Oameni ai bisericii, concurenţi la Antena 1 Din strană, pe scena X Factor (galerie foto)

just_us_1.jpgPovestea celor cinci feţe bisericeşti care au participat la emisiunea de descoperire a vocilor de aur

Cinci membri ai coralei bisericeşti Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului activează în trupa „Just Us": Iulian Dumitru, Valentin Vădănoiu, Marcel Marin, Cristian Gorun şi Claudiu Banu. În această formulă au concurat anul trecut la emisiunea X Factor, unde s-au oprit în semifinale.

Au ajuns la acest concurs dintr-o întâmplare. Claudiu Banu, membru în corala bisericească, a fost înscris la preselecţie de către soţia sa. Cum nu mai putea da înapoi, s-a gândit să aducă pe scenă alături de el alţi câţiva colegi care avea harul cântecului. Aşa se face că doar cu câteva zile înainte de concurs şi-au făcut o trupă şi s-au apucat de repetiţii. Care pe unde au putut: pe la prieteni, pe la rude, oriunde acolo unde găseau aparatură audio şi de înregistrare. „Chiar ne gândisem ca în cazul în care vom obţine vreun premiu şi, fireşte, o sumă de bani, să o donăm unor persoane bolnave de cancer", a mărturisit Claudiu Banu.

Au învăţat piesa într-o săptămână

just_us_2.jpgNu le-a fost uşor, ei provenind dintr-un mediu ecleziast. Piesa pentru concurs au învăţat-o într-o săptămână. Bărbaţii au cântat pe mai multe voci. Nici nu credeau că trec de preselecţie, însă talentul lor a impresionat juriul, dar mai ales publicul. „Când ne-am dat seama că devine ceva serios am început să căutăm negative şi apoi am învăţat piesa. Doi dintre colegii mei nu cunoşteau deloc limba engleză şi au învăţat piesa «You Raise Me Up» pe dinafară", povesteşte el.

Tensiunea concursului a fost una maximă, însă constructivă. Tot programul lor se învârtea în jurul repetiţiilor. Pe perioada repetiţiilor au fost izolaţi de lume. Un autocar îi ducea la sala de repetiţii, după care îi lăsa la hotel la miezul nopţii. „Ideea e că nu ştiai când îţi vine rândul să cânţi. Totul era un suspans", povesteşte concurentul.

Practic, concurenţii au trecut prin patru filtre: două preselecţii, o probă muzicală când artiştii amatori trebuie să înveţe o melodie în câteva ore, iar proba de foc a fost Casa Juriului. Din 24 câţi au luat primii preselecţia au mai intrat în concurs doar 12.

Recunoscut de pilotul de avion

just_us_3.jpgDupă concurs, oamenii îi recunoşteau pe stradă. Membrii trupei au primit mesaje de încurajare din ţară şi din străinătate. „Ţin minte că am fost într-un turneu în Spania cu membrii coralei şi pilotul de avion m-a recunoscut, iar o doamnă din Cluj a spus că a început să plângă după ce ne-a ascultat pe noi!".

Ei cred că au fost descalificaţi de juriul format din Paula Seling, Mihai Morar şi Adrian Sână, pentru că le lipsea aspectul comercial. „Membrii trupei care au mers mai departe aveau câte un cercel în nas.

Omul bisericii îi sfătuieşte pe toţi tinerii care au talent să participe la astfel de concursuri. Ei au demonstrat că se poate.

Organizează un concurs caritabil

Deşi o parte din membrii trupei Just Us s-au retras, spiritul formaţiei a rămas viu. Astfel, vor ca în curând să organizeze un concert caritabil, iar banii obţinuţi din urma vânzării biletelor să fie donaţi persoanelor bolnave. Nu se opresc cu proiectele aici. Corala Armonia din care fac parte va organiza, în toamnă, un spectacol despre viaţa Sfântului Andrei.

Filmul cu participarea lor la concursul de la Antena 1 poate fi accesat pe adresa de internet http://www.youtube.com/watch?v=rFqhWvctEI8


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Încep conferințele Dilema la Constanța. Ce subiecte sunt prezentate în prima zi (Galerie FOTO)

28 Mar 2024 58

Primăria Constanța Atenție, constănțeni! Mâine vor suna sirenele de alarmare publică

28 Mar 2024 121

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a bătut palma cu o firmă din Buzău pentru cadastrarea unor imobile ale județului (DOCUMENT)

28 Mar 2024 177

Volei. CSM Constanța Cristian Imhoff - „Suntem cam dezamăgiți că nu am acces în semifinale, dar continuăm lupta“ (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 237

Un restaurant din Vama Veche a pierdut la Tribunalul Constanța procesul cu primarul și consiliul local din Limanu

28 Mar 2024 161

Afaceri Constanța Cât costă serviciile pentru mentenanța rețelelor de iluminat cumpărate de Primăria Ghindărești (DOCUMENTE)

28 Mar 2024 164

Exclusiv Noi procurori pentru Constanța și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)

28 Mar 2024 396

Licitații Constanța Conectivitate trimodală în Portul Constanța. Cine elaborează studiul de fezabilitate (DOCUMENT)

28 Mar 2024 180

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 156

APM Constanța Familia Muntmark, undă verde de la Mediu pentru Parc Siliștea 3

28 Mar 2024 169

Primarul Constanței pierde definitiv procesul pe locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități (MINUTA)

28 Mar 2024 259

LIVE Conferință de presă a CLM. Chițac vrea să construiască un sediu nou pentru Primărie, dacă va câștiga un nou mandat (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 258

În Constanța Un tânăr s-a ales cu dosar penal pentru furt calificat

28 Mar 2024 191

Handbal CSM Constanța - Steaua, în sferturile Cupei României

28 Mar 2024 308

Judecătoria Constanța a anulat acțiunea deschisă de Asociația Composesorală Borșa! Taxa de timbru pentru proces era de circa 475.000 de euro (MINUTA)

28 Mar 2024 254