Aceeaşi Mărie, cu altă pălărie Terasa Aza din Mamaia, replica nereuşită a restaurantului Motor (galerie foto)

DSC01150.jpgTerasa Aza este una dintre cele mai noi apariţii din peisajul cârciumilor din zona Cazino Mamaia. Spun asta pentru că, deşi în spaţiul respectiv funcţionează de ani buni câte un restaurant, în fiecare vară s-au schimbat numele, mobilierul şi, în unele cazuri, şi patronul.

Să fie vorba despre management prost, meniu neinspirat sau chiar un blestem, asta nu o putem şti. Poate şi faptul că se află lângă Terasa Motor, spaţiu cu vechime şi rezonanţă în lista localurilor preferate de turişti şi chiar de constănţeni, i-a adus ghinion. Cert este că acest restaurant de pe colţ nu a vrut să aducă, nici în ruptul capului, profit. Până în această vară. Am fost surprinsă să văd că, într-o seară care nici măcar nu era de weekend, mesele erau ocupate aproape în totalitate. Ce-i drept, terasa arată binişor. Mobilierul pare nou, curat, spaţiul este împrejmuit de un gard cu flori, iar ospătarii au, toţi, cravată, un detaliu elegant pe care mulţi patroni nu îl iau in calcul. În schimb, copacul mare din mijloc, oricât de bine ar arăta, aruncă în continuu mici frunze care se aşează în păr, pe haine, în pahar şi pe farfurie.

Meniul Aza, replică după concurenţă

Meniul este standard, şi spun asta pentru că am observat că mai toate terasele din staţiune servesc aceleaşi feluri de mâncare: puţin românesc, puţin italian, puţin de-acolo şi de dincolo, ca să-i mulţumească pe toţi turiştii. De data aceasta însă, asemănarea meniului cu un altul pe care l-am văzut de curând a fost ceva mai mare. Preparatele, preţurile şi până şi literele cu care este scris, seamănă izbitor de mult cu cel al vecinului, Terasa Motor. Să fie o simplă coincidenţă sau o tehnică de marketing a patronului disperat, în fiecare vară, că nu reuşeşte să-şi amortizeze investiţia? Până şi specialitatea bucătarului este o copie a preparatelor „de peste gard". Despre preţuri, numai de bine, în sensul că v-aş recomanda să nu mergeţi acolo cu stomacul gol. Specialitatea casei, Vitello provenciale, costă 52 de lei. Ciorbele, 9 sau 10 lei, dar pentru pâine, smântână sau ardei iute, plătiţi separat. O ciulama de pui este 21 de lei, un chefal cu legume 35 de lei, iar pizza costă între 12 şi 35 de lei, în funcţie de mărime şi ingrediente. Mâncarea este bună, dar atenţie dacă mergeţi în orele de vârf, pentru că s-ar putea să aveţi mici surprize privind timpul de aşteptare.

Terasa Aza funcţionează pe societatea Cricorom Turism SRL, avându-i ca acţionari şi administratori pe Cornelia şi Romică Dzogoliuc. Pe aceeaşi societate funcţionează şi Terasa Corsa, din zona Cazino.

Terasa Aza primeşte trei stele.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotoreportaj Urmările incendiului de la terasele din stațiunea Mamaia (galerie foto+video)

07 Sep 2021 4592