Adevărul de Seară Mazăre despre vacanţa în Papua Noua Guinee - „E la fel de frumos ca în Avatar!"

Edilul Constanţei s-a relaxat printre recifuri de corali, pisici de mare, rechini şi băştinaşe îmbrăcate sumar în insula Papua Noua Guinee din mijlocul oceanului Pacific.

„Am stat două săptămâni pe o barcă şi am cheltuit aproximativ 100 de euro pe zi. A fost de vis. De trei ani îmi doream să ajung acolo şi acum sunt sigur că voi reveni", a declarat Mazăre la întoarcerea din concediu. „E la fel de frumos în Papua Noua Guinee ca în Avatar. Cred că de acolo s-au inspirat cei care au făcut filmul", crede Radu Mazăre.

Scufundări printre rechini

Despre concediul din Pacific, edilul Constanţei spune că a fost o experienţă unică. „Am înotat aproape de Marea Barieră de Corali, am făcut scufundări la o adâncime de 36 de metri printre rechini şi pisici de mare de 4-5 metri lungime Australianul cu care am fost chema rechinii, dar nu păţeam nimic pentru că stăteam aproape de recif şi ei se tem să nu se rănească. Când se apropiau rechinii sau pisicile de mare recunosc că ni se mai strângea un pic. Când am ieşit aveam costumele zgâriate", povesteşte edilul experienţa de vacanţă.

În fiecare zi, Radu Mazăre a mâncat peşte pescuit de el, a vizitat triburile din apropiere şi s-a fotografiat în junglă cu băştinaşii. „Cât am stat acolo am mâncat numai macrou spaniol. Avea un gust senzaţional. În fiecare zi prindeam câte 3-4. Ne veneau până la gât!", mai spune Mazăre.

Despre localnici, edilul a fost uimit să-i vadă cum trăiesc ca acum 500 de ani, dar fericiţi.

„I-am anunţat că vin într-o zi la ora 10.00. M-a aşteptat un comitet de primire: femeile băştinaşe erau îmbrăcate frumos, aveau ghirlande cu flori şi au dat un spectacol în cinstea noastră. Copiilor le-am oferit bomboane şi au fost mulţumiţi. Mi-au arătat şcoala, locurile, casele lor", povesteşte Mazăre.

Mazăre şi băştinaşele

Întrebat cum sunt femeile din Papua comparativ cu România sau Brazilia, edilul a spus: „Nu sunt oameni urâţi. Ei sunt simpli şi plăcuţi".

Stilul de viaţă al localnicilor l-a impresionat pe edil. „În timp ce prietenul meu australian făcea scufundări, eu m-am dus pe o insulă să mă bronzez. S-a apropiat un copil de mine şi am intrat în vorbă cu el. Venise la pescuit. L-am întrebat de ce nu pescuieşte şi mi-a zis că ei folosesc suliţa şi că l-a văzut pe prietenul meu că se scufundă şi mai bine aşteaptă până iese din apă, pentru că nu vrea să-l rănească din greşeală", a povestit Mazăre.

www.adevarul.ro/locale/constanta


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Organizația de tineret a PSD Murfatlar a trecut în corpore la filiala PNL din localitate

28 Mar 2024 466

Activități preventive ale polițiștilor în incinta școlilor din Constanța

28 Mar 2024 243

Polițiștii în vizită la Universitatea Ovidius din Constanța

28 Mar 2024 339

Misiuni ale polițiștilor rutieri, în municipiul Constanța. Au fost aplicate amenzi usturătoare

28 Mar 2024 331

Sămbătă, spectacolul „Ma dame”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

28 Mar 2024 317

Acțiuni ale polițiștilor în județul Constanța

28 Mar 2024 334

Acțiuni de prevenire ale consumului de droguri, la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Constanța

28 Mar 2024 351

Curentul electric oprit, pe bulevardul Mamaia, în Constanța (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 489

Doi bărbați au fost puși după gratii la Poarta Albă, județul Constanța. Ce fapte au comis

28 Mar 2024 386

Șofer sub influența substanțelor psihoactive, depistat în urma unui accident rutier, în Năvodari, județul Constanța. S-a întocmit dosar penal

28 Mar 2024 421

Praful saharian este vizibil deasupra mării, la Constanța (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 660

LIVE Încep conferințele Dilema la Constanța. Ce subiecte sunt prezentate în prima zi (Galerie FOTO)

28 Mar 2024 398

Primăria Constanța Atenție, constănțeni! Mâine vor suna sirenele de alarmare publică

28 Mar 2024 432

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 618

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a bătut palma cu o firmă din Buzău pentru cadastrarea unor imobile ale județului (DOCUMENT)

28 Mar 2024 352