Cuget Liber Încă 150 de liberali constănţeni au dezertat din partid şi au trecut la PDL

Numărul liberalilor constănţeni care pleacă din partid spre PDL a început să crească de la săptămână la săptămână. În cursul zilei de ieri, alţi 150 de liberali constănţeni au semnat adeziunile pentru a deveni democrat-liberali. Acţiunea are loc după ce, în urmă cu aproximativ două săptămâni, alţi 200 de liberali constănţeni au făcut acelaşi pas.

Foştii liberali şi-au justificat gestul de a adera la PDL datorită nemulţumirii cauzate de înfiinţarea Uniunii Social Liberale, respectiv a faptului că liberalii au bătut palma cu pesediştii, fără să ţină cont de doctrina politică şi dorinţa membrilor pensionari din PNL Constanţa.

Totodată, foştii liberali care au semnat deja adeziunile pentru PDL spun că, prin înfiinţarea Uniunii Social Liberale, PNL şi-a pierdut identitatea politică şi doctrinară şi, astfel, nu se mai regăsesc în această formaţiune politică.

„Oamenii au venit singuri la noi în partid. Au spus că după Uniunea cu PSD nu se mai regăsesc în doctrina politică. De asemenea, au apreciat faptul că noi ne luptăm pe plan local cu echipa Mazăre-Constantinescu.

Gestul liberalilor este unul corect şi moral, în condiţiile în care, prin încheierea protocolului cu PSD, Partidul Naţional Liberal a încetat să mai existe. Toţi liberalii pentru care doctrina mai înseamnă ceva dar şi constănţenii care s-au săturat de dominaţia Mazăre-Constantinescu sunt bineveniţi în proiectul nostru politic întrucât scopul principal este trimiterea definitivă a acestora în opoziţie la alegerile locale din 2012 şi recâştigarea în acest fel a demnităţii de a fi cetăţeni ai municipiului şi judeţului Constanţa şi nu ai Republicii Mazăre-Constantinescu", a declarat Christian Gigi Chiru, candidat la funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, unul dintre democrat liberalii care au stat de vorbă cu noii membri.

„Au venit şi ne-au căutat şi ne-au spus că doresc să se înscrie în PDL Constanţa. Eu, în calitate de preşedinte al Organizaţiei Muni-cipale Constanţa, am stat de vorbă cu ei şi am înţeles că sunt supăraţi din cauza Uniunii care s-a făcut cu PSD. Au semnat adeziunile la Partidul Democrat Liberal şi acum sunt membri în Organizaţia Municipală Constanţa", a spus şi democrat-liberalul Florian Constantin.

Conducerea PNL nu crede în cifrele vehiculate de PDL

Preşedintele PNL Constanţa, Gheorghe Dragomir, declară că aceste mişcări de oameni din PNL către PDL sunt doar pure invenţii. Liderul liberalilor constănţeni afirmă că astfel de cifre nu sunt reale, fiind vorba despre „aceiaşi pensionari pe care unii pedelişti îi folosesc pentru a-şi face jocurile în interiorul partidului".

„Chiar vorbeam şi cu domnul Haşotti despre acest subiect. Este regretabil că pensionarii, faţă de care eu am respect considerabil, ajung să meargă pentru a cere ajutor chiar partidului care le-a făcut cel mai mult rău. Aceste cifre sunt doar un joc pe care unii pedelişti îl fac, în loc să se ocupe de problemele reale pe care le au pensionarii. Nu există cifrele respective, sunt aceiaşi pensionari pe care unele persoane din partid îi tot plimbă pe la cafele şi se folosesc de ei cu scopul de a-şi rezolva alegerile din interiorul partidului ", afirmă Dragomir.

El a mai spus că cei 150 de membri, inclusiv cei care au trecut în PDL în urmă cu două săptămâni, „nu au fost niciodată membri PNL activi", ci

doar o masă de oameni care „a fost adusă în partid pentru a fi manipulată, dar nici pentru asta nu au fost buni".

www.cugetliber.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 487

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 657

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 541

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 649

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 708

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 507

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 577

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 554

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 768

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3399

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14105

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 929

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 932

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1946

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1352