Rechizitoriu Constantin Hogea, primarul din Tulcea, ar fi aprobat ridicarea unui bloc lângă Penitenciarul Tulcea fără avizul Ministerului Justiţiei (document)

ZIUA de Constanţa prezintă referatul întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind propunerea de arestare preventivă a lui Constantin Hogea, primar al municipiului Tulcea, dar şi a lui Cornel Constantin Georgescu, administrator al unei societăţi comerciale. Hogea este acuzat de luare de mită, dar şi de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, în formă continuată. Asta în timp ce în sarcina lui Cornel Constantin Georgescu s-a reţinut infracţiunea de dare de mită.
 
Conform referatului DNA, „la data de 11.12.2014 organul de urmărire penală s-a sesizat din oficiu cu privire la implicarea primarului municipiului Tulcea, Hogea Constantin, în săvârşirea unor fapte de corupţie, iar prin ordonanţa din data de 16.12.2014, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem în cauză, pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 289 al. 1 Cod penal în referire la art. 6 şi 7 lit. a din Legea nr. 78/2000, respectiv de art. 290 al. 1 Cod penal în referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000“.

Bloc lângă Penitenciarul Tulcea

„Prin ordonanţă motivată emisă în cauză la data de 26.05.2015, s-a dispus continuarea urmăririi penale faţă de suspectul Hogea Constantin, pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită prevăzute de art. 289 alin. 1 Cod penal în ref. la art. 6 și 7 lit. a din Legea nr. 78/2000, ambele cu aplicarea art. 38 al.1 Cod penal, reţinându-se că: în calitate de primar al municipiului Tulcea, la data de 26.10.2007, a semnat autorizaţia de construire nr. (…)/26.10.2007 eliberată de Primăria municipiului Tulcea, pentru (…), în vederea construirii unui bloc de locuinţe în imediata apropiere a Penitenciarului Tulcea şi a Centrului Militar Judeţean Tulcea, fără a se fi obţinut avizele prealabile ale Ministerului Justiţiei şi ale Ministerului Apărării Naţionale, conform legislaţiei în vigoare, primind, pentru aceasta, în baza înţelegerii prealabile cu administratorul firmei, Georgescu Cornel Constantin, la finalizarea lucrărilor de construire, respectiv la data de 21.01.2009, un apartament cu trei camere în care locuieşte fiica acestuia, (…), dar şi în scopul protejării intereselor financiare ale (…), care avea încheiate şi în derulare mai multe contracte de prestări servicii şi execuţie lucrări cu Primăria municipiului Tulcea“, conform datelor oficiale.

„Bani din exploatarea panoului publicitar electronic“

Mai mult decât atât, edilul-şef este suspectat că, „în calitate de primar al municipiului Tulcea, indirect, prin intermediul soţiei sale, Hogea Valeria, începând cu anul 2011, primeşte lunar sumele de bani rezultate din exploatarea panoului publicitar electronic situat în municipiul Tulcea, (…) de la administratorul (…), judeţul Tulcea, (…), în scopul protejării intereselor financiare ale (…), judeţul Tulcea, firmă pentru care Primăria Tulcea a eliberat o autorizaţie de construire pentru panoul publicitar în cauză, constituie infracţiunea de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 și 7 lit.a din Legea nr. 78/2000“.
 
Rechizitoriul integral poate fi citit accesând secţiunea „Documente“.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constantin Hogea rămâne în arest preventiv

06 Jun 2015 1692