„Mamă, mânca-ţi-aş!“ Stenograme din dosarul judecătoarei Geanina Terceanu. Legături la Constanţa (referat DNA)



Geanina Terceanu l-a judecat, până să fie arestată, pe afaceristul israelian Avraham Morgenstern, apropiat de Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa
 
Judecătoarea Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, a fost arestată preventiv sub acuzaţia de luare de mită. În cauză au mai fost încătuşaţi fraţii Ioan şi Victor Becali, foşti impresari sportivi, dar şi Cristian Borcea, fostul președinte executiv al clubului de fotbal „Dinamo“, toţi trei fiind bănuiţi de dare de mită. De menţionat că Borcea este judecat, din 2008, în celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa, alături de Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, şi de Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa. 
 
Conform referatului propunerii de arestare, la data de 24 februarie 2009, Geaninei Terceanu i-a fost repartizat dosarul cunoscut sub numele de „Dosarul transferurilor de fotbalişti“, unde fraţii Becali şi Cristian Borcea, alături de alte persoane, fuseseră trimişi în judecată sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de înşelăciune şi evaziune fiscală.
 
„La data de 3 aprilie 2012, suspecta Terceanu Geanina a pronunţat o hotărâre de achitare faţă de toţi inculpaţii trimişi în judecată şi pentru toate infracţiunile reţinute în sarcina acestora, achitare pronunţată în temeiul dispoziţiilor art. 10, lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 («fapta nu există»)“.
 
Pentru a pronunţa această soluţie de achitare, Terceanu ar fi primit, în mai multe tranşe, de la fraţii Becali şi de la Cristian Borcea suma totală de 220.000 de euro, începând cu luna aprilie 2009 şi până în luna mai 2012, după cum se arată în documentele DNA.


 
„În luna aprilie 2009, suspecta Terceanu Geanina a primit în mod direct de la suspectul Becali Ioan suma de 10.000 de euro, sumă remisă cu prilejul unei întâlniri pe care cei doi au avut-o într-un birou din incinta stadionului de fotbal Ghencea din Bucureşti. Alţi 10.000 de euro au fost primiţi de către suspecta Terceanu Geanina în mod direct de la suspectul Becali Victor, în prezenţa suspectului Becali Ioan, în luna mai 2009, la locuinţa acestora din urmă situată în (…) , judeţul Ilfov. Tot în luna mai 2009 suspecta Terceanu Geanina a mai
primit suma de 40.000 de euro de la suspecţii Becali Ioan şi Becali Victor, sumă pe care aceştia din urmă au trimis-o judecătoarei prin intermediul (…)“, se mai arată în referatul propunerii de arestare.

 
Conform aceleiaşi surse, „în anul 2012, anterior pronunţării hotărârii de achitare în
dosarul menţionat, suspecta Terceanu Geanina a mai primit de la suspecţii Becali Ioan şi Becali Victor suma de 105.000 de euro, sumă pe care cei doi au trimis-o judecătoarei prin intermediul (…), soţia (…). Această sumă a fost remisă judecătoarei Terceanu Geanina în localitatea Movila, judeţul Ilfov, (…) . (…) Tot în anul 2012, după pronunţarea hotărârii de achitare, în lunile aprilie - mai, suspecta Terceanu Geanina a mai primit de la suspecţii Becali Ioan şi Becali Victor suma toată de de 45.000 de euro, sumă pe care cei doi au trimis-o judecătoarei tot prin intermediul (…) , în două tranşe. De asemenea, în anul 2012, anterior pronunţării hotărârii de achitare în dosarul menţionat, suspecta Terceanu Geanina a mai primit de la suspectul Borcea Cristian suma de 10.000 de euro“.

 
(.....): Mă, e vorba de Becali.
(.....)
Geanina Terceanu: Cu cine ai vorbit?
(.....): Cu Internele.
Geanina Terceanu: Cu Internele? Cine ţi-a…?
(.....)
Geanina Terceanu: …[neinteligibil]… Cine, cine ţi-a… ţi-a zis?
(.....): DNA-u’, DNA-u’, măi!
Geanina Terceanu: …[neinteligibil]… nu mai veni.
(.....): Da.
Geanina Terceanu: Nu mai veni acum p-aici, să
scăpăm din chestia asta!
(.....): Ă?
Geanina Terceanu: Băi, nu spuneţi nimic de mine!
(.....)
Geanina Terceanu: DNA? Da’ DNA a venit? Din trafic te-a luat?
(.....): Da, mă, da! Au venit şi m-au luat pe sus. „Bună ziua, nu știu ce. Bună ziua.”
Geanina Terceanu: Înseamnă că te-au filat.
(.....)
Geanina Terceanu: Vai de capu’ meu!
(.....)
Geanina Terceanu: Nu spuneţi… nu spuneţi nimic! Asta este!
(.....) : Băi, stai liniștită, că dacă voiam să te dau până acum, te dădeam. Stai liniștită, că nu dau nimic.
Geanina Terceanu: Deci, îți dă instanța pedeapsa. …[neinteligibil]… nicăieri.
(.....): …[neinteligibil]… Păi ia întreabă-i! Păi, da’ te… păi…
Geanina Terceanu: Deci, pedeapsa o dă instanța! Ai înțeles? Deci, nu daţi în gât, că pedeapsa o dă instanţă!
(.....) Geanina Terceanu: Mai au alte probe?
(.....): Ce probe să aibă?
(.....)
Geanina Terceanu: Nu zice nimica! …[neinteligibil]…
(.....)
Geanina Terceanu: Na. Eu n-am mai rămas cu nimic de-acolo! Adică, nu v-am zis?
(.....): Ai cheltuit toți banii? Mamă, mânca-ți-aș! Am zis că asta-i sigură, zic: „Bă, vorbim cu ea.” şi…
(.....)
Geanina Terceanu: Deci, n-am bani!
(.....): Da’ banii ăia care... De la ăștia, 100.000?
Geanina Terceanu: I-am… i-am cheltuit.
(.....): I-ai cheltuit?
 
În dosarul DNA se mai regăsesc următoarele declaraţii: 
 
„După o săptămână sau două, am aranjat o întâlnire între Becali Ioan şi judecătoarea Terceanu Geanina, la stadionul din Ghencea, la un meci de fotbal, disputat - cred - între Steaua şi Gloria Bistriţa. Aici, am ocazionat întâlnirea între Becali Ioan şi judecătoarea Terceanu Geanina. Astfel, am stat împreună cu judecătoarea la lojă, după care am fost sunat de către Becali Ioan şi mi-a cerut să o
conduc pe aceasta într-un birou de la tribuna oficială. Am condus-o pe judecătoare la acest birou, împrejurare în care, de faţă cu mine, au început discuţiile între Becali Ioan şi aceasta.
 
(.....) La sfârşitul acestei discuţii, Becali Ioan i-a întins un plic cu 10.000 de euro judecătoarei, iar aceasta mi-a zis mie să îi iau eu până ieşim din stadion, motiv pentru care i-am luat de faţă cu cei doi. După ce am luat plicul cu bani, la indicaţiile judecătoarei, am plecat împreună de la meci, eu având asupra mea cei 10.000 de euro. Imediat ce am ajuns la maşina mea, i-am înmânat acesteia plicul cu bani, ocazie cu care aceasta s-a uitat în plic şi mi-a zis că sunt 10.000 de euro. (.....) M-am întâlnit cu aceasta prin zona Timpuri Noi, unde am înţeles că
locuia cu chirie într-o garsonieră, şi m-a întrebat dacă pot să vorbesc din nou cu familia Becali să-i dea 70.000 de euro, pentru că are nevoie de bani. (.....) În ziua următoare, m-a sunat Becali Ioan şi mi-a spus că este acasă în (.....) şi că pot veni la acesta pentru a-mi da banii. (.....) Când am ajuns împreună cu judecătoarea Terceanu Geanina la locuinţa acestora din Pipera, aici am găsit atât pe Becali Ioan, cât şi Becali Victor. (.....) La locuinţa acestora, fraţii Becali au început să discute cu judecătoarea, spunându-i că vor să fie achitaţi în dosarul pe care aceasta îl judeca, aspect cu care ea a fost de acord.
 
Tot în cadrul acestei discuţii, Becali Victor s-a exprimat faţă de aceasta, spunându-i că, după finalizarea favorabilă a dosarului, urmau să fie «foarte generoşi» cu aceasta. La un moment dat, eu i-am spus lui Becali Ioan că aceasta vrea suma de 70.000 de euro. Becali Ioan şi Becali Victor mi-au spus că nu aveau pregătiţi atâţia bani, ci doar 10.000 de euro, urmând ca a doua zi să îmi dea diferenţa“.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Tudorache Constantin

24 Nov, 2015 13:42

Toti hotii,excrocii,interlopii,tradatorii de tara si de neam,conducatori ai diverselor partide,care au distrus aceasta scumpa tara ,Romania si a infometat poporul roman,cu ajutorul legilor nedrepte si ajutati de avocati ,juristi si magistrati,in loc sa pledeze pentru o cauza dreapta ,sa apere poporul roman si bogatiile tarii,ei au facut front cu delapidatorii si mincinosii.....

Articole asemanatoare

Fostul impresar Victor Becali, eliberat condiționat

24 Oct 2018 1711

Șapte ani de închisoare pentru fosta judecătoare Geanina Terceanu. Magistratul a formulat o cerere de recurs în casație

10 Oct 2018 4868

Ioan Becali, eliberat condiţionat. Decizia este definitivă

02 May 2018 2542

Frații Victor și Ioan Becali se întorc în spatele gratiilor. Ce pedeapsă au primit în dosarul în care au fost acuzați că au mituit-o pe fosta judecătoare Geanina Terceanu

20 Feb 2018 1994

Luare de mită Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, în aşteptarea sentinţei finale

03 Feb 2018 4325

Judecătoarea Geanina Terceanu, condamnată pentru luare de mită. Cauza a fost amânată

26 Jan 2018 2218

Fosta judecătoare Geanina Terceanu, condamnată la 5,6 ani de închisoare pentru mită

06 Dec 2017 2459

Geanina Terceanu, fost judecător al Tribunalului Bucureşti, condamnată pentru luare de mită. Dosarul, redeschis azi

09 Oct 2017 2263

Fosta judecătoare Geanina Terceanu, suspectată de luare de mită. Dosarul va fi redeschis în octombrie

18 Jul 2017 2830

Fostul judecător al lui Avraham Morgenstern, Geanina Terceanu, rănită într-un grav accident rutier

01 May 2017 6555

Noi termene de judecată pentru Avraham Morgenstern şi fraţii Mazăre (rechizitoriu)

21 Apr 2017 2716

Geanina Terceanu, judecată de Lucia Rog, Lavinia Lefterache şi Luciana Mera, de la Curtea Supremă

23 Feb 2017 4489

Fostul judecător Geanina Terceanu rămâne sub control judiciar

19 Jan 2017 4049

DNA atacă decizia lui Florin Voinescu. A condamnat un inculpat din Dosarul Retrocedărilor din Constanţa (rechizitoriu)

05 Dec 2016 3270

Unul dintre inculpaţii Dosarului Retrocedărilor din Constanţa, condamnat la aproape opt ani de închisoare

25 Nov 2016 6281