conducere a instituţiei, reprezentanţi ai deconcentratelor, politicieni, invitaţi, au serbat împreuna Ziua Instituţiei Prefectului, marţi, 2 aprilei 2019.

De la ora 11.00 pe platoul din fața Instituției Prefectului – Județul Constanța , au debutat manifestările dedicate Zilei Instituţiei Prefectului. La eveniment au participat 250 de elevi, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dobrogea” al județului Constanța, Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Grupării de Jandarmi Mobilă ”Tomis” Constanța, Gărzii de Coastă, Inspectoratului Școlar Județean Constanța, şefii instituţiile deconcentrate.

Platoul din fața Instituției Prefectului – Județul Constanța a fost împărțit în patru careuri. Fiecare careu avea îndrumători din partea instituției care a pus la dispoziție tehnica /echipamentele, pentru ca acestea să poată fi prezentate copiilor participanți.

De la ora 12:30, în curtea interioară și foaierul și Sala ”Remus Opreanu” a avut loc un program artistic susţinut de un cvartet de coarde, de Fanfara  Muzicii Militare a Forțelor Navale  şi de de elevii Colegiului de Artă “Regina Maria“ din Constanţa. La eveniment au fost prezenţi mai mulţi primari din judeţ, amintindu-i pe George Scupra, din Ovidiu, Viorel Ionescu, din Hârşova, dar şi mulţi alţii.
Zece foști prefecți și subprefecți au fost la evenimentul care a început cu intonarea Imnului Național al României, cântat de corul copiilor de la Colegiul Național de Arte Constanța. Au fost nelipsiți de la eveniment reprezentanții Consiliului Județean Constanța și ai Primăriei Municipiului Constanța. 

Dumitru Jeacă, actualul prefect al judeţului, sub privirile emoţionate ale lui Şenol Ali şi Ionuţ Done, cei doi subprefecţi, a transmis mesajul instituţiei.
Din foştii conducători ai instituţiei, au fost prezenţi Eugen Bola, Dragoş Chilea, Dragoş Chirobocea, Marian Pârjol, Radu Volcinschi, Claudiu Iorga Palaz, Daniel Culeţu, Ioan Albu, Curt-Mala Aidun şi Anefi Ersun.
Nu au lipsit nici preşedintele Universității Andrei Șaguna, Aurel Papari, rectori universitari, inspectorii școlari,  în frunte cu Gabriela Bucovală, reprezentanți ai Armatei, Gărzii de Coastă,  UMC, CCINA, CJPC, Delfinariu Constanța, muzeele din municipiu, etc.
Mirela Florneța Matichescu, administratorul județului a transmis, de asemenea, un mesaj emoționant pentru a transmite mulțumiri și admirație către foștii și  actualii prefecți. 

Viceprimarul Costin Răsăuțeanu a transmis mesajul autorității locale , în numele Primăriei Constanța. El a făcut o trecere în  timp că ceea ce se întâmplă astăzi , libertatea de exprimare de care ne bucurăm cu toții pleacă de la un moment foarte important - 24 ianuarie 1859. Corina Apostoleanu, directorul Bibliotecii Județene Constanța a continuat cu o prezentare istorică a clădirilor unde a funcționat Instituția Prefectului de-a lungul anilor, de la înființare până în prezent.
Cuvântul de încheiere l-a avut Constantin Dancu, inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, care a vorbit în numele tuturor deconcentratelor prezente.
Evenimentul s-a terminat cu o recepţie de şampanie şi gustări, în surdină fiind Fanfara Forţelor Navale.

Marii absenţi la eveniment

De la eveniment au lipsit primarul Decebal Făgădău, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu. Cei doi au trimis, însă reprezentanţi, mai precis pe cei doi viceprimari Costin Răsăuţeanu şi Dumitru Babu, unde a vorbit cel dintâi, iar din parte CJ-ului a venit Mirela Matichescu, administratorul judeţului.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prefectura Constanţa versus Primăria Mangalia Proces important pentru turismul din sud-estul litoralului! Totul se decide la Curtea de Apel Constanţa

06 Sep 2019 575

Tribunalul a decis că trebuie plătite cheltuieli de judecată Prefectura Constanţa a declarat recurs într-un dosar în care este vizată extinderea City Park Mall

08 Aug 2019 4589

Când încep lucrările la taluzul afectat de alunecările de teren de la Cumpăna. Ce spune primarul Mariana Gâju

06 Aug 2019 1042

Situație gravă la Cumpăna, după furtuna de ieri seara O nouă fisură în taluzul afectat de alunecări de teren pe strada Dunării

04 Aug 2019 2017

Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător - protest în fața Prefecturii Constanţa

27 Jul 2019 1164

Prefectura Constanța, recurs împotriva HCLM 116/2009 privind PUZ în baza căruia s-a construit spaţiul în care funcţionează LIDL de pe bulevardul Soveja

17 Jul 2019 1862

LIVE VIDEO Despre viitorul SSC Farul Constanţa. Conferinţă de presă Decebal Făgădău, Horia Ţuţuianu, Ciprian Marica şi Lorand Balint (galerie foto+video)

20 Jun 2019 2957

S-a declarat recurs în procesul în care Prefectura Constanța vrea anularea unui PUZ inițiat de tulcenii de la Cambela Prod (document)

13 Jun 2019 3041

Târg de benefacere la Constanța Fondurile strânse, donate Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Albatros

09 Jun 2019 2013

Sindicatul polițiștilor din Constanța își caută dreptatea în instanță. Procese pe bandă rulantă pentru drepturile salariale

01 Jun 2019 1091

În ce stadiu este procesul de primire a buletinelor de vot din municipiul și județul Constanța

27 May 2019 537

UPDATE Continuă procesul de dezinstituționalizare la nivelul DGASPC Constanța. Azi, au fost semnate trei contracte. Detalii

23 May 2019 883

Miting în această seară la Prefectura Constanţa. Cine îl organizează

19 May 2019 769

Post vacant în cadrul Instituţiei Prefectului – judeţul Constanţa. Când este programat concursul

16 May 2019 800

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, întâlnire de lucru la Prefectura Constanța

10 May 2019 899