Mostenirea lui Petrica Iordache, in insolventa Angajatii Eco Block nu-si iau salariile

cap_6.jpgÎn Eco Block găsim nume numai unul şi unul: Romeo Hanţi, Carmen-Celestina Iordache, Renato-Albert Iordache, Francesco-Lorin Iordache, Constantin Cristea, SC HIG Muntenia, ARGOS SA, Sisteme Internaţionale de Afaceri, SC Util Trust şi SC Emsi SRL.

Mai mult de 100 de salariaţi ai fabricii de BCA din Murfatlar au protestat ieri dimineaţă, din cauza faptului că nu şi-au primit, din luna decembrie, lefurile.

Din acest motiv, oamenii au refuzat sa înceapă munca ieri dimineaţă şi au iniţiat un protest spontan. Ion Neicu, liderul de sindicat din cadrul societăţii a declarat că nemulţumirile au la bază neplata salariilor pe ianuarie şi februarie şi că, în ciuda faptului că a încercat să discute cu directorul fabricii, nu a reuşit. Neicu a mai explicat că, contractul colectiv de muncă al angajaţilor a expirat pe 28 decembrie 2008. Salariaţii au ameninţat că nu vor înceta protestul până când nu îşi vor primi salariile restante. Fabrica de BCA aparţine societăţii Eco Block, în al cărei acţionariat îl găsim pe Romeo Hanţi, Carmen-Celestina Iordache, Renato-Albert Iordache, Francesco-Lorin Iordache, Constantin Cristea, SC HIG Muntenia, ARGOS SA, Sisteme Internaţionale de Afaceri, SC Util Trust şi SC Emsi SRL. Potrivit Registrului Comerţului, administratorul firmei este Constantin Vasilache. RECOM-ul ne mai arată şi că firma, în care a fost implicat şi omul de afaceri Petrică Iordache, se află în insolvenţă încă din 2009. Potrivit declaraţiilor reprezentantului administratorului judiciar Maestro SPRL, Anca-Cristina Sîrbu, oamenii îşi vor primi banii de îndată ce societatea va reveni pe un făgaş de activitate normal: „Dacă vor, se pot înscrie la masa credală, însă neplata datoriilor se datorează perioadei grele, de iarnă, din cauza zăpezii şi a faptului că nu s-a lucrat foarte mult în domeniul construcţiilor. Principalul creditor este Utilaj Greu SA, dar şi Finanţele Publice. Eco Block se află acum în procedură de reorganizare judiciară şi se face planul de reorganizare. Sperăm că este o situaţie de moment". Problemele dintre Eco Block şi Utilaj Greu datează încă de dinaintea morţii lui Iordache. Chiar în anul decesului său, 2007, pe rolul instanţelor constănţene existau patru dosare din care reieşea că, timp de mai bine de un an, SC Eco Block SRL nu îşi mai îndeplinise niciuna din obligaţiile contractuale. Adică, Petrică Iordache şi ceilalţi acţionari ai firmei sale nu mai aveau bani să plătească chiria pentru spaţiul folosit, energia electrică şi apa, chiria pe utilajele de construcţii şi preţul motorinei achiziţionate de la SC Utilaj Greu SA. Pentru a lămuri situaţia, am încercat să comunicam şi cu Constantin Vasilache, administratorul Eco Block, însă acesta s-a dovedit a fi prea nervos pentru o discuţie legată de afacerile pe care le conduce şi de problemele salariaţilor.

petrica_iordache_01.jpgFile de poveste afaceristică

Ceea ce în timp a devenit Eco Blok-ul care i-a adunat sub acelaşi „acoperiş" pe unii dintre cei mai mari afacerişti ai Constanţei, a început în 1999 sub denumirea de NORI 2000 SRL. În 2002, Vasile Cazacu, unic asociat al firmei îi cooptează în afacere pe Vasile Costea (ABC VAL) şi pe Bogdan Nicolae Grădinaru, şi se retrage. Administrator al firmei este numită Marcela Matei, iar sediul social este mutat pe strada Poporului, nr. 76, doi ani mai târziu. Costea şi Grădinaru îi iau în firmă pe Romeo Hanţi, Petrică Iordache, SC ABC VAL şi HIG Muntenia. Grădinaru se retrage, iar administrator devine Costea. În Monitorul Oficial 1190 din 2007 regăsim firma cu noul nume, Eco Block, dar şi noi asociaţi, pe lângă cei vechi: Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, ARGOS SA şi Lucian Lazia. Prin acelaşi document se atestă schimbarea din funcţie a administratorului Florea Manolache şi numirea lui Sorin Dumitru Iliescu, care, la numai un an este înlocuit de Constantin Vasilache. În 2008, în urma decesului lui Petrică Iordache, locul său în societate a fost luat de soţia Carmen-Celestina, şi de cei doi fii, Renato şi Francesco. Odată cu această modificare s-au retras Vasile Costea şi ABC VAL din firmă, lăsându-i locul Ioanei Costea. În acelaşi an, SC Eco Block se îmbogăţeşte cu încă trei acţionari: Constantin Cristea, Util Trust şi Emsi SRL. Cea din urmă firmă aparţine lui Romeo Hanţi şi fratelui acestuia, Petru Ciprian. SC Util Trust SRL are sediul pe strada Atelierelor, la numărul 36 şi îl are drept unic asociat pe Iliuţă Cioroiu, iar Sisteme Internaţionale de Afaceri este societatea care se ocupă de modernizarea Portului Tomis, pe care l-a concesionat de la CN Administraţia Porturilor Maritime SA. Şef la SIA este Valentin Gheorghe Ionescu, nume apropiat primarului Radu Mazăre, inculpat şi el în dosarul retrocedărilor.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Școala de Tae Chun Do Constanța, medalii la Campionatul Național de Kickboxing Freestyle (GALERIE FOTO)

18 Mar 2024 715

Afaceri Constanța Schimbări în cadrul firmei Project Management Solutions. Un nou asociat cooptat în firmă

15 Mar 2024 619

Licitații Tulcea Elcos Grup SRL modernizează, cu peste un milion de euro, corpul B al Liceului de Arte George Georgescu, din Tulcea (DOCUMENT)

02 Mar 2024 551

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 26 februarie 2024

27 Feb 2024 648

New Shine Bubble și-a mutat sediul la Constanța. Iată cine este noul administrator

20 Feb 2024 476

Ce avere are Elena Iordache, contabil șef secție la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța (DOCUMENTE)

18 Feb 2024 1401

In memoriam Dan Iagnov, compozitorul melodiei „Când vine seara”, populară în cadrul Festivalului Mamaia și al altor șlagăre celebre

18 Feb 2024 939

Arte marțiale Constanța Lazăr Iordache și Ștefan Andriuță, antrenament în condiții extreme. Pe nisip, dar și în apa Mării Negre! (GALERIE FOTO + VIDEO)

12 Jan 2024 1792

O celebră sportivă se căsătorește! "Pagina 1 din 366 a început cu un sincer Da"

02 Jan 2024 1048

Licitații Tulcea Terra Construct SRL, contract cu RA Administrația Zonei Libere Sulina pentru trei pontoane de acostare (DOCUMENT)

21 Dec 2023 932

Dan Stepanencu, delegat prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Tulcea. Maria Manuela Iordache, adjunct

21 Dec 2023 890

Conducerea Parchetului Judecătoriei Tulcea, în atenția Consiliului Superior al Magistraturii

15 Dec 2023 812

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Rareș George Iordache, șef serviciu la SPIT. A raportat un salariu de peste 100.000 de lei (DOCUMENTE)

29 Nov 2023 940

CSM Constanța Înotătorul Tudor Iordache, medalii de aur și argint la Concursul Țărilor Central Europene (GALERIE FOTO)

27 Nov 2023 975

Reno Franci Mobel International SRL a intrat în insolvență!

01 Nov 2023 1205