Nur Kaptan Baba, restaurantul în care nu ştii ce comanzi (document)

_nur_kaptan_baba_1.jpgNur Kaptan Baba este restaurantul turcesc de care am amintit atunci când am scris despre Relax Cafe. Este situat pe bulevardul Tomis nr. 48, vizavi de Primărie. Este un spaţiu mare, care a fost renovat de curând. Înainte, mese erau urâte şi scaunele la fel. Acum arată mai mult decât bine. Mirosul care te întâmpină de la intrare îţi face poftă de mâncare, dar nu este prea plăcut, mai ales că atunci când ieşi miroşi ca un bucătar după 12 ore de muncă.

Undeva în partea dreaptă poţi ajunge într-o cameră pe care au amenajat-o în stil lounge. Sunt mese micuţe şi canapele foarte mari. Un loc frumos, dar nu prea poţi mânca fără să te chinui. Pentru o seară ceva mai intimă, au un mic separeu în care încap cam cinci persoane. Avantajul este că stai departe de ceilalţi clienţi şi nici mirosul nu se simte. Nu eşti deranjat de nimeni şi nimic. nur_kaptan_baba_2.jpgPreţurile sunt foarte bune. Poţi mânca un lahmacun cu şapte lei sau o sac kaworma (este o tavă încinsă plină cu carne, varză, roşii, cartofi) cu 20 de lei. Mai toate preparatele sunt gustoase. Aş mânca zilnic acolo. După masă poţi fuma o narghilea, care costă 20 de lei. Înainte nu erau probleme mari cu servirea. Era deranjant doar faptul că ospătarii nu prea vorbeau româneşte. Dar au fost înlocuiţi cu nişte fete cu care te poţi înţelege. Sunt rapide şi amabile, dar nu cunosc deloc meniul. Nu ştiu să-ţi spună ce se pune într-un anumit fel de mâncare sau cum este preparat. Nu este prea plăcut pentru că sunt numai specialităţi turceşti. Aşa că nu rămâne decât să comanzi şi să aştepţi să vezi ce primeşti. Este un restaurant cu mâncare foarte bună şi preţuri mici. Mare păcat de servire pentru că ar fi fost un local aproape perfect.

Restaurantul funcţionează pe societatea Deniz Klass SRL, administrată de Ismail Altindis, care se mai ocupă şi de Abide Impex SRL.

stele.jpgNur Kaptan Baba primeşte patru stele. Aş fi acordat cinci dacă acel miros nu exista şi dacă ospătăriţele erau mai pregătite.

 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Mario

30 Jan, 2014 19:30

Cel mai bun restaurant din oras.

ersin

05 Jun, 2011 14:26

Eu vreau sa spun ca este un restaurant unde se mananca destul de bine , in privinta ospatarilor insa , inainte erau ospatari turci care vorbeau mai mult sau mai putin romaneste dar stiau foarte bine meniul dupa cum sa scris si mai sus insa anul trecut am vazut ospatarite romance care nu stiau turceste in momentul in care a venit un cetatean turc , deci nu poti impaca pe toata lumea dar cu siguranta daca ajungi acolo indiferent ca le cunosti sau nu mancarurile servite vi se va explica si repet au mancare foarte buna la preturi bune si un ambient care te duce cu gandul la orient plus seful de sala care e cireasa de pe tort sa zic asa , mereu amabil care te face sa te simti binevenit .

Articole asemanatoare

Restaurantul turcesc Nur Kaptan Baba, un local cu preţuri bune şi atmosferă orientală (galerie foto)

23 Nov 2016 9155

Restaurantul turcesc Nur Kaptan Baba, localul cu mâncare bună, fără mofturi inutile (galerie foto)

13 Nov 2015 6222

Întrecere interculturală Migranţii din Constanţa îşi vor etala talentul culinar

03 Jun 2014 2529