Adevărul de Seară Onurghn Bolat este campion de judo la doar şapte ani

Micuţul sportiv îşi împarte timpul între antrenamentele într-o sală special amenajată, şcoală şi desenele animate preferate.

A intrat în fascinanta lume a sportului în urmă cu şapte luni, iar de atunci nu conteneşte să uimească prin performanţele pe care le obţine. Micul campion îşi aminteşte de primii paşi pe care i-a făcut într-o sală special amenajată.

„Tatăl meu m-a dus pentru prima oară într-o sală de sport", rememorează Onurghn. Tatăl băiatului aflase că la Clubul Sportiv „Hunter", înfiinţat în urmă cu doar un an, există un antrenor care este şi vorbitor de limba turcă. Părintele micuţului a văzut materialele apărute în presă şi a decis să-l înscrie pe Onurghn în club. Pentru că a dovedit că este serios, elevul a fost legitimat la clubul sportiv.

Antrenamentele îi ocupă micului campion aproape tot timpul liber, însă regulile învăţate în sala de judo l-au ajutat pe micul sportiv să-şi organizeze programul. „După orele de şcoală, îmi fac temele şi apoi mă uit la desene", spune micuţul. În fiecare zi, îşi petrece o oră în faţa computerului.

Trei ore de abecedar zilnic

Onurghn s-a născut în Constanţa, oraş în care tatăl său lucrează de ani buni. Pentru a deprinde limba română, copilul învaţă câte trei ore de abecedar în fiecare zi.

Profesorii îl dau drept exemplu pe micuţul sportiv în faţa colegilor săi, pentru că îşi ia mereu în serios sarcinile primite. Dascălii de la şcoala „Ion Jalea" sunt uimiţi de fiecare dată de capacitatea copilului de a-şi organiza timpul şi activităţile.

Elevului îi place să fie primul în tot ceea ce face, iar eforturile sale sunt răsplătite de fiecare dată. În luna decembriea anului trecut, micul sportiv a obţinut medalia de argint pentru categoria 38 de kilograme la Festivalul Românesc de Judo organizat în Sala Floreasca din Bucureşti.

Doar prin prima zi a competiţiei, la concursul de judo au participat peste 600 de copii. „Nu am avut emoţii", spune micul campion, stăpân pe sine. Şi are dreptate, s-a descurcat de minune.

Vrea să fie arhitect

Elevul nu vrea să îmbăţişeze cariera de diplomat a tatălui său şi nici să devină navigator, ca fratele său. Când „se va face mare", Onurghn vrea să devină arhitect. Spune că îi place frumosul, iar meseria pe care doreşte să o urmeze ar fi perfectă pentru el. Până atunci, micul campion la judo îşi continuă antrenamentele şi vrea să fie, ca de fiecare dată, cel mai bun. El spune că le-ar recomanda şi celorlaţi copii de vârsta sa să vină la antrenamente.

www.adevarul.ro/locale/constanta


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 124

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 548

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 765

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 539

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 713

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 622

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 789

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1455

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 666

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 506

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 732

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1274

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 446

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1060

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1085