Justitie

„Mamă, mânca-ţi-aş!“ Stenograme din dosarul judecătoarei Geanina Terceanu. Legături la Constanţa (referat DNA)Geanina Terceanu l-a judecat, până să fie arestată, pe afaceristul israelian Avraham Morgenstern, apropiat de Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa
 
Judecătoarea Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, a fost arestată preventiv sub acuzaţia de luare de mită. În cauză au mai fost încătuşaţi fraţii Ioan şi Victor Becali, foşti impresari sportivi, dar şi Cristian Borcea, fostul președinte executiv al clubului de fotbal „Dinamo“, toţi trei fiind bănuiţi de dare de mită. De menţionat că Borcea este judecat, din 2008, în celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa, alături de Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, şi de Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. 
 
Conform referatului propunerii de arestare, la data de 24 februarie 2009, Geaninei Terceanu i-a fost repartizat dosarul cunoscut sub numele de „Dosarul transferurilor de fotbalişti“, unde fraţii Becali şi Cristian Borcea, alături de alte persoane, fuseseră trimişi în judecată sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de înşelăciune şi evaziune fiscală.
 
„La data de 3 aprilie 2012, suspecta Terceanu Geanina a pronunţat o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii trimişi în judecată şi pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina acestora, achitare pronunţată în temeiul dispoziţiilor art. 10, lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 («fapta nu există»)“.
 
Pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Terceanu ar fi primit, în mai multe tranşe, de la fraţii Becali şi de la Cristian Borcea suma totală de 220.000 de euro, începând cu luna aprilie 2009 şi până în luna mai 2012, după cum se arată în documentele DNA.


 
„În luna aprilie 2009, suspecta Terceanu Geanina a primit în mod direct de la suspectul Becali Ioan suma de 10.000 de euro, sumă remisă cu prilejul unei întâlniri pe care cei doi au avut-o într-un birou din incinta stadionului de fotbal Ghencea din Bucureşti. Alţi 10.000 de euro au fost primiţi de către suspecta Terceanu Geanina în mod direct de la suspectul Becali Victor, în prezenţa suspectului Becali Ioan, în luna mai 2009, la locuinţa acestora din urmă situată în (…) , judeţul Ilfov. Tot în luna mai 2009 suspecta Terceanu Geanina a mai
primit suma de 40.000 de euro de la suspecţii Becali Ioan şi Becali Victor, sumă pe care aceştia din urmă au trimis-o judecătoarei prin intermediul (…)“, se mai arată în referatul propunerii de arestare.
 
Conform aceleiaşi surse, „în anul 2012, anterior pronunţării hotărârii de achitare în
dosarul menţionat, suspecta Terceanu Geanina a mai primit de la suspecţii Becali Ioan şi Becali Victor suma de 105.000 de euro, sumă pe care cei doi au trimis-o judecătoarei prin intermediul (…), soţia (…). Această sumă a fost remisă judecătoarei Terceanu Geanina în localitatea Movila, judeţul Ilfov, (…) . (…) Tot în anul 2012, după pronunţarea hotărârii de achitare, în lunile aprilie - mai, suspecta Terceanu Geanina a mai primit de la suspecţii Becali Ioan şi Becali Victor suma toată de de 45.000 de euro, sumă pe care cei doi au trimis-o judecătoarei tot prin intermediul (…) , în două tranşe. De asemenea, în anul 2012, anterior pronunţării hotărârii de achitare în dosarul menţionat, suspecta Terceanu Geanina a mai primit de la suspectul Borcea Cristian suma de 10.000 de euro“.
 
(.....): Mă, e vorba de Becali.
(.....)
Geanina Terceanu: Cu cine ai vorbit?
(.....): Cu Internele.
Geanina Terceanu: Cu Internele? Cine ţi-a…?
(.....)
Geanina Terceanu: …[neinteligibil]… Cine, cine ţi-a… ţi-a zis?
(.....): DNA-u’, DNA-u’, măi!
Geanina Terceanu: …[neinteligibil]… nu mai veni.
(.....): Da.
Geanina Terceanu: Nu mai veni acum p-aici, să
scăpăm din chestia asta!
(.....): Ă?
Geanina Terceanu: Băi, nu spuneţi nimic de mine!
(.....)
Geanina Terceanu: DNA? Da’ DNA a venit? Din trafic te-a luat?
(.....): Da, mă, da! Au venit şi m-au luat pe sus. „Bună ziua, nu știu ce. Bună ziua.”
Geanina Terceanu: Înseamnă că te-au filat.
(.....)
Geanina Terceanu: Vai de capu’ meu!
(.....)
Geanina Terceanu: Nu spuneţi… nu spuneţi nimic! Asta este!
(.....) : Băi, stai liniștită, că dacă voiam să te dau până acum, te dădeam. Stai liniștită, că nu dau nimic.
Geanina Terceanu: Deci, îți dă instanța pedeapsa. …[neinteligibil]… nicăieri.
(.....): …[neinteligibil]… Păi ia întreabă-i! Păi, da’ te… păi…
Geanina Terceanu: Deci, pedeapsa o dă instanța! Ai înțeles? Deci, nu daţi în gât, că pedeapsa o dă instanţă!
(.....) Geanina Terceanu: Mai au alte probe?
(.....): Ce probe să aibă?
(.....)
Geanina Terceanu: Nu zice nimica! …[neinteligibil]…
(.....)
Geanina Terceanu: Na. Eu n-am mai rămas cu nimic de-acolo! Adică, nu v-am zis?
(.....): Ai cheltuit toți banii? Mamă, mânca-ți-aș! Am zis că asta-i sigură, zic: „Bă, vorbim cu ea.” şi…
(.....)
Geanina Terceanu: Deci, n-am bani!
(.....): Da’ banii ăia care... De la ăștia, 100.000?
Geanina Terceanu: I-am… i-am cheltuit.
(.....): I-ai cheltuit?
 
În dosarul DNA se mai regăsesc următoarele declaraţii: 
 
„După o săptămână sau două, am aranjat o întâlnire între Becali Ioan şi judecătoarea Terceanu Geanina, la stadionul din Ghencea, la un meci de fotbal, disputat - cred - între Steaua şi Gloria Bistriţa. Aici, am ocazionat întâlnirea între Becali Ioan şi judecătoarea Terceanu Geanina. Astfel, am stat împreună cu judecătoarea la lojă, după care am fost sunat de către Becali Ioan şi mi-a cerut să o
conduc pe aceasta într-un birou de la tribuna oficială. Am condus-o pe judecătoare la acest birou, împrejurare în care, de faţă cu mine, au început discuţiile între Becali Ioan şi aceasta.
 
(.....) La sfârşitul acestei discuţii, Becali Ioan i-a întins un plic cu 10.000 de euro judecătoarei, iar aceasta mi-a zis mie să îi iau eu până ieşim din stadion, motiv pentru care i-am luat de faţă cu cei doi. După ce am luat plicul cu bani, la indicaţiile judecătoarei, am plecat împreună de la meci, eu având asupra mea cei 10.000 de euro. Imediat ce am ajuns la maşina mea, i-am înmânat acesteia plicul cu bani, ocazie cu care aceasta s-a uitat în plic şi mi-a zis că sunt 10.000 de euro. (.....) M-am întâlnit cu aceasta prin zona Timpuri Noi, unde am înţeles că
locuia cu chirie într-o garsonieră, şi m-a întrebat dacă pot să vorbesc din nou cu familia Becali să-i dea 70.000 de euro, pentru că are nevoie de bani. (.....) În ziua următoare, m-a sunat Becali Ioan şi mi-a spus că este acasă în (.....) şi că pot veni la acesta pentru a-mi da banii. (.....) Când am ajuns împreună cu judecătoarea Terceanu Geanina la locuinţa acestora din Pipera, aici am găsit atât pe Becali Ioan, cât şi Becali Victor. (.....) La locuinţa acestora, fraţii Becali au început să discute cu judecătoarea, spunându-i că vor să fie achitaţi în dosarul pe care aceasta îl judeca, aspect cu care ea a fost de acord.
 
Tot în cadrul acestei discuţii, Becali Victor s-a exprimat faţă de aceasta, spunându-i că, după finalizarea favorabilă a dosarului, urmau să fie «foarte generoşi» cu aceasta. La un moment dat, eu i-am spus lui Becali Ioan că aceasta vrea suma de 70.000 de euro. Becali Ioan şi Becali Victor mi-au spus că nu aveau pregătiţi atâţia bani, ci doar 10.000 de euro, urmând ca a doua zi să îmi dea diferenţa“.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Tudorache Constantin

24 Nov, 2015 13:42

Toti hotii,excrocii,interlopii,tradatorii de tara si de neam,conducatori ai diverselor partide,care au distrus aceasta scumpa tara ,Romania si a infometat poporul roman,cu ajutorul legilor nedrepte si ajutati de avocati ,juristi si magistrati,in loc sa pledeze pentru o cauza dreapta ,sa apere poporul roman si bogatiile tarii,ei au facut front cu delapidatorii si mincinosii.....

Articole asemanatoare

Frații Victor și Ioan Becali se întorc în spatele gratiilor. Ce pedeapsă au primit în dosarul în care au fost acuzați că au mituit-o pe fosta judecătoare Geanina Terceanu

20 Feb 2018 396

Luare de mită Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, în aşteptarea sentinţei finale

03 Feb 2018 1494

Judecătoarea Geanina Terceanu, condamnată pentru luare de mită. Cauza a fost amânată

26 Jan 2018 559

Fosta judecătoare Geanina Terceanu, condamnată la 5,6 ani de închisoare pentru mită

06 Dec 2017 991

Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, condamnată pentru luare de mită. Dosarul, redeschis azi

09 Oct 2017 599

Fosta judecătoare Geanina Terceanu, suspectată de luare de mită. Dosarul va fi redeschis în octombrie

18 Jul 2017 1204

Fostul judecător al lui Avraham Morgenstern, Geanina Terceanu, rănită într-un grav accident rutier

01 May 2017 4838

Noi termene de judecată pentru Avraham Morgenstern şi fraţii Mazăre (rechizitoriu)

21 Apr 2017 1174

Geanina Terceanu, judecată de Lucia Rog, Lavinia Lefterache şi Luciana Mera, de la Curtea Supremă

23 Feb 2017 1679

Fostul judecător Geanina Terceanu rămâne sub control judiciar

19 Jan 2017 2394

DNA atacă decizia lui Florin Voinescu. A condamnat un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa (rechizitoriu)

05 Dec 2016 1293

Unul dintre inculpaţii Dosarului Retrocedărilor din Constanţa, condamnat la aproape opt ani de închisoare

25 Nov 2016 4739

Ioan Becali, condamnat la 7 ani şi 4 luni ani de închisoare. Geanina Terceanu a primit 5 ani şi 6 luni

24 Nov 2016 1876

Pronunţarea în dosarul fostei judecătoare Geanina Terceanu, amânată (rechizitoriu)

17 Nov 2016 943

A achitat un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. Geanina Terceanu îşi află azi sentinţa

17 Nov 2016 1548

Control judiciar pentru judecătorul care a achitat un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

12 Oct 2016 1101

Persoane cunoscute au picat examenul de intrare în avocatură. Pe listă, Geanina Terceanu (document)

27 Sep 2016 3171

UPDATE 2 Giovani Becali a fost eliberat din puşcărie! Iată primele imagini (galerie foto+video)

14 Sep 2016 3763

Judecătorul care a achitat un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa rămâne sub control judiciar (rechizitoriu)

28 Jul 2016 1903

Geanina Terceanu va fi judecată de Bogdan Florin Voinescu! A achitat un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

17 May 2016 2451

Judecătorii i-au respins lui Ioan Becali cererea de eliberare condiționată

13 Apr 2016 1040

Judecătoarea Geanina Terceanu, eliberată din funcţie de preşedinte

29 Mar 2016 1047

DNA i-a „lucrat“ bine! Începe judecata în dosarul Terceanu - Borcea - Becali

21 Mar 2016 1117

Judecătorul care a achitat un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, cu demisia pe biroul lui Klaus Iohannis (rechizitoriu)

19 Mar 2016 1956

Judecătoarea Geanina Terceanu și-a înaintat demisia către CSM

14 Mar 2016 1167

Judecătoarea Geanina Terceanu a fost suspendată din funcție

10 Feb 2016 1285

Şpagă pentru magistrat! Cum şi-a distrus cariera judecătoarea Geanina Terceanu (rechizitoriu)

10 Feb 2016 4250

Geanina Terceanu, la judecată pentru mită! A achitat un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

06 Feb 2016 2676

Trimitere judecător Tribunalul Bucureşti luare mită dosar "Transferuri fotbalişti"

05 Feb 2016 1133

UPDATE - Fraţii Becali, Borcea şi judecătoarea Terceanu trimişi în judecată în dosarul „Transferuri fotbalişti”

05 Feb 2016 1510

Cristi Borcea audiat la DNA

12 Jan 2016 1008

Decizie importantă pentru Geanina Terceanu, judecătoarea care a achitat un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa

02 Jan 2016 1326

Avraham Morgenstern a scăpat de judecată, anul acesta! (rechizitoriu)

18 Dec 2015 1257

Geanina Terceanu, arest la domiciliu Relaţie amoroasă cu unul dintre inculpaţii Dosarului Retrocedărilor din Constanţa? (rechizitoriu)

12 Dec 2015 2703

România TV Judecătoarea Geanina Terceanu a recunoscut relaţia amoroasă şi pasageră pe care a avut-o cu Cristi Borcea

11 Dec 2015 1482

Geanina Terceanu, judecătoarea care a achitat un inculpat în dosarul Retrocedărilor, eliberată din arestul preventiv

11 Dec 2015 1530

Giovanni Becali NU va fi eliberat condiţionat (minută)

10 Dec 2015 1470

Geanina Terceanu, judecătoarea care a achitat un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa cere să fie pusă în libertate

10 Dec 2015 1272

UPDATE Giovanni Becali află astăzi dacă va fi pus în libertate

09 Dec 2015 954

Surse Cine sunt judecătorii care decid libertatea lui Giovanni Becali! (document)

09 Dec 2015 1842

Evaziune de 10 milioane de euro din contracte cu RAEDPP şi Confort Urban Constanţa? Afaceristul Avraham Morgenstern merge la dentist (rechizitoriu)

04 Dec 2015 1562

Judecătoarea Terceanu vrea protecţie specială de la poliţie

30 Nov 2015 910

Decizie definitivă! Judecătoarea Geanina Terceanu și Victor Becali rămân în arest

26 Nov 2015 962

Cristi Borcea și frații Becali s-au bătut după ce au fost audiați la DNA?

25 Nov 2015 1549

Judecătoarea Geanina Terceanu i-ar fi dat banii luaţi mită unui fost magistrat

25 Nov 2015 1395

Tribunalul Constanţa decide libertatea lui Giovanni Becali pe 9 decembrie

25 Nov 2015 1170

Victor Becali şi judecătoarea Geanina Terceanu află joi dacă scapă din arest

24 Nov 2015 1096

Ioan şi Victor Becali au recunoscut că au dat mită judecătoarei Geanina Terceanu

24 Nov 2015 1012

Geanina Terceanu, arestată de Raluca Moroşanu. I-a dat o veste proastă lui Nicuşor Constantinescu (documente)

24 Nov 2015 3087

Comunicat de presă privind suspendarea din funcţie a doamnei Geanina Terceanu, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti

23 Nov 2015 611