Adevărul de Seară Presimţirea uneia dintre victimele accidentului de la Arad - „Într-o zi vom fi doar ciolane goale!"

Tragedia petrecută în seara zilei de Crăciun, în jurul orei 19.00, pe DN7 în judeţul Arad, a şocat familiile şi vecinii familiilor Boldaş şi Trifu. Ceea ce ar fi trebuit să fie o vacanţă de pomină pentru cei patru prieteni, le-a adus sfârşitul.

Viorel şi Mioara Trifu, de 56 şi respectiv 48 de ani, din Constanţa şi Virginia şi Gheorghiţă Boldaş, de 53, respectiv 51 de ani, erau vechi prieteni de familie. „Mătuşa şi unchiul meu au lucrat 14 ai în Austria. Au strâns bani să îşi facă o casă şi să îşi pună pe picioare o afacere: tipografia. Avea cetăţenie austriacă şi mergeau acolo în fiecare an de sărbătorile de iarnă. La fel au făcut şi în acest an. I-au luat cu ei şi pe soţii Trifu, cu toate că Viorel avea un picior fracturat şi nu ar fi vrut să meargă la drum", povesteşte nepoata familiei Boldaş, Mirela Ruşeţ.

Au pornit spre Austria cu maşina familiei Trifu: un Volkswagen Jetta de culoare neagră, înmatriculat CT 54 TVM. „Am strâns ban peste ban să iau această maşină. Tare mult ne-am dorit-o", îi povestea Viorel Trifu unui vecin, Dumitru Grigoriu. „Eu i-am spus că nu aş ţine o maşină, chiar dacă ar fi să o câştig la vreun concurs. Aş vinde-o şi m-aş bucura de bani. Tocmai din acest motiv nu aş fi vrut o maşină. El a spus însă că şi-o dorea", a mai spus Grigoriu.

Presimţire sumbră?

Vecinii familiei Trifu au aprins lumânări în faţa apartamentului lor

Tot vecinii povestesc despre Viorel Trifu că s-au întâlnit cu el joi, înainte de Crăciun, când se întorcea de la piaţă cu un brad. „Mi-a spus că a costat 40 de lei, dar el a lăsat 50 de lei. «De ce nu las dacă pot, vecine? La ce bună ura? Într-o zi o să fim numai nişte ciolane goale!», mi-a spus vecinu Trifu", mai povesteşte Grigoriu. Un alt vecin, Ion Pavel, spune că l-a ajutat pe Trifu să împacheteze bradul. „L-am pus într-o plasă. Îl ducea surorii sale în Spania", spune Pavel. Vestea morţii celor doi a picat ca un trăznet asupra vecinilor. „Am aflat azi-dimineaţă (n.r. duminică) de la televizor. Am recunoscut maşina, dar tot nu îmi venea să cred. Ne-a confirmat finul lor, când a venit la apartament. Ei, când au plecat, au lăsat cheile la noi să avem grijă de plante", a povestit soţia lui Ion Pavel, vecinii familiei Trifu.

Constanţa: Tragic: În ziua de Crăciun, trei constănţeni și-au pierdut viața în județul Arad FOTO

Oameni simpli

Viorel Trifu a fost cadru militar şi şi-a deschis un magazin cu plante medicinale în galeriile comerciale din Piaţa Unirii. Era ocupaţia sa şi a soţiei Mioara. Era un om activ şi s-a oferit să ajute şi la organizarea alegerilor în Colegiul 7 din Km 4 - 5 a Partidului Democrat Liberal. Este şi motivul pentru care de la Constanţa va pleca un microbuz spre Domneşti, localitatea unde vor fi înmormântaţi soţii Trifu.

Stare de şoc

Rudele şi prietenii victimelor tragicului accident sunt încă în stare de şoc. Fiul familiei Boldaş a plecat imediat spre Arad, acolo unde a rămas internat tatăl său. „Unchiul meu are trei coaste rupte. Spune că îşi aminteşte doar că i-a văzut pe cei de la descarcerare. Vărul meu a plecat imediat spre el", spune Mirela Ruşcuţ. Rudele au rămas însă să pregătească înmormântarea.

Casa pentru care familia Boldaş a lucrat 14 ani în Austria

Reamintim că soţii Trifu şi Virginia Boldaş şi-au găsit sfârşitul în seara zilei de 25 decembrie în urma unui grav accident rutier petrecut lângă localitatea arădeană Cicir. Poliţiştii arădeni spun că Volkswagen-ul Jetta, condus de Gheorghiţă Boldaş, a intrat pe contrasens şi a fost lovit în lateral de un Audi A3, înmatriculat AR 09 KDE, condus de cetăţeanul austriac Nicolae Simion Ardelean, de 21 de ani. Soţii Trifu şi Virginia Boldaş au fost aruncaţi din maşină şi au murit pe loc, iar pasagerii din Audi şi Gheorghiţă Boldaş au suferit răni care nu le pun viaţa în pericol.

www.adevarul.ro/locale/constanta


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 141

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1599

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

27 Mar 2024 643

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 755

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5114

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1892

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6151

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în cazul Vlad Matei Pascu. Ce s-a stabilit

26 Mar 2024 642

Știri Constanța Accident rutier în apropierea canalului Dunăre-Marea Neagră! Șoferul a fugit de la fața locului

26 Mar 2024 535

IPJ Constanța Șofer vitezoman, depistat de polițiști fără permis, după ce a produs un accident și a fugit de la locul faptei (VIDEO)

26 Mar 2024 538

IGPR InfotraficTrafic ]ntrerupt pe DN 11

26 Mar 2024 240

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

26 Mar 2024 251

UPDATE Știri Constanța Accident rutier cu victime în zona Palas. O dubă a intrat în gardul Jandarmeriei!(FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2909

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 11

25 Mar 2024 335

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu trei mașini pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 5236