Adevărul de Seară Constanţa - Explozie la Petromidia. Primul bilanţ - 3 victime

O explozie a avut loc în această seară la Rafinăria Petromidia, la care au intervenit pompierii civili.

UPDATE Victimele expoziei sunt Ilie Flugeanu, Nicuşor Paboi şi Cezar Popescu, toţi angajaţi ai firmei TMUCB, care realiza probele de presiune la reactorul R1 al instalaţiei HDV. „Presiunea era de 20 de bari, o presiune normală, dar s-a produs fisura. Zona este acum sigură, iar mâine vom putea continua ancheta. În această seară, conducerea KazMunai Gas se va reuni pentru o anchetă internă", a declarat Marian Becheanu, inspector şef adjunct pe probleme de securitate în muncă în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa.

UPDATE Ultimele informaţii arată că cei trei lucrători, angajaţi ai unui subcontractor de la Rafinăria Petromidia, lucrau în apropiere de o conductă de presiune de la un reactor, care s-a fisurat. „Aveau costumele de protecţie necesare muncii pe care o depuneau. Încă nu ştim exact dacă lucrau la conducta care a cedat. S-a declanşat deja o anchetă în interiorul companiei, iar reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa au fost deja anunţaţi", a declarat Ciprian Chiriac. El a spus că deflagraţia s-a produs la ora 17.30 şi a fost urmată de un incendiu de mici proporţii.

UPDATE Răniţii au ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Doi dintre ei au suferit arsuri uşoare la faţă, iar unul la picior.

UPDATE Incidentul a fost confirmat şi de PR-ul Petromidia, Ciprian Chiriac. „Nu ştiu dacă este explozie. Mai corect: a cedat o conductă. Pagubele materiale sunt minore. Trei angajaţi au fost răniţi uşor şi au fost duşi la spital ca măsură de precauţie", a spus Chiriac.

Reprezentanţii ISU Dobrogea spun că deflagraţia s-a produs de la o conductă de aer, iar flăcările au fost deja stinse. Trei persoane au suferit arsuri de gradul I şi II pe corp.

www.adevarul.ro/locale/constanta


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Cafenea nouă, deschisă în Năvodari. Iată cine o administrează

18 Apr 2024 44

APM Constanța Undă verde de la Mediu pentru extinderea zonei de exploatare de către Celco SA

18 Apr 2024 73

Imobiliare Constanța Când are loc dezbaterea publică pentru construirea unui imobil de 11 etaje la Neptun?

18 Apr 2024 69

Raris SRL furnizează și anul acesta foișoarele de salvamar pentru plaja din Constanța și stațiunea Mamaia (DOCUMENT)

18 Apr 2024 96

Licitația pentru pază la locațiile Drumuri Județene Constanța SA, contestată la CNSC!

18 Apr 2024 104

CNSC, decizie care vizează DGASPC Snow Clean SRL continuă să câștige contracte la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

18 Apr 2024 111

Cumpăna Elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Dumitrescu“, evoluții apreciate la ONSȘ, la tetratlon și pentatlon (GALERIE FOTO)

18 Apr 2024 101

Investitorul CN APM Constanța a solicitat evaluarea impactului asupra mediului Dezbatere publică la APM Constanța pentru proiectul privind realizarea unui cheu în Portul Midia

18 Apr 2024 81

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 108

Firma, obligată de Municipalitate să elaboreze un PUZ Karelly Wash SRL vrea să construiască două blocuri în municipiul Constanța

18 Apr 2024 96

Decizia APM Constanța Hotel de trei etaje, construit de Talpac SRL în Eforie Nord

18 Apr 2024 93

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 313

Dacor Plast SRL execută lucrări de reparații curente la o unitate militară din Constanța. Ce valoare are contractul (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 102

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a atribuit un contract pentru repararea instalațiilor de bord a Navei Școală Mircea. Iată ce firmă a câștigat (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 112

​Proces amânat între un hotel din județul Vâlcea și Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral. Dosarul, pe rolul Tribunalului Constanța

18 Apr 2024 131