Adevarul de seara Cristian Daniel Zaharia - Inamicul numarul 1 al vitezomanilor

Agentul a stabilit un record pe judeţ la permise „săltate“ pentru viteză. Cristian Zaharia este agent al Serviciului Judeţean al Poliţiei Rutiere de şapte ani şi este poreclit cu drag de colegi „Pitbull“-ul  SPR din cauză că odată ce a găsit un şofer care a încălcat legea nu îl mai lasă să scape până nu se asigură că şi-a învăţat lecţia.

„Am intrat în Poliţie din curiozitate, am vrut să vad cum este meseria de poliţist şi dacă pot face faţă. La terminarea şcolii de agenţi aveam de ales între Constanţa, Bucureşti şi Ialomiţa şi am optat pentru Constanţa“, povesteşte agentul şef Zaharia.

A fost repartizat la postul de Poliţie Mihai Viteazu iar primul său caz a fost o tâlhărie: un bărbat fusese jefuit de doi copii. Cazul i-a rămas în memorie. „Erau doi copii dintr-o familie dezorganizată. Cred că au făcut-o din cauza sărăciei“, a spus poliţistul.

Nu şi-a găst însă adevărata chemare până când nu a cunoscut munca de Poliţie Rutieră, iniţial, pe raza localităţii unde lucra. Şi-a dorit foarte mult să râmână în domeniu şi a reuşit să fie transferat la SPR, în anul 2003.

În scurt timp a devenit spaima şoferilor şi mândria colegilor săi. Primul record l-a stabilit în 2008, când a „săltat“ 350 de permise numai pentru încălcarea vitezei legale, fără a le mai calcula pe celelalte, reţinute din alte motive.

Incidentul „Penescu“

Şi-a definitivat reputaţia de „pitbull“ pentru vecie în anul 2007 când a fost protagonistul unui incident cu o vedetă din lumea fotbalului, Cornel Penescu, patronul FC Argeş.

„Lucram cu două echipe radar în Valu lui Traian când ni s-a comunicat prin staţie că un Mercedes de culoare vişinie, circulând dinspre Constanţa spre Bucureşti, nu a oprit la semnal şi avea viteza de 131 kilometri la oră. Am reuşit să-l oprim. După ce mi-am declinat calitatea mi-a spus: «Ce, nu ştii cine sunt? Sunt Penescu. Trimite-mi amenda acasă». A închis geamul şi a plecat “, îşi aminteşte poliţistul.


Zaharia nu s-a lăsat intimidat şi a pornit în urmărirea contravenientului, cerându-i în acelaşi timp să tragă pe dreapta. Penescu a oprit doar cât să arunce o nouă ironie, după care şi-a văzut de drum.

„L-am blocat în trafic la Murfatlar. A ieşit tevatură şi credeţi-mă şi-a pus în valoare toate calităţile dobândite în afara terenului de fotbal. A refuzat să prezinte actele iar în final a fost amendat şi i-am suspendat dreptul de a conduce“, a spus poliţistul.

Protocolari, după terminarea incidentului, poliţiştii i-au oprit pe ceilalţi şoferi ca să-i facă loc lui Penescu să reintre în trafic. „Îi creezi un spaţiu ca să poată să plece“, a arătat Zaharia.

www.adevarul.ro/locale/constanta/


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Termoficare Constanța anunță oprirea căldurii și a apei calde în orașul Constanța. Lista punctelor termice afectate

22 Apr 2024 611

Constanța! Achitare pentru un jandarm și doi polițiști, acuzați de purtare abuzivă!

19 Apr 2024 691

Termoficare Constanța Revine apa caldă în municipiu!

19 Apr 2024 910

Termocentrale Constanța S-a reluat furnizarea apei calde în mare parte a orașului

12 Apr 2024 466

Justiție Constanța Patru ani de închisoare cu executare pentru un fost poliţist din Tulcea!

11 Apr 2024 1931

Continuă acțiunile de protest la Penitenciarul Poarta Alba-Constanța! Ce nemulțumiri au angajații din sistemul penitenciar

08 Apr 2024 569

O descoperire importantă cu impact în tratarea cancerului de sân

07 Apr 2024 542

Termoficare Constanța Se reia furnizarea agentului termic pentru consumatorii afectați de lucrările din municipiul Constanța

03 Apr 2024 542

Nu este păcăleală! De astăzi, 1 aprilie, se oprește furnizarea căldurii în municipiul Constanța

01 Apr 2024 699

DGAPrahova/Agent de poliție cercetat în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită

21 Mar 2024 338

UPDATE Termoficare Constanța Anumiți consumatori, afectați de o avarie, vor putea beneficia din această seară de agent termic

20 Mar 2024 664

Polițist din Covasna, cercetat pentru acte sexuale cu două minore și pornografie infantilă!

20 Mar 2024 760

Termoficare Constanța Căldura și apa caldă oprite din cauza unei avarii în câteva zone ale municipiului Constanța

19 Mar 2024 650

IPJ Constanța angajează agenți de poliție. Ce trebuie să știi

17 Mar 2024 1115

Atenție, consumatori! Începând din această seară, câteva zone ale Constanței vor rămâne fără agent termic

14 Mar 2024 5866