Rechizitoriu Detalii din spatele uşilor închise - Poliţistul Cicerone Dincă şi-ar fi vizitat denunţătorul chiar în ziua de Paşte (referat DNA)

Cicerone Dincă, agent-şef principal în Grupul de Nave Constanţa din Garda de Coastă Constanţa, a fost arestat preventiv de Tribunalul Constanţa. Poliţistul este cercetat de Sorin Constantinescu, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, pentru trafic de influenţă. În sarcina lui Cicerone Dincă s-a reţinut că, „în perioada aprilie - iulie 2015, în mod repetat, a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) mai multe sume de bani, un autoturism şi obiecte de mobilier, lăsând să se creadă că, prin intermediari, ar avea influenţă asupra unui procuror, astfel încât să îl determine pe acesta din urmă să dispună o soluţie de nevinovăţie, într-un dosar penal în care era cercetat afaceristul“. Denunţătorul ar fi George Karam, patronul SC Middle East Partners SRL, firmă care deţinea cunoscutul restaurant Beirut din Constanţa, unde au murit trei tinere, cauza fiind instrumentată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. În contextul celor mai sus precizate, ZIUA de Constanţa prezintă referatul propunerii de arestare întocmit de DNA Constanţa pe numele lui Cicerone Dincă.
 
Potrivit referatului, „la data de 09.06.2015, numitul (...) a formulat un denunţ împotriva inculpatului Dincă Cicerone, lucrător de poliţie cu gradul profesional de agent-şef adjunct, încadrat în funcţia de agent I (agent-şef principal) la Grupul de Nave Constanţa din cadrul Gărzii de Coastă Constanţa“. Denunţul a fost înregistrat de Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa şi înaintat, la data de 10 iunie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, unde a fost înregistrat dosarul penal nr. 191/P/2015. „Din denunţul sus-menţionat a rezultat împrejurarea că, în ziua de Paște a acestui an - 12.04.2015 - numitul (...) a fost vizitat la domiciliu de către inculpatul Dincă Cicerone, zis Roni, persoană care s-a interesat insistent de dosarul penal în care numitul (...) este cercetat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub aspectul comiterii infracţiunii (...). Ulterior, la câteva săptămâni după prima întâlnire, inculpatul Dincă Cicerone s-a deplasat, din nou, la domiciliul numitului (...), ocazie cu care s-a interesat de stadiul dosarului respectiv şi i-a solicitat acestuia din urmă o copie a dosarului. În cursul unei alte vizite de la domiciliul numitului (...), inculpatul Dincă Cicerone i-a comunicat denunţătorului că are un văr procuror la Galaţi sau la Brăila care va studia copia dosarului denunţătorului pentru a-i da anumite sfaturi juridice, în scopul de a-l ajuta să fie declarat nevinovat, contravaloarea acestui ajutor fiind apreciat de inculpatul Dincă Cicerone la suma de 200 - 300 de euro“, se mai arată în referatul procurorilor Anticorupţie.

„În condiţii conspirative“ 

DNA mai arată că, „în data de 2.06.2015, inculpatul Dincă Cicerone s-a prezentat la biroul denunţătorului, unde, în condiţii conspirative ((...) ), i-a comunicat denunţătorului că a discutat despre dosarul penal al acestuia cu vărul său procuror, care s-a pronunţat, în sensul că denunţătorul va fi sigur condamnat“. „Totodată, inculpatul Dincă Cicerone a afirmat că vărul său, procuror, îl cunoaşte pe procurorul de caz care instrumentează dosarul penal al denunţătorului, procurorul (...), cu care ar fi fost coleg de şcoală şi, datorită acestei relaţii, l-ar putea ajuta pe denunţător să obţină o soluţie de nevinovăţie, în schimbul sumei de 10.000 de euro sau al unui autoturism de aceeaşi valoare, făcând aluzie la autoturismul marca (...) al denunţătorului. Suma pretinsă de inculpatul Dincă Cicerone trebuia să-i fie remisă acestuia de către denunţătorul (...). Ulterior, la datele de 10.06.2015, 15.06.2015, 16.06.2015, 19.06.2015, 21.06.2015 şi 23.06.2015, inculpatul Dincă Cicerone l-a vizitat la domiciliu pe denunţătorul (...), în acelaşi scop al obţinerii pentru acesta a unei soluţii favorabile în dosarul penal în care denunţătorul este cercetat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru (...). De fiecare dată, inculpatul Dincă Cicerone a afirmat că, în schimbul unor sume de bani şi al unor obiecte de mobilier de la denunţător, poate să determine respectiva soluţie favorabilă, prin intermediul vărului său, procuror din Galaţi, persoană care, la rândul ei, ar avea influenţă asupra procurorului de caz, direct sau printr-un alt intermediar, persoană cu influenţă din Bucureşti“, potrivit referatului propunerii de arestare întocmit de DNA Constanţa pe numele lui Cicerone Dincă.

„Prin intermediul vărului său procuror“ 

Tot din documentele Direcţiei Naţionale Anticorupţie mai reiese că „pretenţiile financiare ale inculpatului Dincă Cicerone pentru obţinerea soluţiei favorabile în dosarul denunţătorului au crescut la fiecare întâlnire cu denunţătorul, evoluţia fiind următoarea: la data de 10.06.2015, inculpatul Dincă Cicerone a pretins de la denunţătorul (...) un autoturism în valoare de aproximativ 12.000 de euro. (...) De asemenea, inculpatul Dincă Cicerone îi comunică denunţătorului că vrea să disimuleze primirea maşinii prin încheierea unor contracte civile fictive pentru a fi apărat de eventualele acuzaţii de corupţie (...). Inculpatul Dincă Cicerone îi comunică denunţătorului că, pe baza influenţei sale, prin intermediul vărului său procuror, dar şi al altei persoane influente de la Bucureşti, dosarul penal al denunţătorului, înregistrat sub numărul (...)/2015 la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, va fi soluţionat favorabil pentru acesta: (...) - la data de 15.06.2015, inculpatul Dincă Cicerone a pretins de la denunţătorul (...) acelaşi autoturism în valoare de aproximativ 12.000 de euro, plus suma de 1.200 de lei, echivalentul a 300 de euro, pentru studiul dosarului denunţătorului de către vărul său procuror, sumă care i-a şi fost remisă în aceeaşi zi de către denunţător. (...) - la datele de 16.06.2015 şi 19.06.2015, inculpatul Dincă Cicerone nu a formulat alte pretenţii financiare, limitându-se la a discuta aspecte legate de modul de transmitere a banilor şi de ascundere a scopului ilegal al tranzacţiei, dar reiterându-şi influenţa asupra procurorului de caz şi certitudinea reuşitei demersurilor sale motivate financiar; - la data de 21.06.2015, inculpatul Dincă Cicerone, în plus faţă de pretenţiile anterioare, a pretins şi primit de la denunţătorul (...) suma de 2.000 de lei, echivalentul a aproximativ 500 de euro, pentru a asigura o masă de protocol în Bucureşti unde urma să se întâlnească, în perioada 21 - 22.06.2015, cu vărul său procuror, precum şi cu persoana care ar avea influenţă efectivă asupra procurorului de caz, sumă care i-a şi fost remisă în aceeaşi zi de către denunţător, (...) - la data de 23.06.2015, inculpatul Dincă Cicerone şi-a modificat pretenţiile, solicitând de la denunţătorul (...) suma de 22.000 de euro, câte 11.000 de euro pentru vărul său procuror şi pentru persoana care ar avea influenţă efectivă asupra procurorului de caz, precum şi obiecte de mobilier în valoare de aproximativ 6.000 de euro, pentru sine. (...)“.
 
„La data de 8.07.2015, inculpatul Dincă Cicerone a fost prins în flagrant imediat după primirea de la denunţătorul (...) a sumei de 22.000 de euro, suma de bani sus-menţionată fiind identificată în autoturismul utilizat de acesta - marca (...)“, au conchis procurorii Anticorupţie.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cicerone Dincă, fost poliţist al Gărzii de Coastă Constanţa, va fi eliberat (MINUTĂ)

14 Mar 2018 3248

Cicerone Dincă, fost poliţist al Gărzii de Coastă Constanţa, solicită să fie eliberat condiţionat

16 Feb 2018 1835

Tribunalul Constanța l-a condamnat pe poliţistul Dincă Cicerone

14 Apr 2016 1946

Dosarul "Beirut" Fostul poliţist Cicerone Dincă rămâne după gratii până la ispăşirea pedepsei!

12 Apr 2016 1970

Poliţistul Cicerone Dincă, denunţat de George Karam, rămâne după gratii

25 Feb 2016 3052

„Lucrat“ de Sorin Constantinescu, şeful DNA Constanţa Poliţistul Cicerone Dincă, denunţat de George Karam, condamnat (rechizitoriu)

12 Nov 2015 3355

Poliţistul Cicerone Dincă a fost condamnat la 3 ani şi două luni de închisoare

11 Nov 2015 2165

Surse judiciare Poliţist constănţean menţinut în arest

19 Sep 2015 1729

Cicerone Dincă, în faţa judecătorului Marius Damian Mitea, din Curtea de Apel Constanţa (rechizitoriu)

12 Aug 2015 2327

Masă de protocol pentru „oameni grei“ Ce a scris Sorin Constantinescu, şeful DNA Constanţa, când l-a trimis în judecată pe Cicerone Dincă (document)

05 Aug 2015 4167

Denunţătorul ar fi patronul restaurantului Beirut din Constanţa Poliţistul Cicerone Dincă a fost trimis în judecată (referat DNA)

01 Aug 2015 2113

Poliţistul de frontieră Cicerone Dincă, trimis în judecată de şeful DNA Constanţa

31 Jul 2015 2114

Poliţistul Cicerone Dincă, în continuare în arest (referat DNA)

22 Jul 2015 2394

Cercetat de şeful DNA Constanţa Poliţistul Cicerone Dincă cere să fie pus în libertate (referat DNA)

18 Jul 2015 2256

Poliţistul Cicerone Dincă rămâne în arest (rechizitoriu)

15 Jul 2015 2213