Cuget Liber Banias despre Mazăre - „Constanţa are nevoie de un primar, nu de un bufon"

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, senatorul Mircea Banias, a criticat dur, în contextul unei conferinţe de presă susţinute ieri, prestaţia primarului Radu Mazăre la Şcoala de Vară a tineretului pesedist, organizată anul acesta în Jupiter. Liderul democrat liberal a făcut, încă de la începutul evenimentului, precizarea că nu-i face deloc plăcere să vorbească despre „şcoala de vară a tinerilor viitori infractori PSD", explicând că, având astfel de profesori (n.r. - Mazăre, Marian Vanghelie), „greu de crezut că s-ar putea întâmpla ceva bun după un curs din ăsta în masă".

Mircea Banias a menţionat, de asemenea, că postura în care primarul Constanţei s-a prezentat la Şcoala de Vară a Tineretului Social Democrat, ediţia 2010, l-a făcut, în calitate de constănţean, să-i fie ruşine. „Cred că municipiul Constanţa are nevoie de un primar, nu de un bufon care să distreze lumea", a subliniat parlamentarul.

În continuare, preşedintele PDL Constanţa a susţinut că reacţiile şi atitudinea pe care le-a remarcat la reuniunea tinerilor PSD din toată ţara i-au confirmat impresia conform căreia „PSD este o ţoapă a politicii româneşti".

Precizând că în ultimii zece ani municipalitatea nu a derulat „niciun program coerent" pentru conservarea oraşului, Mircea Banias a amintit aici Zona Peninsulară din Constanţa, Cazinoul, faleza şi plimbările pe faleză, care au devenit un pericol, dar şi starea străzii Traian, reproşându-i lui Mazăre că nu s-a preocupat de aceste obiective şi argumentând în acelaşi timp că explicaţiile potrivit cărora primarul nu ar fi primit fonduri suficiente de la ministerele de resort sunt doar nişte pseudo-scuze. Şi asta fiindcă, a declarat democrat liberalul, există în ţară edili PSD care au beneficiat de astfel de sprijin pe timpul guvernării PDL, Banias amintindu-l aici pe Gheorghe Nechita, primarul Iaşiului.

El a menţionat că, prin comparaţie, dată fiind preponderenţa cartierelor constănţene în care străzile au aspect de uliţe, situaţia drumurilor din Constanţa este mai gravă chiar şi decât cea din Kosovo.

Nu mai puţin important este aspectul semnalat de liderul interimar al PDL Constanţa, anume că nu toţi constănţenii primesc pachete de la administraţia Mazăre şi că „aceste pomeni electorale" ar avea drept scop exclusiv fidelizarea unui anumit segment al electoratului.

Despre „glorioasa guvernare Năstase"

Nu în ultimul rând, Mircea Banias a comentat şi asupra unor declaraţii pe care, conform spuselor sale, primarul Radu Mazăre le-a făcut legat de salariile personalului din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (CNAPMC), şi a specificat astfel, contrazicându-l pe edilul-şef, că cel mai mare salariu din cadrul Companiei este cel al directorului general, ajungând la 4.200 lei, şi nu la 20.000 lei, cum ar fi pretins Mazăre.

Mai mult, liderul democrat liberalilor constănţeni a declarat şi că autoturismele de lux pe care le deţine CNAPMC-ul sunt încă de pe vremea „glorioasei guvernări Năstase, care a înlocuit Daciile cu Audi, iar Leganza cu BMW X5".

www.cugetliber.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Actor al Teatrului de Stat Constanța La mulți ani, Mihai Sorin Vasilescu!

29 Mar 2024 354

Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța „Căluțul de Mare” Constanța face angajări!

22 Mar 2024 727

„Take, Ianke și Cadîr”, în interpretarea artiștilor de la Teatrul Jean Bart Tulcea

14 Mar 2024 529

Originar din Constanța George Stancu și cele peste două decenii în care s-a dovedit a fi „un actor de echipă” la Teatrul de Stat Constanța

07 Mar 2024 571

In memoriam Toma Caragiu, fostul actor al Teatrului de Stat Constanța, plecat prea repede din această lume

03 Mar 2024 950

Pentru al patrulea an la rând Actorii Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța la Gala Premiilor UNITER

28 Feb 2024 753

Spectacol estival pentru copii Firma lui Gabriel Soare bate palma cu Organizația de Management al Destinației Mamaia-Constanța

22 Feb 2024 662

Născut la Tulcea Carol Feldman, actorul cu o reputație construită în Israel

09 Feb 2024 720

Teatrul de Stat Constanța Emilian Oprea, actor de la Teatrul Național București, cooptat în spectacolul „A douăsprezecea noapte”

09 Feb 2024 801

Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța, desemnat de Senatul UNITER să preia direcția artistică a Galei Tânărului Actor HOP

08 Feb 2024 1552

„Take, Ianke și Cadîr”, fermecătoarea poveste despre toleranță și prietenie se joacă la Teatrul Jean Bart din Tulcea

07 Feb 2024 804

„Un actor cerebral de mare sensibilitate” Lucian Iancu, fost actor și director al Teatrului Dramatic Constanța, la ceas aniversar

02 Feb 2024 3338

Averea și interesele Cosmin Piersic, nepotul lui Florin Piersic, împuternicit șef în IPJ Constanța! Iată ce serviciu va conduce (DOCUMENTE)

26 Jan 2024 8661

Arnold Schwarzenegger şi-a continuat călătoria. Fusese reţinut de vameşii germani pe aeroportul din München

18 Jan 2024 665

Jean Ionescu și amintirea omului măreț atât ca actor, cât și ca director al Teatrului de Stat Constanța

15 Jan 2024 756